Arıza Kodları ve Çözümü hakkında yardıma ihtiyacım var

• Konuyu Başlatan Konuyu Başlatan lyolcul
  • Başlangıç tarihi Başlangıç tarihi

lyolcul

Kayıtlı Kullanıcı
Bilgi Girilmemiş
arkadaşlar aracıma elm 327 ile bağlanıp kontrol ettiğimde 3 adet hata çıkıyor.
ama araçta arıza ışığı yanmıyor.
bu arızalar galiba ateşleme ile ilgili. çözümü için ne yapmam gerektiği hakkında yardım edebilir misiniz.
bobin yakın zamanda değişmişti ve değişim sonrası usta hafızadaki hataları kendi cihazı ile silmişti..

PgcM8Fr.png

arkadaşlar aracıma elm 327 ile bağlanıp kontrol ettiğimde 3 adet hata çıkıyor.
ama araçta arıza ışığı yanmıyor.
bu arızalar galiba ateşleme ile ilgili. çözümü için ne yapmam gerektiği hakkında yardım edebilir misiniz.
bobin yakın zamanda değişmişti ve değişim sonrası usta hafızadaki hataları kendi cihazı ile silmişti..

PgcM8Fr.png

elm cihazınıza torque adlı programı internetten bulun eğer kullanmıyorsanız ve arızaları silin. sonrasında hemen anlık motor değerlerine bakın.
stft anlık olarak rolantide 25 e kadar çıkar ama normali 15 i geçmemesi
ltft uzun zamanlı yakıt düzeltmesidir. 0 a yakın olmalı
o2 sensor bank1 rolantide daima 0.1 ile 0.7 arası oynamalı
bide bunlardan önce arabanın bujilerinede bir bakın.
vakum hortumlarında bi kaçak varsa yapabilir.
söylediğim değerleri rolantide arızayı sildikten hemen sonra gözlemleyin burdan yazın daha net fikir verebiliriz...
ben p0170 arızasını geçen gün depo havalandırma valfinin açık kalması yüzünden aldım mesela.devamlı açık olduğundan motora fazladan hava gönderiyormuş...

elm cihazınıza torque adlı programı internetten bulun eğer kullanmıyorsanız ve arızaları silin. sonrasında hemen anlık motor değerlerine bakın.
stft anlık olarak rolantide 25 e kadar çıkar ama normali 15 i geçmemesi
ltft uzun zamanlı yakıt düzeltmesidir. 0 a yakın olmalı
o2 sensor bank1 rolantide daima 0.1 ile 0.7 arası oynamalı
bide bunlardan önce arabanın bujilerinede bir bakın.
vakum hortumlarında bi kaçak varsa yapabilir.
söylediğim değerleri rolantide arızayı sildikten hemen sonra gözlemleyin burdan yazın daha net fikir verebiliriz...
ben p0170 arızasını geçen gün depo havalandırma valfinin açık kalması yüzünden aldım mesela.devamlı açık olduğundan motora fazladan hava gönderiyormuş...

çok teşekkür ediyorum vallahi :)
torque ile bağlandım evet ve arızaları sildim. bir iki saat sonra tekrar baktığımda arıza göstermedi tekrar.
ben yarın yukarda yazdığınız bilgilerle bi karşılaştırayım tekrar ve vakum hortumlarını da kontrol ettitreyim.
de,vakum hortumu derken,nerede bu hortumlar,ben gözle kontrol edebilir miyim acaba.

bir de scanmyopel yükledim telefona,yarın onunla da bi kontrol edeyim :)

çok teşekkür ediyorum vallahi :)
torque ile bağlandım evet ve arızaları sildim. bir iki saat sonra tekrar baktığımda arıza göstermedi tekrar.
ben yarın yukarda yazdığınız bilgilerle bi karşılaştırayım tekrar ve vakum hortumlarını da kontrol ettitreyim.
de,vakum hortumu derken,nerede bu hortumlar,ben gözle kontrol edebilir miyim acaba.

bir de scanmyopel yükledim telefona,yarın onunla da bi kontrol edeyim :)

rica ederim...rolantide stft değeri çok yükselmiyorsa vakumlarda sorun yoktur muhtemelen. vakum hortumları kalem kalınlığını geçmeyen ince hortumlar. motorda sağa sola takılıdır genelde. emme manifolduna girerler özellikle...
ateşleme sorunuda mevcut sanki. bobin yan sanayi değilse bujileri ve bujilerin aralıklarını kontrol ettirmekte fayda var...

rica ederim...rolantide stft değeri çok yükselmiyorsa vakumlarda sorun yoktur muhtemelen. vakum hortumları kalem kalınlığını geçmeyen ince hortumlar. motorda sağa sola takılıdır genelde. emme manifolduna girerler özellikle...
ateşleme sorunuda mevcut sanki. bobin yan sanayi değilse bujileri ve bujilerin aralıklarını kontrol ettirmekte fayda var...

bujilerde sorun olabilir aslında evet. 6 ay önce aracı aldığımda arkadaş bir bujiyi sökp kontrol etmiş ve fena değil demişti.
komple bi kontrol ettireyim fırsat bulduğumda inşallah :)
elm 327 ben yeni aldım,bağlanıyorum ama nereyi nasıl kontrol edeceğimi de bilmiyorum aslında..
artık yavaş yavaş öğreneceğiz inşallah.
tekrar teşekkür ediyorum.

bugün kontrol ettim ama arıza hafızası boş çıktı.

bir de bu torque programı ile neler yapabiliyoruz acaba ?
yani yanlış bişey yapıp arabayı bozma durumum var mı :)

bugün kontrol ettim ama arıza hafızası boş çıktı.

bir de bu torque programı ile neler yapabiliyoruz acaba ?
yani yanlış bişey yapıp arabayı bozma durumum var mı :)

mecbur kalmadıkça arıza silmeyin yani arıza kodu yoksa silmeyin... yakıt değerleri sıfırlanıp durur yoksa... onun haricinde müdahale edebilen bi program ve alet değiller sadece izleme yapabiliyosunuz yani sorun olacak bir yeteneği yok ...

mecbur kalmadıkça arıza silmeyin yani arıza kodu yoksa silmeyin... yakıt değerleri sıfırlanıp durur yoksa... onun haricinde müdahale edebilen bi program ve alet değiller sadece izleme yapabiliyosunuz yani sorun olacak bir yeteneği yok ...

arıza kodu yoksa derken tam anlamadım.
arıza gösterdiğinde kod olmayan arızalar da mı oluyor.
evet ise,arızanın kodu yazmıyorsa birine danışmadan işlem yapmamalıyım yani değil mi ?

arıza kodu yoksa derken tam anlamadım.
arıza gösterdiğinde kod olmayan arızalar da mı oluyor.
evet ise,arızanın kodu yazmıyorsa birine danışmadan işlem yapmamalıyım yani değil mi ?

arada arıza kodlarını torque adlı programla kontrol edin. arıza yoksa yinede arıza sil derseniz arabanın beynindeki değerleri sıfırlar. onu yapmayın diyorum... arıza varsada ne olduğunu araştırıpda silin tabiki.

Arkadaslar merhaba bugun yolda giderken arabamda musluk isareti yandi ve sonmuyor.arabam 84000 kat iptalli.acaba bu sekilde kullanmanin bir zarari olurmu

Geri