Araç yazın mı fazla yakar kışın mı?

• Konuyu Başlatan Konuyu Başlatan vectra38
  • Başlangıç tarihi Başlangıç tarihi

vectra38

Kayıtlı Kullanıcı
Bilgi Girilmemiş
Değerli forum sakinleri,
Bu konuyu oldukça merak ediyorum. Bu sorunun yanıtı için "yazın tabi ki " diyebilirsiniz fakat bu konuyu tam olarak öğrenmek istedim.(Motor ısınana kadar değil motor sıcakken yapılan sürüşlerdeki tüketimi kastettim.) Bilginiz varsa hepimizin aydınlanması açısından yanıt verirseniz sevinirim. şimdiden teşekkürler.

Son düzenleme:
Motor kısın fazla yakar , Motor ısındıgında genelde benzınlı arabada cok farketmesede, dizel arabada fark edıyor ... Motor kışın sogukda haliyle mazotda o sekılde soguk ve ılk calıstırmada araba ısınana kadar motor zorlanır ve bu sırada normalınden fazla yakar ..

Motor sabahları ilk calıstırmada 2.0l anlık tuketım gosterırken oldugu yerde , aradan 10 dakika gecınce ısındıgında 0.6 l anlık tuketıme düşer..

Benım yapdıgım testlerde : Yazın bir depoyla 900 ila 1000 km yakın bır menzın alırken , kışın bir depoyla 700 km gecmedı...

kışın fazla yakar.

Yazında klima açınca artar.

Ama kışın daha fazla:)

bence pek fark etmez belkide serin haavadan dolayi kisin daha az bile yakabilir ama kislik lastik faktörünüde degerlendirmek lazim. aslina bakarsaniz yakit konusunda yazinda kisinda cok deneyimlerim oldu uzun yolda vark göremedim..
Eren ve Erim direk kisin cok yakar demisler.aslinda sorulan sorunun icerigi farkli:)(motor sicakken yapilan sürüsler)

Son düzenleme:
yaz tatiline çıktığım ay aracım daha çok yakıt tüketiyor nedeni kışın ayda ortalama 700 km gibi bir yol yapıyorum ama yazın tatilde 4-5000 km böylelikle yazın daha çok yakıt tüketiyorumm bu da farklı bir bakış açısı :)

Motor ısındıktansonra kışın daha az yakar gibime geliyor. yazın aşırı sıcaklarda çeiş bile düşüyor durduğumda hep fan sesini duyuyorum.

Geri