Arka stop daki çatlak hk. Foto mevct.

  • Konuyu Başlatan Konuyu Başlatan yakup0671
  • Başlangıç tarihi Başlangıç tarihi

yakup0671

Kayıtlı Kullanıcı
Bilgi Girilmemiş
Katılım
7 Haz 2013
Mesajlar
41
Tepkime puanı
0
Puanları
0
Arkadaşlar arka stopda 2 adet çatlak var farın içi su dolu tamiri mümkünmüdür mümkünse tekrar sonradan su alırmı.
 

Ekli dosyalar

  • 07112013203.webp
    07112013203.webp
    50.2 KB · Görüntüleme: 90
O kadar uğraşmaya gerek yok bence sık japon yapıştırıcıyı kapansın gitsin sadece biraz izi belli olur o kadar. ;)
 
qcre.jpg


Çatlaklar bu ikisinden ibaretse; çatlaklar şeffaf bir yapıştırıcı ile yapıştırıldıktan sonra üzeri folyo veya benzeri bir üründen ince bir şerit kesilerek (far kaşı gibi) kapatılabilir.
 
Şeffa folyo ya da hafif karatma için gene folyoyla tamamı kapatılarak idare edilir yada japonla o kısımlar gezilir. Ama hepsi geçici çünkü birisi yapıştırma folyo diğeri kötü görünen japon. Aracınızı daha 4-5 sene kullanacaksanız yenisini alın gitsin.
 
bu tür farlarda stoplardaki patlak ve çatlağı şaşmaz stop 2002 veya İskitlerde stop 1001 gibi yerlerde tamiri mümkün
 
bende ayni sinyalin ayni problemi oldu ,yapistirmayi bence japonla yapmayin orayi beyazlatacaktir, sinyali söküp güzelce evde sac kurutma makinasi ile isitarak kurutun yakip eritmeyin gezdirerek yapin , ondan sonra tamire iskitlere, sasmaza götürün yoksa su ve nem icinde tamir edilirse hep orada kalir havalar isinip sogudugunda nemlenme yapar, ama ben gittim ayni model ayni yila ait hurdacidan orjinal olan temizini su gecirmemisini buldum 80 lira taktim diger esinin ayni eskiliginde oldugu icin süper oldu, yenisin alirsaniz orjinal pahali olur ve siritir, depo marka ve benzerlerinden alirsaniz yan sanayi yeni olacagi icin gene siritacaktir kaza sonrasi degisim gibi, bence gidin orjinal cikma alin .... orjinal olmasina dikkat edin..
 
sabah stop 1001 e gittim usta en alttan matkapla 3 delik del içindeki su boşalsın dedi sonra yandanda 1 delik aç hava alsın dedi üst çatlaklarada dışdan silikon sür dedi ama kafama yatmadı en iyisi temiz bi çıkma bulmak şaşmaza yol gözüktü.:rolleyes:
 
sabah stop 1001 e gittim usta en alttan matkapla 3 delik del içindeki su boşalsın dedi sonra yandanda 1 delik aç hava alsın dedi üst çatlaklarada dışdan silikon sür dedi ama kafama yatmadı en iyisi temiz bi çıkma bulmak şaşmaza yol gözüktü.:rolleyes:

Ben olsam ustaya şöyle derdim; stop lambasını elek olarak kullanmayacağım, eleğe ihtiyacım olsaydı buraya gelmez en yakın hırdavatçıya giderdim derdim. Bir ustanın aklına stop lambasının içindeki suyu boşaltmak için söküp ters çevirmek gelmiyorsa o işi bıraksın. Ben geçen gün içine su alan sis lambasını tamir ettim, bırak delik delmeyi bir daha su almasın diye her tarafını iyice izole ettim. İç aksamı metal olan lambalar içine su veya buhar alıyorsa en kısa zamanda bunun önüne geçilmeli, metal aksam paslanmaya başlarsa yandınız demektir. Tamirci benim sis lambasını göründe "bu artık adam olmaz, içi tamamen paslanmış, at gitsin" dedi ama 91 model A kasaların sis lambası bulunmuyor ki :(. İçini açtım, paslarını temizledim, astar boyasını attıktan sonra parlak jant boyası ile metal aksamı boyadım, sis lambası yeni gibi olmasa bile yeniye yakın oldu.
 
Bugün söktüm stopu eve çıktım içinden baya bi su çıktı güzelce temizledim içini kurutmam baya zaman aldı ancak suyun biriktiği metalik parlak kısımlar siyahlaşmış oralarada müdahale mümkün olmadığı için kötü gözüküyor 2 adet çatlağıda japonla yapıştırdım indim taktım aracı yıkattığımda belli olacak birdaha su alıp almayacağı.
 

Ekli dosyalar

  • 09112013204.webp
    09112013204.webp
    36.8 KB · Görüntüleme: 25
Çatlak yere iç kısımdan müdahale etme şansı varsa; saatçi tornavidası veya benzeri bir alet yardımı ile çatlak yerin üzerine ince bir tabaka halinde şeffaf silikon sürerseniz daha iyi olur.
 
Geri
Üst