Aracım 30 - 40 km gidince

• Konuyu Başlatan Konuyu Başlatan serefzor
  • Başlangıç tarihi Başlangıç tarihi
Araç her zaman sarsıntılı da çalışmıyor bazen oluyor zaten ne zaman sarsıntılı çalışsa çalışmasıda sorunlu oluyor birde aynı testi araç normal çalışırken mi yapsam diye düşünüyorum

Şerafettin şimdi gelelim senin sorununa :)
önce bir daha araç çalışırken bıji kaplolarını ellememen mazallah az voltaj yok evet 12 volt ama anlık 20-30 volt olarak buda hayati tehlike demektir,
bu arada buji kaplosu çekik iken bobinin yanlara dışa sıçrama yapması normal değil... 3 veya 4 buji kaplosu çekince zendelemesi normal ha 1-2 ye oranla daha çok diyorsun bunu bilemem ya akım burada zayıf senin dediğin gibi yada kompresyon düşük... bobinin bozuk olması tekleme silkeleme zor çalışması problemlerini çıkarır...ama ısınınca ??? yapması beyin olmaz inşallah, en güzeli buji kaplolarına bakmak hatta bujilerin durumuna ölçmek karanlıktaa kaçak yapıyormu takılı iken olmadı bobini değişmek sonrasına bakmak olacak..

Peki araç yolda giderken viteste seyir halinde sabit hızda giderken motor stop etmesi neyi gösterir.Yani seyir halindeyken ateşlemenin kesilmesi

Birde bu bobinin sağlıklı çalışıp çalışmadığı nasıl test ediliyor.

Peki araç yolda giderken viteste seyir halinde sabit hızda giderken motor stop etmesi neyi gösterir.Yani seyir halindeyken ateşlemenin kesilmesi
Şerafettin bu anlattığın şimdi ama bana kamşaft sensoru gibi geldi arızayı bir okutsana canım

Şerafettin bu anlattığın şimdi ama bana kamşaft sensoru gibi geldi arızayı bir okutsana canım
Ben en kısa zamanda ne kadar arıza kodu varsa hepsini yazacağım 7 veya 8 tane arızakodu vardı ve bunların hiç biri önemli kodlar değil demişti usta ben bunların hepsini buraya yazacağım bakalım ne olacak

Krank devir/pozisyon sensörü=kamşaft sensörü=vuruntu sensörü...
hepsi aynı en bilindik ismi krank devir sensörü..

Abi bu dediğin vuruntu sensörü mü oluyor
Hayır kamşaftsensoru yeri üst kapak siyah plastik altı triger yanı
images

Bu arada arızaları okudunmu benim forumda aletsiz okuma anlatımım var olmadı yazarsın sana tarif ederim
krank devir sensorum altda vuruntu ise manifolt altında

Hayır kamşaftsensoru yeri üst kapak siyah plastik altı triger yanı
images

Bu arada arızaları okudunmu benim forumda aletsiz okuma anlatımım var olmadı yazarsın sana tarif ederim
krank devir sensorum altda vuruntu ise manifolt altında
ben formunuza baktım orda ki vectra 2001 yani 97 vectra ile aynı mı yapılıyor yani kancayı aynı numaraya mı takacağım sonra beyni bozmayalım:)

Geri