Arabamı Çalmaya Çalıştılar

• Konuyu Başlatan Konuyu Başlatan sallierim
  • Başlangıç tarihi Başlangıç tarihi

sallierim

Kayıtlı Kullanıcı
Bilgi Girilmemiş
Dün öğlen arabamı yıkadım daha sonra eve geldim ve park ettim.bu süre zarfında sadece ön 2 camı açtım.Arka camı hiç açmadım.Daha önce açık olma ihtimali de yok çünkü arabayı yıkadım.Arabadan inerken ön camları kapattıgıma da adım kadar eminim.kendi arabamı park ettikten sonra abimin arabasını aldım bizim arabanın yanına park ettim.Onun da camını açmadım.

Dün gece abim saat 11 de acil bir işi çıktı onu halletmeye gitti.o sırada arabasının camının açık oldugunu görmüş.bana ön sağ taraftaki camı 3-4 parmak  açık bırakmışsın dedi.ben açık bırakmadığıma emindim ama yine de belki elim değmiştir dedim.sabah kendi arabama indim sürücü camı ve sürücü arkadası arka cam 3er parmak açık.Kendi arabamı da böyle görünce bu camları benim açmadıgımı anladım.kendi arabamın camları açık olsa zaten sürücü tarafını inerken görürdüm.ya da abiminkini park ederken görürdüm.Yani birisi camlarla oynamış.Her 2 arabanın da.Ve abimim gece acil işi çıkmasa sanırım şu an arabalar gitmişti.

Soracağım soru şu:Bu arabaların camları zorlamayla açılabiliyor mu?(abimin arabası 2013 fiesta).hırsızlıgı önleme sistemi bu araçlarda var mı?Yani birisi bıçak tarzı bişe sokarak ve güç uygulayarak bu camları az da olsa aşağı indirebilir mi?Biraz uzun oldu ama olayı ayrıtılı anlatmak istedim

Ynt: Arabamı Çalmaya Çalıştılar

Valla Astraları bilmem ama imobilizer falan hikaye adamlar kartlı Meganeları falan patır patır götürüyorlar.

öncelikle geçmiş olsun ama camları açanlar kapılarıda açıp uğraşabilirlerdi bence belki unutmuş olabilirsiniz

Kontagi cevirmeden camlari acmalari zor kaldiki camla neden ugrassinlarki kirmak varken.
Belkide yanlislikla kumandada kilit acma tusuna basili tuttunuz o yuzden acilmis olabilir. 

Araç kilitliyken camın aşağı inmesini engelleyen bir mekanizma mutlaka vardır.Cam aşağı indiyse o mekanizma zarar görmüş olacağından şimdi de fazla kuvvet uygulamadan inmesi lazım.Bakar mısınız, şimdi de cam araç kilitliyken az kuvvetle aşağı iniyor mu? Eğer iniyorsa camınızla sahiden oynanmış demektir, yoksa bir dalgınlık anına gelmiş olabilir.

Ben de sol camı açıyorum diye, ilk aşamada 2 parmak sağ camı indirmişim, park yerinden çıkarken farkettim, aracın içinden camın açık olduğu görünmüyordu, biraz eğilerek bakınca açıklığı anca görebiliyorsunuz.

banada pek hırsızlık işi gibi gelmedi helede bir zorlama yoksa. benimde başıma 2 defa şöyle bir olay geldi aracı kitleyip hatta arkasından bir kaç defa bakıp 2 saat sonra geldiğimde aracın dörtlülerinin yandığına 2 defa şahit oldum.

Aracı kumandadan kitlerken iki kere basıldığında hırsızlık alarmı devreye giriyor içerideki hareketi algılayınca alarm çalmaya başlar..

YunusÇelebi link' Alıntı:
Aracı kumandadan kitlerken iki kere basıldığında hırsızlık alarmı devreye giriyor içerideki hareketi algılayınca alarm çalmaya başlar..

Tabi araç COSMO ise...

2 arabada toplam 3 camı açık unutmam neredeyse imkansız.bugün bir kaportacı tanıdığımız vardı yanına uğradım.böyle birşey olabilir mi dedim düzeneği bile anlattı.bunun için alet var dedi.up uzun bıçak gibi bir metali camın üst kısmına sokuyorlarmış.sonra alttan ittikçe camı kavrıyormuş.sonra tüm ağırlıgıyla çöküyürmuş cama ve iniyormuş.ama genelde camlar kırılır dedi şanslıymışsın dedi.cama baktim bir zorlanma falan yok.insanlık halidir unuttum diyecem ama insanın kafasında soru işareti kalıyor.inşallah unutmuşumdur.ama dediğim gibi 3 camın açık olması ve bunu fark etmemiş olmam neredeyse imkansız..

Oncelıkle gecmıs olsun dıyelım.Tabıkı olayı yaşayan sızsınız bır sey dıyemem ancak bana da hırsızlık gibi gelmedi.Öyle bır sey olsa ya aracı alıp gotururlerdi ya da bir sekılde onların boyle bır egılımde oldugnu anlardınız,cam kırık olurdu,kontak vs zorlanmış olurdu,koltuga oturdugunuz anda bıle " oynamışlar bu aracın bır yerlerıyle " derdiniz;ya da çalamadıkları için başka turlu zarar verebılırlerdi..
Umarım dedıgınız gıbı camları acık unutmussunuzdur..Saygılar..

Geri