Aracım otomatikmiş gibi davranıyor

• Konuyu Başlatan Konuyu Başlatan eerrsin
  • Başlangıç tarihi Başlangıç tarihi

eerrsin

Kayıtlı Kullanıcı
Bilgi Girilmemiş
Bugun bir alışveriş merkezinin otoparkında dalgınlığımdan ayağımı debriyajdan tamamen kaldırdım ve gaz pedalına hiç dokunmadım birde ne göreyim araç stop etmedi gitti. Sonra 2. viteste denedim aynı şey. Geri viteste de denedim gidiyor. Hızıda aynı hani otomatik vitesde ayağınızı frenden çekerseniz gaz vermeden giderya aynen öyle. Yokuşlarda test ettim geri kaçırma yapmıyor. Sizce problem nedir arkadaşlar? :eek:

sorun yok araç rölantide hangi devirde çalışıyor sen bence en iyisi frene bas 1 e tak debriyajdan çok hızlı çek ayağını stop etmezse yine ya rölantisi yüksek çalışıyodur

lpgniz var mı?

Hayır hiçbir şey yapmana gerek yok. Gayet normal bir durum. Çokta güzel bence. Hele trafikte çok rahat oluyor. Hafif hafif ilerleyeceksen, tak 1'e kaldır debriyajdan gaz vermeden gidiyor araç. 2'de bile stop etmez. Hatta yokuş yukarı bile stop etmiyor.

gayet normal bir durum.

sorun yok araç rölantide hangi devirde çalışıyor sen bence en iyisi frene bas 1 e tak debriyajdan çok hızlı çek ayağını stop etmezse yine ya rölantisi yüksek çalışıyodur

Aracda rolanti tam olarak nedir bilmiyorum ama 800-750 oldugunu sanıyorum devir göstergesinde 1 in altında. Ayrıca araçta rölentide iken titreme yok ayrıca debriyaja basınca herhangi dalgalanma yok.

Evet aracımda lpg var.
Ama arkadaşlar bundan önceki kullandıgım butun araclarda debriyajdan ayağımı tamamen kaldırdığımda ve gaz vermediğimde stop ederdi. (tempra ve megane) bu opele özgü bişeymidir yada bana nedenini söyleyebilirmisiniz?

normal bir durum.ben 3. vitesde bile ayağımı çekiyorum gazdan araba devrini ayarlayarak hareketine devam ediyor.sarsıntı istop etme gibi bi durum olmuyo.

eee abicim OPEL bu tempra megane falan bunlar malum şimdi bardak. Bize araba diye neleri satmışlar zamanında vayyy vayyy.

burdanda opele pay cıkardın ya daha ne diyim :D:D:D opelle alakası yok benim essski şahinim vardı oda oyleydi hatta devir saati olmadıgı için gazının ayarlı olup olmadıgını böyle anlıyordum takıyordum bire eger istop ediyorsa rolantisi ayarsız demekti :DD: opellik durum yok :PO

yok yookkkk. kedidir o kedi. şey yani OPEL dir ooo OPELLL. :D:D

Geri