teste konu olan motor 90 hp lik 6 ileri astra h cdtı ile aynı motor
Sitemizi ana ekranınıza bir web uygulaması olarak nasıl yükleyeceğinizi görmek için aşağıdaki videoyu izleyin.
Not: Bu özellik bazı tarayıcılarda kullanılamayabilir.
Diğer 1.6 dizel motor kullanan markalar sankş aynı vergi dilimi içinde yer almıyorlarmı? Hepimiz opelciyiz iyi güzel çok seviyoruzda neden aracın orjinalliğini bozup chipletelimki? gidip 40 bin tl ye araç alıp sonrada garantisini kim bozmaya cesaret edebilirki?1.3 dizelinin fiyatı bu aralıktayken 1.6 dizelin ne olacağının farkındasınız heralde ülkemizdeki satış vergilendirme sistemine göre. 1.3 cdti kesmiyorsa chipleyin derim çok fark var opelin yeni motorlarını beklemektense eldekilerin problemini çözmek daha mantıklı sanırım
Benim aklıma takılan bir konu var Opel bu dizel motorları Fiat ile geliştirmedi mi? Fiat'ın 1,3 motoru 100000km testlerinde hep olumsuz eleştiri aldı şu an adamlar 1,6 120 HP gücünde 300nm tork üreten bir motor yaptılar, madem motor konusunda ortaklığınız var koca Astra'ya 1,3 motor takmak pek akıllıca bir iş değil bence 1,7 motor vergi dezavantajı yaratıyorsa yeni astrada da duyduğuma göre yine 1,3 motor dizel kullanacakmış GM hani ufukları geniş insanlar olsalar yeni astra ve chevrolet cruze'a şu fiatin tork canavarı 1,6 dizelini takarlardı hatta bu motor insignia için giriş motoru bile olabilirdi benzinli 1,6'ya göre o kasayı daha iyi taşır gibime geliyor.
Bence Opel özellikle dizel motor konusunda ciddi bir seçim hatası yapıyor (aynı hatayı honda'da yapıyor) ford aldı başını gidiyor focusun dizellerinde de sorun var ama kimse bu motor kasayı çekmiyor kırmızı ışıkta stop ediyor vs demiyor. Kim kaldı 1,3 dizel motorlu rakiplerde adamlar linea'ya bile 1,6 dizel motor koydular.
Beni 1 haftalığına GM yardımcısı falan yapsalar direk alırım fiattan 1,6 dizeli astra'ya, cruze'a ve insignia'ya takarım opel ve chevrolet rekor üstüne rekor kırmazsa ben de bişey bilmiyorum.
Diğer 1.6 dizel motor kullanan markalar sankş aynı vergi dilimi içinde yer almıyorlarmı? Hepimiz opelciyiz iyi güzel çok seviyoruzda neden aracın orjinalliğini bozup chipletelimki? gidip 40 bin tl ye araç alıp sonrada garantisini kim bozmaya cesaret edebilirki?
Ayrıca şunuda sormak gerekmezmi; chiplettiğide yüksek performans veriyor, diğer rakipleriyle aynı seviyeye geliyorsa opel kendisi neden chipleyip piyasaya sürmüyor. bunun nedeni euro 4 ve euro 5 normlarıdır.
Bugün Türkiyede VW, Skoda, Ford, Fiat, Hyundai, Volvo v.s. gibi bir sürü orta segmentteki markaların 1.6 dizelleri mevcuttur. Araçların orta donanımlı satış fyatlarıda ortalama 40-45 bin arasındadır.
Yani anlayacağın bu vergi sadece opele mahsus değil. piyasada bu kadar güçlü motora sahip rakiplerin varken bence halen 1.3 motorda ısrarcı olmak markaya zarar veriyor.
Ha şunu yapsınlar; 1,3 cdti motordan 240 Nm tork, 105-110 Hp güç üretsinler, ozaman derizki evet 1.3 hem vergide hemde yakıtta avantajlı olduğu için rakiplerinin bir adım önüne geçmiştir.
Ama maalesef durum hiçde öyle değil. Bir çok arkadaşım yeni araç alırken hep gidip opelede baktık. kimse 1.3 dizelin cazibesine kapılmadı, yılda 200 tl fazla vergi ödemeyi göze alıp güçlü motoru tercih ettiler.