arkadaşlar, böyle durumlarda trafik polisi tutanak tutmaz. Polisin tutanak tutması için her iki tarafında olay mahallinde olması lazım. eskiler ne der hep, "kaza halinde haklıysan bir bahaneyle karşı tarafın ruhsatını al, polis gelene kadar idare et, verme"(tabi alabilirsen

) ... tecrübeyle sabittir, birkaç sene önce böyle bir olay yaşadım hatta yanımda terörle mücadele polis arkadaşları vardı, birlikte karakola gittik, bize durumu izah edip tutanak tutamayacaklarını söylemişlerdi.
yapılacak şu;
-çarpıp kaçanı görmediysen kaskondan veya kendi cebinden karşılayacaksın.
-gördüysen/plakasını aldıysan şahitte bulup trafik mahkemesine gideceksin... uzun iş yani... işin bundan sonrasını arabayı sattığım için takip edemedim ama burda kaskonun devreye girmediğini biliyorum. kaskon aracını yapıyor, sen şahitlerin yazısı ve tek taraflı kaza tutanağını tutup, olay yeri kroki ve fotolarıyla trafik mahkemesinde müracat ediyorsun. mahkeme sonucunda karşı tarafın şuçlu olduğu sonucu çıkarsa, kasko poliçene hasarsızlık vasfını iade edip, yaptığı masraf için çarpana rücu davası açıyor. çok uzatmadım umarım

. geçmiş olsun bu arada.