Aracınız Ne kadar yakıyor?

• Konuyu Başlatan Konuyu Başlatan hk__26
  • Başlangıç tarihi Başlangıç tarihi
Sürekli araştırma içindeyim bende bakalım. Ama atalarımızın bir sözü geliyor aklıma birden öküzün büyük olsun da çekmezse çekmesin demişler bize büyük bir öküz gerek :D

2003 1.6 opel meriva (topa tutacaksınız biliyorum) ısparta-izmir arası LPG de 12.5 kurus yaktı ;) 70 kmh geçmedim :)
şu anki aracım opel corsa D 1.2 benzinli ile benzin 4.98 dı , tam olarak 80 tl ye ıspartadan ızmire(405km) gittim ve arabam daha revizor donemındeydı (ılk 2000 km cok yakıyor pistonların etrafı ınce bı tabaka krum baglayınca surtunme azalıyor ve az yakmaya baslıyor) ;)

Bi aracın 1.2 - 1.3 - 1.4 - 1.5 - 1.6 - 1.8 - 2.0 motor seçeneği varsa,hiç şaşmadan bakmadan hep 2.0 ını aldım.Hiç pişman olmadım..Şehir içi çok az yakıt farkı var ve mesela bi çok arabanın kasası 1.6 motora bile ağır geliyor.özelliklede bagaja 2-3 parça eşya atıp 3-4 kişi de içine binince araç yolda sağır kalıyor.Ama 2.0 motorda bu olmuyor artı devrinde kullanıyorsanız yakıt 1.6 dan daha az yakıyor.Eğer kalabalık bi aileyseniz ve zırt pırt eşya ile vs işiniz oluyorsa şiddetle 2.0 motor tavsiye ediyorum...1 ay önce düğünüm vardı full bagaj ve 5 kişi araç içinde tıklım tıklım manisadan zonguldağa gidip geldim.Hem çok keyifliydi hemde 350tl lpg yaktım 1400km yol artı orda aracımı gelin arabası yapıp ordan oraya bi 60-70 km yanlaya yanlaya dolaştım.. :)

Sürekli araştırma içindeyim bende bakalım. Ama atalarımızın bir sözü geliyor aklıma birden öküzün büyük olsun da çekmezse çekmesin demişler bize büyük bir öküz gerek :D

Abi lpg bakımı yaptırsak filtreleri fln yenilesek değişir mi acaba yakıt? bujileri yeni değiştirdim 1-2 ay önce başka ne yapılabilir ki? Valla babamda 1.6 avensis var benzinli neredeyse onunla aynı yakıyor 2 gündür ona biniyorum bende :D

Abi lpg bakımı yaptırsak filtreleri fln yenilesek değişir mi acaba yakıt? bujileri yeni değiştirdim 1-2 ay önce başka ne yapılabilir ki? Valla babamda 1.6 avensis var benzinli neredeyse onunla aynı yakıyor 2 gündür ona biniyorum bende :D

Uzun süredir araştırma içindeyim. Ama bu LPG konusunda ne desek boş kalıyor. Benim 1979 model reno var. Benzinli aracı denemek için benzin hortumunu söktüm ve litrelik bidonun içine benzin koydum şehir içinde kullandım tam olarak 14.5 KM yapıyor.

Şimdi o araç ile şimdi ki aracımı karşılaştırdığım da benim şimdiki araç resmen sömürüyor.

Astra 2012 Daha 1.500Km'de 100Km'ye 9.7 Yakıyor.

2004 senesinde 1987 model E30 bmw m3 arabam vardı. 2.5lt 4 silindir atmosferik 238bhp bir arabaydı
1 depo ile (62litre) istanbul bağdat caddesinde 1 gecede 285km yapmıştım. full gazlamaydı. kuzenim şok olmuştu:) daha yeni fullettik nasıl biter filan dedi :)

2006 Corsa C 1.3 CDTI

100km için sakin kullanımda;
Şehir içi: 5-5,5lt
Şehir Dışı: 4.5-5lt

2001 Corsa 1.2 Club

Litre olarak hesabını yapmadım ancak 30 krş yakmakta şehir içerisinde

2001 Corsa 1.2 Club

Litre olarak hesabını yapmadım ancak 30 krş yakmakta şehir içerisinde
gözünü seveyim hemde benzinli araba miss bende 1.2 benzinli polo almadığıma pişmanım diyebilirim...

bizimki 25 kuruş yakıyor ş.içi 20 yakıyor ş.dışı 1.7 dti corsa

Geri