Arbamı bazı durumlarda çalıştıramıyorum

radio_dj85

Kayıtlı Kullanıcı
Bilgi Girilmemiş
Merhaba arkadaşlar yakın zamanda 93 model opel vectra 2.0 gl alarak opel ailesine dahil oldum. aracımdan çok memnunum. motoru çok iyi, bir kaç ufak problemi var. bunlardan birisini geçen gün yaşamaya başladım. Ankara'da yaşıyorum. Bu dönem gelen aşırı soğuklar ve karlar malumunuz. yine böyle soğuk ve karlı bir hava da aracımı çalıştırdım. 1 dakika geçtikten sonra aracı durdurdum. eve geçip birşeyler alıp geri geldim. arabaya tekrar binip kontağı çevirdiğimde araba çalışmaya çalışıyor, devir göstergesi artıyor fakat araçta çalışma sesi olsada çalışmıyor. bunu bir kaç defa daha yaşadım. daha sonra fark ettim ki araç kısa süreli çalıştığında ve kısa süreli mesafe gittiğimde durdurup tekrar çalıştırmak istersem bunu yapıyor. araba ısınmamıştır dersenizde 45 dereceyi görüyor araba durduruğumda. birde kısa süreli çalışmadan sonra durdurduğumda cıııızt gibi bir ses geliyor. eğer araba uzun kullanıldıysa ki buna 1-2 km ve fazlası diyebiliriz, bu sesi çıkarmıyor ve tekrar çalıştırdığımda sorunsuz çalışıyor. aracım sıralı sistem lpg'li, lpg'de de benzinde de yapabiliyor bunu. lpg'de daha fazla oluyor ama. lpg beyni ile ilgili 10 lira ver formatlasınlar diyende oldu, ateşleme bobiniyle alakalı diyende oldu. şimdi acemiliğimden dolayı ustalara gidip kazık yemek istemiyorum. aranızda bu sorunu yaşayan yada çözümünü, sorunun nedenini bilen varmıdır?

Son düzenleme:
Ateşleme sorunu gözüküyor.
Herkes kazıkçı değildir. Gidin Opel Garage Şaşmaza, gerekeni yapacaktır. Kendi forum yöneticisidir.

Geri