arkadaşlar yolda kaldım

bildiğim kadarıyla yol bilgisayarı bu ölçümleri yaparken son 10 km deki kullanımı referans alıyor. çok sakin kullanıp birden yüklendiysen yada ona benzer bazı durumlar olduysa o yüzden olabilir.

Yol bilgisayarina güvenmek veya güvenmemek...
su gercek arabaniz yokus yukari veyayokus assagi veya virajlarda o icerideki iki litreyi hangi pompa emecek??? pompa tankin ortasinda..ya yakit nerede duruyor bu arada???mesela yokus yukari sürüyorsunuz..???o yakit tankn arkasinda kalir pompada hava emer...is bu kadar basit...siz 60km gösterirken dik yokus cikmayin..derim..

şimdi arabayı yeni aldım ya allah ne verdiyse basıyorum sport falan basıyorum onun için aşırı yakıyor ayrıca lpg filtresi ve bakımını yaptırmam gerek sanırım.astralarda sağ taraf yukarda kaldığı zaman ibreleride yukarı çıkıyor.benim ibre benzin aldığımda bile hareket etmediğine göre şamandıra arızalı demkki

Geçmiş olsun

şimdi arabayı yeni aldım ya allah ne verdiyse basıyorum sport falan basıyorum onun için aşırı yakıyor ayrıca lpg filtresi ve bakımını yaptırmam gerek sanırım.astralarda sağ taraf yukarda kaldığı zaman ibreleride yukarı çıkıyor.benim ibre benzin aldığımda bile hareket etmediğine göre şamandıra arızalı demkki

Abi araba otomatik zaten bide S tuşuna basıp köklüyosan,benzini bol bol yola döküyosun bu aralar demektir :D Yanlız benzin ışığının yanmaması tuhaf çünkü geçen benimki rampada park halindeyken çalıştırdım.Yol bilgisayarı 77km gösterirken lamba yandıydı.Ufak tefek bu arızalar normalde abi güldüğüm nokta iyi gezmişsinsin yol bilgisayarı 30 20 den aşağı düşmesine rağmen :D Ben en kötü çeyrek depo kalınca alıyorum.Bi yerde okumuştum opelde benzini dibine kadar kullanmak zararlı çeyrek depo kadar kalınca alın diye.Aslı varmı bilmiyorum tabi.Yinede geçmiş olsun ıssız bi yerde gece vakti kalmadığına şükür :D

Abi araba otomatik zaten bide S tuşuna basıp köklüyosan,benzini bol bol yola döküyosun bu aralar demektir :D Yanlız benzin ışığının yanmaması tuhaf çünkü geçen benimki rampada park halindeyken çalıştırdım.Yol bilgisayarı 77km gösterirken lamba yandıydı.Ufak tefek bu arızalar normalde abi güldüğüm nokta iyi gezmişsinsin yol bilgisayarı 30 20 den aşağı düşmesine rağmen :D Ben en kötü çeyrek depo kalınca alıyorum.Bi yerde okumuştum opelde benzini dibine kadar kullanmak zararlı çeyrek depo kadar kalınca alın diye.Aslı varmı bilmiyorum tabi.Yinede geçmiş olsun ıssız bi yerde gece vakti kalmadığına şükür :D
ibre gösterse gerçekler halledeceğizde göstermiyorki kardeşim bizde yol bilgisayarına guvendik yolda bıraktı neyse deneyim sahibi olduk bu sayede

İlker abi şamandranızı kontrol ettirin ışığın yanmaması o yüzden olabilir yol bilgisayarına gelince bu gibi elektronik donanımlarda zamanla değer hataları olabiliyor calibrasyonu kaybolabiliyor yada arkadaşların dediği gibi ortalama değeri aldığı için menzilide ona göre hesaplıyor buna arabanızı tanıdıkça alışırsınız.

Selim (semia) arkadaşımızın dediği bir bakıma doğru ancak benzin deposunun içerisinde tas gibi birşey vardır pompa o tasın içindeki benzini çeker o tasta vakumlama ile doluyor yani araç yokuş çıkarken, inerken yada viraj dönerken 3 5 litre benzin ile teklemez o tasın içerisindeki benzine bakar tabi sizin arabanızda o sistem varmı bilmiyorum ancak omegalarda falan oluyo zaten tas olmasının amacı sallantılardan pompanın etkilenmemesi içindir

Çeyrek deponun altına düşünce deponun dibindeki pislikleri çekmeye başlıyor.Buda arızalara sebep oluyor nedeni bu.Ben de çeyrek depo varken mazot bitti gözüyle bakıyorum:D

30 km menzil ölçümüne düşünce yolbilgisayarındaki benzin alın uyarısı kaybolmuyor diye biliyorum. her ihtimale karşı ışık yaktırmamak lazım.

İlker bende arabada bişey var sandım başlığı okuyunca..Hani kol cıkarmış,şanzumanı dağılmış falan sandım...Neyse bununla da geçmiş olsun..

Geri