Arka cam civarından gelen tıkırtı

• Konuyu Başlatan Konuyu Başlatan hcz03
  • Başlangıç tarihi Başlangıç tarihi
araç içinde ses yapabilecek muhtemel yerler: kapı kilitleri ki çaresi tok gibi bir şey, emniyet kemeri kilitleri - öyle bir ses ki nereye gitseniz ters taraftan geliyor- dikiz aynası eğer gevşemişse - 6 aylık arama sonucu tespit ettim eski arabamda- camdaki fren lambası, arka hoparlör veya kapakları. karşılaştığım sesler bunlardı.

birde yolda giderken tavan döşemesinin arka tarafına doğru bastır bakalım tıkırtı devam edecekmi, ben o tıkırtı yüzüne bagaj kapağının içini izolasyon yaptırdım, stop lambasının cama gelen kısmını silikonsu bir contayla çevirdim, bagaj lambasını yakan anahtara uygulamadığım yöntem kalmadı ama en sonunda tavanda buldum tıkırtıyı, tavan döşemesinin arka tarafları cırtla tutturulmuş ve o cırtın tavan sacına gelen kısmında hafif bir boşluk bile olsa tavan döşemesi her esnemesinde o plastik cırt tavan sacına deyip tıkırtı yapıyormuş, o kadar uğraştım ama çaresi çok basit çıktı tavan döşemesini söktüm cırtla tavan sacı arasına sıcak silikonu bastım şimdi 40 yanak lastikle bile arabada tıkırtı yok 7-8 aydır çok şükür

Bagaj ışığını yakıp söndüren düğmeyi yağladım. Hiç bir sorun kalmadı. Herkese çok teşekkür edrim.

Bagaj ışığını yakıp söndüren düğmeyi yağladım. Hiç bir sorun kalmadı. Herkese çok teşekkür edrim.

Su dugme tam olarak nerede bulunuyor arkadaslar resım vs bırsey varmı merak ettım

eren plastik düğme okla işaretli olan kısımda yaklaşık 1.5-2 cm uzunluktadır.

resim alıntıdır.

Son düzenleme:
valla ben geçen hafta bagaj kapağının içindeki plastik kısmı açtım yalıtım yaptım plakalağı sabitledim filan derken arkayı komple yaptım ama nafile halen ses var şimdi aşağıya inip bir daha bakayım dediğiniz düğmeyi yağlıyayım (bagaj kapağını açıp kapatan kilşide bağlı motoru bile yalıttım)...
yağı gresmi kullanayım normal makine yağı mı?
birde ön konsoldan ses geliyor camın önündeki ızgarayı söküp içine sünger döşedim ama halen ses var...
bu ürgüp ün yolları (kilit taş) rezil ediyor arabayı :(:(

sertan gres yağı sür,yağlanma ve kaydırma prosesi daha uzun devam eder.ön konsoldan gelen zırıltı ile forumda yazışmalar vardı arattırırsan bulursun.

gres ve normal yağ ilerde çok toz çeker...
bence wd-40 sıkın..

az önce aşşağıya indim bagajın içinde ne kadar plastik kısım varsa söküp altını süngerle doldurdum şimdilik arkadaki ses kesildi ama ön taraftaki ses beni deli ediyor uleyyyyyyyyyn...
yaw ürgüp ürgüp arabanın azına .... yollarınla.
:)
üzgünüm mesajım biraz kaba oldu :)

Geri