Öncelikle bugraGT arkadaşımızın yazmış olduğu tüm sabitlenmiş konuları okudum. Benim gibi kil, greze, hare, wax vs. nedir bilmeyenler için çok güzel açıklamış. Öncelikle teşekkür ederim.
Açılmış olan konular doğrultusunda kendime bir liste hazırladım ve aklıma takılan birkaç soru mevcut yardımcı olursanız sevinirim.
Liste şöyle ;
Meguiars Microfiber Yıkama Eldiveni
Sonax 416541 Mikrofiber Kırmızı Dış Alan Havlusu (İptal) - meg supreme shine
Meguiars Microfiber El ile Uygulama Pedi
Meguiars Smooth Surface Clay Bar Yüzey Kili 50gr
Meguiars Quik Detailer Hızlı Boya Yüzey Temizleyici
Meguiars 105 Ultra-Cut Compound
Meguiars 205 Ultra Finishing Polish
Meguiars M7 Show Car Glaze
Collinite 915 Wax
Bu ürünleri almayı ve aracımda uygulamayı düşünüyorum. Şimdi gelelim sorulara
1 - Bu listede şu ürünün yerine bunu kullan dediğiniz bi ürün var mı ? yada + olarak şunuda al dediğiniz : )
2 - Polish uygulaması illa makina ile yapılmak zorundamı ?
3 - Benim aracın motor kaputunda önceki sahibinden oluşan taş vurukları gibi durumlar mevcut ve birkaç yerinde rütuş yapılmış, polish uygulaması bu rütuşları söküp atar mı ? yoksa bir sakıncası yokmu ?
4 - Benim aracım Gümüş Gri ve Glaze konusunda verniği beslediği ancak açık renk araçlarda uygulanmasada olur denilmiş, uygulamamın illaki bir sakıncası olmayacaktır ama glaze yapmadan wax kullansam bir sıkıntı olur mu?
5 - Gelelim asıl sıkıntıya
Bütün bu uygulamaları 1 gün içinde yapmakmı gerekiyor. Sadece Pazar günleri tatil yapan birisi olarak bütün bu işlemleri bir günde çıkartmam yorucu ve zor olacak gibi gözüküyor
ayrıca öğlen vaktide yapılmaması konusunda uyarmışsınız. Bu işlemlerin bir kısmını bir pazar diğer kısmını diğer hafta pazar günü olarak ayırsam bir sakınca olurmu ? Eğer olmaz ise hangi uygulamaları beraber yapmalıyım ?
Vereceğiniz cevaplar için şimdiden teşekkür ederim : )
Açılmış olan konular doğrultusunda kendime bir liste hazırladım ve aklıma takılan birkaç soru mevcut yardımcı olursanız sevinirim.
Liste şöyle ;
Meguiars Microfiber Yıkama Eldiveni
Sonax 416541 Mikrofiber Kırmızı Dış Alan Havlusu (İptal) - meg supreme shine
Meguiars Microfiber El ile Uygulama Pedi
Meguiars Smooth Surface Clay Bar Yüzey Kili 50gr
Meguiars Quik Detailer Hızlı Boya Yüzey Temizleyici
Meguiars 105 Ultra-Cut Compound
Meguiars 205 Ultra Finishing Polish
Meguiars M7 Show Car Glaze
Collinite 915 Wax
Bu ürünleri almayı ve aracımda uygulamayı düşünüyorum. Şimdi gelelim sorulara

1 - Bu listede şu ürünün yerine bunu kullan dediğiniz bi ürün var mı ? yada + olarak şunuda al dediğiniz : )
2 - Polish uygulaması illa makina ile yapılmak zorundamı ?
3 - Benim aracın motor kaputunda önceki sahibinden oluşan taş vurukları gibi durumlar mevcut ve birkaç yerinde rütuş yapılmış, polish uygulaması bu rütuşları söküp atar mı ? yoksa bir sakıncası yokmu ?
4 - Benim aracım Gümüş Gri ve Glaze konusunda verniği beslediği ancak açık renk araçlarda uygulanmasada olur denilmiş, uygulamamın illaki bir sakıncası olmayacaktır ama glaze yapmadan wax kullansam bir sıkıntı olur mu?
5 - Gelelim asıl sıkıntıya

Vereceğiniz cevaplar için şimdiden teşekkür ederim : )
Son düzenleme: