Astra F de yağ eksiltme

mkaratemiz

Kayıtlı Kullanıcı
Bilgi Girilmemiş
Merhaba arkadaşlar foruma yeni üye oldum. 1998 model astra f model aracım her 1000 km de yaklaşık 1 litre yağ eksiltiyor. aracın ilk sahibi değilim. ilk olarak castrol 10/40 yağ kullandım sonra mobil 0/30 tam sentetik ve daha sonra mobil 10/40 yarı sentetik yağları denedim değişen bişey olmadı. sabahları mavi duman atma görülmüyor, aracın çekişide normal. sorun ne olabilir yardımlarınızı bekliyorum. bu arada aracın kitabında 100 km de 0.075 lt yağ tüketimi yazıyor ama bu bana mantıklı gelmiyor, yani her 10000 km de 7,5 litre yağ eksiltme demek, zaten araç 4-4,5 lt yağ alıyor.

lpg varmıydı?

arabada lpg yok bi de düzeltme yapayım tam olarak 1 litre değil 700-800 ml civarında.

sibop yağ lastikleri veya sekmanlarda sorun var
bakılması lazımm

tansugurler' Alıntı:
sibop yağ lastikleri veya sekmanlarda sorun var
bakılması lazımm
evet dogru.. tabı altına kaçıran sıcıran yoksa:D

yağ contasına bakılmalı. Mutlak ki kaçak vardır ! Bir de yağ pompası ne durumda !

bana biriside sibop yag lastiklerin kurumuş olabilir dedi, eğer böyleyse bu lastiklerin değişimi ne kadara mal olur. masraflımıdır bu işlem.

dejaay' Alıntı:
yağ contasına bakılmalı. Mutlak ki kaçak vardır ! Bir de yağ pompası ne durumda !
slm yağ pompasında sorun olsa araç yatak yorgan sarar arkadaşımm.

tansugurler' Alıntı:
slm yağ pompasında sorun olsa araç yatak yorgan sarar arkadaşımm.

Zaten bakılmalı dedim. Tamamen işevini yitirse dediğin gibi olur(YATAK-YORGAN-YASTIK):D

dejaay' Alıntı:
Zaten bakılmalı dedim. Tamamen işevini yitirse dediğin gibi olur(YATAK-YORGAN-YASTIK):D
Dediğin doğru,
bende de aynı sorun vardı araştırıp duruyodum, en iyi çalışmayı GMnin 10-40 yağı veriyo,
ama sorun bi süre sonra uçtu,zırt diye yağ boşalttı, söktürdüm yağ pompası keçesi dağılmış, değişti.
Eksiltmenin onla ilgisi vardır bence, keçe değiştikten sonra eksilen bişey kalmadı. Bi tek çok benzin eksiltiyo o kadar :)

Geri