aracim cokmu yakiyor?

ya yanlismi yazdim bilmiyom ama 175 g/km ne demek:)
yada sumu mnp 77

arkadaslar benim aracim 2006 model zafira 1.6 . ben 30 litre benzinle 270 kilometre yol yapiyorum normalmidir .yada cokmu yakiyor bilen biri yazarsa sevinirim tesekkurler

arkadasim 100km 11 litre zafira icin normal..sonucta sehir ici degilmi?
kasa agir aerodynamik yapisi bence normal

11 litre sehir içide pek uygun değil.. zaten şehir içinde aerodynamik yapı ne kadar önemli...
tek önemli ve farklı nokta ağırlık astraya göre.. o da bu kadar farketmez yakıtta..
arabanın bakımlarını ne zaman yaptırdınız tek aklıma gelen o..

Fazla yaktığını söyleyenler neye göre bu kararı verdiler merak ediyorum. Araç nerede kullanılıyor, sürücünün kullanım karekteri, şanzımanın durumu, iklim koşulları, trafik yoğunluğu, aracın kaç km kullanıldığı gibi sorular sorulmadan "fazla yakıyor" demek "bu modellerin hepsi böyledir" demekle aynı manaya gelmez mi? Hele hele işi krş bazında hiç değerlendirmeyin. Arkadaşımızın profilinde İngiltere yazıyor :).

Fazla yaktığını söyleyenler neye göre bu kararı verdiler merak ediyorum. Araç nerede kullanılıyor, sürücünün kullanım karekteri, şanzımanın durumu, iklim koşulları, trafik yoğunluğu, aracın kaç km kullanıldığı gibi sorular sorulmadan "fazla yakıyor" demek "bu modellerin hepsi böyledir" demekle aynı manaya gelmez mi? Hele hele işi krş bazında hiç değerlendirmeyin. Arkadaşımızın profilinde İngiltere yazıyor :).
direk fazla yakıyor demek bu modellerin hepsi böyledir demekle aynı manaya gelmez savaş abi aksine bianormallik var demek anlamına gelir bence..

o değil bende astra g var aynı motor sanırım.. egzozdan ses almak sürekli ayağım gazda anca o değerlere geliyor.. eğer aynı tarz bi kullanım varsa normal ama normal kullanımda 2-3 litre gibi bir fark doğar..
benim aklıma aracın bakım vakti geldi hava filtresinden vsden çok yakabilir..

aynen katılıyorum

aynı sorun bendede var 75 tl lik lpg ile 210 km yapıyorum kalibrasyondu bakımdı birtürlü düzelmedi
bujilerinizi ve buji kablolarınızı değiştirdinizmi ? Tek tırnak bosh marka takın aralık 0.8 mm olanlarından bide öğle deneyin ...

direk fazla yakıyor demek bu modellerin hepsi böyledir demekle aynı manaya gelmez savaş abi aksine bianormallik var demek anlamına gelir bence..

o değil bende astra g var aynı motor sanırım.. egzozdan ses almak sürekli ayağım gazda anca o değerlere geliyor.. eğer aynı tarz bi kullanım varsa normal ama normal kullanımda 2-3 litre gibi bir fark doğar..
benim aklıma aracın bakım vakti geldi hava filtresinden vsden çok yakabilir..
Şimdi aynı motoru bir Omega'ya taksak o zaman Omega'nın Astra G kadar mı yakması gerekir? Motorlarının blok yapıları aynı bile olsa farklı araçların teknik verileri de farklıklar gösterir. Şanzıman /defransiyel oranları araçların performans, çekiş durumlarını, dolayısı ile yakıt tüketim değerlerini direk olarak etkiler.

şehir içi kullanımda şanzıman defransiyel pek o kadar etkilemez sadece ağırlık farkı ve kullanım tarzı etkiler diye düşünüyorum.. arkadas ölçüm yaparken düşük olmasına dikkat edeceği için de sakin bir kullanımda 11lt/100km 1.6 zafira hatta 2006 model yeni teknoloji bir araç için normal değil..

11.1/100km şehiriçi kısa mesafe kullanım ise normal olma ihtimali var.

benim 50bin kmdir sıfırlamadığım şehiriçi şehirdışı yol bilgisayarı ortalamam 8lt/100km

uzun yoldaki en düşük değer ise 6.7lt/100 km.

size fikir olur belki bu bilgiler.

ek: (bu arada araç 1.6 105 beygir 1430 kg boş ağırlık)

Son düzenleme:
Geri