astra cdtı yol bilg. ortalama yakıt çok gösteriyor doğru mu bu bilg.

5.4 - maksimum 5.8 benzinli bile o kadar göstermiyor kardeş

ortalama 5.8 - 6 gibi olması gerekir diye biliyorum gerçekten aşırı gösteriyo

Uzun süredir ortalama yakıt değerini sıfırlamıyorum ve şu anki değer 5.6 ve %80 şehir içi. Genelde arabayı gayet sakin kullanırım, ani kalkışlar yapmam ve 100'ü pek geçmem fakat geçen bi uzun yol yaptım, arabanın ciğerlerini biraz açmak için 140-180 arası hızlarda baya bir kullandım fakat yakıt tüketim ortalaması değişmedi.

Sizin tüketim değerleriniz çok yüksek, Gökalp arkadaşımızın dediği gibi düz yolda 70-80 km hızla 2000 devir civarında giderken anlık yakıt tüketim değerine de bir bakın, bu size bir fikir verebilir ki bu değerde max 4-4.5 lt/100km dir.

Arabanın bakımı yaklaştıysada yakıt tüketimi artabilir fakat bu sizinki kadar da değil tabiki.

İnşallah sorununuzu bir an önce çözersiniz.

benim şuan 11.7 diyo yarısından biraz daha var menzil ise 379 km araç 190km de düşmesini bekliyorum ama 11.7 de kaldı:)

ben her depoyu fullemem de ort yakıt tüketimini 0 lıyorum. hergün 18 km yolum var öğretmenim köye okula gidiyorum. ve günde normal kullanımda git gel 2 lt yakıt tüketiyorum buda 5.5 e falan denk geliyo ama şehir içinede giriyorum. şuan ort. yakıt tüketimi 5.8 gösteriyor. 36.5lt tüketim ile 597 km de ve menzil de 260 km falan gösteriyor.

Yol bilgisayarı Ortalama Tüketim ve Menzil bilgisini aşağıdaki gibi hesaplıyor.

Yol bilgisayarındaki verilere göre,
Toplam Harcadığın Litre = 20 lt,
Yapılan Yol = 332 km olsun.

Ort.Tük. = ((Toplam Harcadığın Litre * 100) / Yapılan Yol)
Ort.Tük. = ((20 lt * 100) / 332 km) = 6.0 lt

Menzil = ((toplam harcadığın litre * 100) / Ort.Tük.)
Menzil = ((20 lt * 100) / 6.0 lt) = 333 km

Bu yüzden Yol bilgisayarındaki Ortalama tüketim ile birlikte Yapılan Yolu ve Toplam Harcanan Litreyi de sıfırlamalısın ki hesaplama tam doğru olsun. Tüketim olmadığı için ilk başlarda ki bilgi tam doğru olmayacaktır. İleriki aşamalarda bilgiler oturmaya başlayacaktır. Böyle yaparak tam bilgiyi elde edebilirsin...

Ben böyle hesapladığını düşünüyorum.

Son düzenleme:
Geri