arıza lambası ve yavaşlama

ASTRULLAH

Banlanan Kullanıcı
Bilgi Girilmemiş
15 gün önce aldığım 2001 model 35,000 km'deki astra bertone cabrio arabam dün gece yolda giderken yavaşladı ve arıza lambası yandı... ve hala arıza lambası yanıyo ve araba eskisi gibi hızlanmıyo... önceden devir saatindeki 30'dan sonra birden hızlanıyodu.. şimdi nasıl kalkıyosa aynen devam ediyor... ayrıca gaza çok bastıktan sonra gaz pedalından ayağımı çekince çufff diye bi ses geliyordu, şimdi gelmiyo...

yardımını ve yorumlarınızı bekliyorum arkadaşlar.. daha yeni aldığım araba sorun çıkarttı.. çıldırmak üzereyim...

masraf ne kadar?:o

geçmiş olsun, yeni alınan bir arabada arıza çıkması kadar sinir bozucu birşey yok,insanın hevesi kursağında kalıyor yahu.neyse fazla sıkma canını herşeyin uygun bir çözümü vardır elbet,araban turbo mu,birde aldığın şahısla bir konuş istersen daha önce böyle birşeyle karşılaşmışmı ondaykende olduysa nasıl çözmüşler acaba...

gaz kelebek boğazında yada turboda problem war havayı yeteri kadar sıkıştıramıyor bu arada çuff mu yapıyodu :rolleyes: :rolleyes:

bakmak gerekirr motor arıza code çok önemli ama basınçla ilgili sorun olduğu kesin veya sensörlerden biri arızalı

geçmiş olsun, yeni alınan bir arabada arıza çıkması kadar sinir bozucu birşey yok,insanın hevesi kursağında kalıyor yahu.neyse fazla sıkma canını herşeyin uygun bir çözümü vardır elbet,araban turbo mu,birde aldığın şahısla bir konuş istersen daha önce böyle birşeyle karşılaşmışmı ondaykende olduysa nasıl çözmüşler acaba...

evet arabam turbo.. 2,0 turbo...

turbo basınç sensöründe arıza olabilir. ama ses gelmesi pek hayra alamet değil. arabada intercooler var mı bilmiyorum, eğer varsa onun hortumu da çıkmış olabilir, işin aslı acilen servis...

15 gün önce aldığım 2001 model 35,000 km'deki astra bertone cabrio arabam dün gece yolda giderken yavaşladı ve arıza lambası yandı... ve hala arıza lambası yanıyo ve araba eskisi gibi hızlanmıyo... önceden devir saatindeki 30'dan sonra birden hızlanıyodu.. şimdi nasıl kalkıyosa aynen devam ediyor... ayrıca gaza çok bastıktan sonra gaz pedalından ayağımı çekince çufff diye bi ses geliyordu, şimdi gelmiyo...

yardımını ve yorumlarınızı bekliyorum arkadaşlar.. daha yeni aldığım araba sorun çıkarttı.. çıldırmak üzereyim...

masraf ne kadar?:o

ses gelme diye bişey yok.. ses önceden geliyordu şimdi gelmiyor.. önceden gelen ses blow-off sesiymiş öğrendiğime göre.. ama şimdi gelmiyor.. turbonun çalışmadığı kanısına vardık... bugün servise gidicem...

evet turboların kronikleşen problemi turbo arızası çok duydum bertone araştırırken ... opelturbo teknolojinde zayıf azcık subarudan çalsaydı diye ustalarım çok söledi... aldığın kişiyle acil irtibata geç bence satış bakımı yapmışolmasın...

şimdi servisten geldim... arabayı bıraktım...turbo arızasıymış... turbo tamamen işlevselliğini kaybetmiş yani hiç çalışmıyormuş.. ufak tefek parçalarla halledebileceklerini söylediler... 500 ytl masraf çıkardılar... başka çarem yok yaptırcam...

Son düzenleme:
gene ucuz atlatmışsın bence. bir tanıdığın vw caddy tdi aracanın turbosu bozulmuş. 4000 ytl fiyat çıkarmış servis. garantiden değiştirmiş gerçi. ama ya garanti bittiğinde olsaydı :)
kolay gelsin

Geri