Aracımın Plakasını Değiştirmek İstiyorum

zinarturgut

Kayıtlı Kullanıcı
Bilgi Girilmemiş
Arkadaşlar merhaba,

Aracımı 2. el ve kredi ile aldığımdan dolayı plaka değişikliği yapamadım. Şimdi kredisini kapattım ve plakayı değiştirmek istiyorum. Aracın başkasına satışını yapmadan talepte bulunursam plaka değiştirilebilir mi? Nasıl bir yol izlemem gerekiyor.

Satış yapmadan değişmiyor malesef.(eğer bir ayı geçtiyse)
Diğer bir yol var ki ben bu şekilde yaptım. Adresinizi nüfus dan istedeğiniz bir ile alıyorsunuz ve sonra plaka değişikliği için trafiğe başvuruyorsunuz. 250₺ gibi bir masrafı oluyor bu şekilde.
Edit: eğer şuan yaşadığız ile alacaksanız plakanızı ikinci yol zaten devre dışı kalıyor. Satış yapmaktan başka şansınız yok.

Ynt: Aracımın Plakasını Değiştirmek İstiyorum

Sat-Geri Al yapsak daha ucuza geliyor yani :)

Benim aklıma şimdilik anneme satış verip sonrasında plaka değişikliğiyle geri almak. Sanırım en mantıklısı bu. Yine 250 TL tutuyor ama bu kadar uğraşmak istemiyorum.

Ne yapsak, ne yapsak?

zinarturgut link' Alıntı:

Benim aklıma şimdilik anneme satış verip sonrasında plaka değişikliğiyle geri almak. Sanırım en mantıklısı bu. Yine 250 TL tutuyor ama bu kadar uğraşmak istemiyorum.

Ne yapsak, ne yapsak?

Bende değiştirmek istiyorum ama malesef tek yolu bu sanırım :)

Çok mu kötü hocam plakanız ?

ylc link' Alıntı:
Satış yapmadan değişmiyor malesef.(eğer bir ayı geçtiyse)
Diğer bir yol var ki ben bu şekilde yaptım. Adresinizi nüfus dan istedeğiniz bir ile alıyorsunuz ve sonra plaka değişikliği için trafiğe başvuruyorsunuz. 250₺ gibi bir masrafı oluyor bu şekilde.
Edit: eğer şuan yaşadığız ile alacaksanız plakanızı ikinci yol zaten devre dışı kalıyor. Satış yapmaktan başka şansınız yok.
ben 16 olan plakamı34 yapmak için  ikameti istanbula aldım 45 gün sonra gittiğimde bahsettiğiniz gibi 1 ay geçşmiş dediler bende 2 ay sonra k.çekmeceye ikamet değişikliği yaparak plakamı aldım bilgilerinize

zinarturgut link' Alıntı:

Ne yapsak, ne yapsak?
Satıp geri almak daha pahalıya malolur diye biliyorum. 2013 Aralık fiyatı ile konuşuyorum. 90₺ anneanneye satış bedeli. Satış sırasında plaka değişecek mi diye soruyor noter evet derseniz iki kat bedel ödüyorsunuz 180 civarı işin içerisine trafikte plaka cemiyet kaydı ıvır zıvır için en az 50 ₺ 320₺ yapıyor ki bunlar zamlandı.
Arkadşın bahsettiği gibi farklı ilçelere alırsanız yine plaka değiştirebilirsiniz.

plaka değişikliği olur ama masraf bunlar hep dün arkadasla gittik plaka degısıklıgı ıcın özel plaka istiyor o adı aziz onun icin a harfi ile baslayan semtte ikamet etmen gerekiyor dediler masrafı ise 135 lira yeni plaka ve 30 lira teneke parası yani o da 165 liraya gelcek ama a harfi ile baslayan semtte oturan kimse yok olsa bile yine alım satım olcak 101 lira da o hepsi 266 liraya gelcek bence yaptır sahte app plaka geç :D

caner35 link' Alıntı:
plaka değişikliği olur ama masraf bunlar hep dün arkadasla gittik plaka degısıklıgı ıcın özel plaka istiyor o adı aziz onun icin a harfi ile baslayan semtte ikamet etmen gerekiyor dediler masrafı ise 135 lira yeni plaka ve 30 lira teneke parası yani o da 165 liraya gelcek ama a harfi ile baslayan semtte oturan kimse yok olsa bile yine alım satım olcak 101 lira da o hepsi 266 liraya gelcek bence yaptır sahte app plaka geç :D
Plaka değişecek ise satış 101 ₺ olmuyor malesef iki katını veriyorsunuz noterde.

Tabii tüm bunlar olurken bir de trafik sigortası yenilenecek.

Tamam yenilenmiş olacak ama o an için o da ayrı bir masraf.

Geri