Astra Classic 1,6 Rolanti Problemi

  • Konuyu Başlatan Konuyu Başlatan ikokci
  • Başlangıç tarihi Başlangıç tarihi
I

ikokci

Bilgi Girilmemiş
2005 model astra aracıma 2 ay kadar önce milano marka LPG taktırdım. LPG'de iken 2 hafta önce uzun yola giderken katalizör ışığı yandı. Yaklaşık 2500 Km yaptıktan sonra döndüğümde LPG taktırdığım yere gittim ve birlikte özel servise gidip aracı cihaza bağladık, hata kodu fakir karışım olarak gözüküyordu ve cihazdan silindi. Şu an ışık yanmıyor. Yalnız dikkatimi çeken bir olay oldu. Araç ilk çalıştığında (motor soğukken) rolanti ayarı 10'un üzerinde yüksek rolantide çalışıyor. Motor ısındıktan sonra normal seviyeye geliyor. Acaba sorun nereden kaynaklanıyor? LPG ile alakalı mı? Araç 28000 km de. Bu arada aracım uzun yolda normal kullanımda 125 YTL yaktı. (hız 110 u geçmedim) Tşk.
 
genelde lpg taktırdıktan sonra bu tip problemler olabiliyor. manifolttan hava alıyor olabilir, ya da lpg nin ayarı tam yapılmamış olabilir.
 
Havalar soğudu otomatik jigle olayından dolayı öyle çalışır.Sabahları felan ilk çalıştırdığınızda 1200-1100 devirde olabilir normaldir.Sizinde dediğiniz gibi motor ısındıkça düşer.
 
Tşk. LPG takılmadan önce rolanti normaldi. Hava soğukken bile normal seviyede çalışıyordu, şimdi ilk çalıştığında motor soğukken rolanti yüksek ve motor ısınınca normale dönüyor. LPG taktırdığım yere uğrayıp tekrar kontrol ettireyim, belki bildikleri birşey vardır.
 
Siz önceden dikkat etmiyor olabilirsiniz.LPG olunca dikkatinizi çekmiştir şimdi inip arabayı çalıştırsam 1100-1200 devir civarında olucak rolantim.Soğukda hiçbir araba çalışır çalışmaz 800-900 devir rolantide olmaz.Siz yinede danışın içiniz rahat etsin.
 
Tşk. dediğiniz gibi belki önceden de aynı çalışıyordur, kış mevsimine girdiğimiz için yeni olayı yeni farketmiş olabilirim.
 
Tşk. LPG takılmadan önce rolanti normaldi. Hava soğukken bile normal seviyede çalışıyordu, şimdi ilk çalıştığında motor soğukken rolanti yüksek ve motor ısınınca normale dönüyor. LPG taktırdığım yere uğrayıp tekrar kontrol ettireyim, belki bildikleri birşey vardır.


lpg yi 2 ay önce taktırmışsınız. yani ozaman havalar soğuk değildi ki. bence herşey normal. benim arabada lpg yok fakat tarif ettiğiniz gibi çalışıyor.
 
arkadaşım sen önceden dikkat etmemişindir , araç çalışınca 1100-1200 arası devirde başlar motor ısındıkça 9000 lere kadar düşer. normal bir durum yani , lpg ile alakası yok
 
opellerde ecotech motor kullanıldığından dolayı çabuk ısınması gerekiyor. ilk çalıştırmada sekonderhava motoru(otomatik jikle) devreye girer ve 1200-1500 arası motoru sabit tutar
 
arkadaşlar doğru söylüyor ilk çalıştırmada rolanti 10 devirin üzerinde çalışır sonra düşer bunun lpg ile alakası yok
 
Geri
Üst