arabayı vurdurmanın zararı

• Konuyu Başlatan Konuyu Başlatan whiteman
  • Başlangıç tarihi Başlangıç tarihi

whiteman

Kayıtlı Kullanıcı
Bilgi Girilmemiş
forumlarda arabayı vurdurmamak gerektiği önemle söyleniyor.
Akü bitmişse veya araç çalışmıyorsa veya hareket esnasında stop etmişse vurdurarak çalıştırılırsa ne gibi hasarlar oluşur?

Öncelikle triger zinciri dişlilerden sıyırabilir ve ağır hasar alabilir.Ayrıca elektronik sistemler arıza mesajı verebilir.

Eskiden çok yapılan bir uygulamaydı ama yeni jenerasyon arabalara yapmak çok sakıncalı bildiğim kadarıyla ... :(

Özellikle otomatik vitesse kesinlikle yapılmaması gerekiyor

bir kaç defa denedim. birşey olmamıştı. uzun vadede bilmiyorum ne yapar. yalnız hareket halinde stop ederse yapacak birşey kalmıyor. en mantıklısı..

arkadaşlar bıldıgınız gıbı motora ilk hareketı veren marş dınamosudur. volant dişlisinı dönderır. vurdururken bunu profesyonel bırısı yanı bu işi bilenler hıcmı hıc zarar vermeden yapabiliriz. cunkı nerdeyse marş dınamosunla aynı seyı yapıyor. ama tabı kosullar uygun olmalı hıza göre vıtes ıyı secılmeli. hava soguk olursa kayış sertleşir. motor soguk olursa ona göre yaparız. kısacası aslında zararlı ama bilinçli yapılırsa zararı olmaz

arkadaşlar bıldıgınız gıbı motora ilk hareketı veren marş dınamosudur. volant dişlisinı dönderır. vurdururken bunu profesyonel bırısı yanı bu işi bilenler hıcmı hıc zarar vermeden yapabiliriz. cunkı nerdeyse marş dınamosunla aynı seyı yapıyor. ama tabı kosullar uygun olmalı hıza göre vıtes ıyı secılmeli. hava soguk olursa kayış sertleşir. motor soguk olursa ona göre yaparız. kısacası aslında zararlı ama bilinçli yapılırsa zararı olmaz
biz yaparsak bişi olmaz diyorsun yani:D

telle konuşmak için yolun kenarına stop etmiştim farlar açık kalmış tabi. konuşma bittiğinde aractan tık çıkmadı birazda yokuştu aracı geriye bırakıp vurdurarak çalıştırdım şuan bi problem yok ileride de bi problem çıkarmaz umarım ilk kez başıma geldi..

Geri