Aracınız Ne kadar yakıyor?

• Konuyu Başlatan Konuyu Başlatan hk__26
  • Başlangıç tarihi Başlangıç tarihi
Burada bir çok arkadaş aracının çok az yaktığını söylemesine karşın arkadaşların araçlarını birde ben kullansam acep ne kadar yakar :D

sakin kullanıma borçluyum bu tüketimi. yoksa basarsam müslüman parası demiyor yakıyor Allahsız :)

Geçen gün mesai saatti bitiminde Terminale gittim. K.ören terminal arasını sanırım 45 dakika da anca gittim dönüş desen 30 dakikadan fazla sürdü. Bu şekilde kullanım da gaz filan hak getire...

Bazı arkadaşlar yazıyor işte şehir içinde kullanım filan diye de Samsun yolu Kayaş arası da şehir için... terminal K.ören de şehir içi arasında dağ kadar fark var.

3 hafta önce aldıgm opel corsa 1.4 swing benzinli araçım maşallah 2000 motor araçlar gibi benzin harcıy 50 tl benzin attım anca 70 km gidebildm 75 km ışık yanmaya başladı 0,50krş fazla yakıyor bunun bi çözümü yokmu eğer böyle giderse lpg taktırıcam :(

3 hafta önce aldıgm opel corsa 1.4 swing benzinli araçım maşallah 2000 motor araçlar gibi benzin harcıy 50 tl benzin attım anca 70 km gidebildm 75 km ışık yanmaya başladı 0,50krş fazla yakıyor bunun bi çözümü yokmu eğer böyle giderse lpg taktırıcam :(

Aslında benim düşüncem motoru küçük araçlar motoru büyük araçlardan daha fazla yakıyor neticede bir güce ulaşmak için gaza yüklenmek gerek durum böyle olunca da araç çok yakıyor. Sakin kullanmaktan başka çaren yok. LPG desen adam gibi usta gerek. Sonra bazı parçaların anında değişmesi şart... baya bir iş.

Aslında benim düşüncem motoru küçük araçlar motoru büyük araçlardan daha fazla yakıyor neticede bir güce ulaşmak için gaza yüklenmek gerek durum böyle olunca da araç çok yakıyor. Sakin kullanmaktan başka çaren yok. LPG desen adam gibi usta gerek. Sonra bazı parçaların anında değişmesi şart... baya bir iş.

yani böyle kullanmaya devam et diyorsun usta :(

Biraz kontrollü bir şekilde kullanmayı dene baktın olmadı artık yapacak bir şey kalmadı deyip LPG taktıracaksın ama LPG fiyatlarını 2.90 olduğu ülkemizde pek ekonomi anlamında bir şey değişeceğini sanmam. LPG de ekonomi olması için LPG fiyatını 2TL geçmemesi gerek. Ya değilse bana göre iş değil.

98 astra f kasa gls sedan (x16xel) manüel vites 1.6 16 valf aracımın 52 lt deposu var. aracım benzinli, petrol ofisi 95 oktan yakıt alıyorum. Sondan bir önce ölçüm için depoyu tam doldurdum hatta biraz taştı. kırmızı ışık çakınca tekrar aynı şekilde doldurdum. 4,67 den 44.5 lt benzin aldı. 208 tl ödedim. 545 km yol yaptım. ilk defa bu rakamı gördüm genelde tam doldurtmam ve 430-460 km gider. 100 km de 8 lt yakmakta. 38 kuruş civarına geliyor günlük fiyatla km de. şehir içi kullanım değerleri; araçta genelde 1 km altında günde 4-6 defa kontak vurulur. hafta sonları en fazla tek kontakla 25 km yol yapıldı. değerler katalog değerine yakın. uzun yol hiç yapmadım bir ölçümüm yok. lpg yi hiç düşünmedim, düşünmelimiyim.

agadalı bence hiç düşünme düşüneceksende bence opele binme derim:)astra 1,6 16 walf 98 model km 330/360 arası değişiyo normalmi...

Son düzenleme:
benım aracım lpg de sehır ıcı 26 krş yakıyor kımse ınanmıyor ama oyle 2.5 v6 vectra kış olmasına ragmen boyle 27.01.2013 de olçum yaptım yakıtından çok memnunum nazar degmesın :)

Geri