Araba yağ yakiyor

blueformen1981

Kayıtlı Kullanıcı
Bilgi Girilmemiş
Katılım
28 Kas 2010
Mesajlar
56
Tepkime puanı
0
Puanları
0
Yaş
44
Selam herkese.Aracım 2001 model opel vectra cdx.144.000 binde komple bakıma girdi.Şuan 148.000 de ve 4.000 km de 1 lt yağ eksiltmiş.
Satıp kurtulmak en iyisimi yoksa normal mi ?
Teşekkürler herkese iyi günler.
 
benim 2004 vectra da aynı sorun vardı ama bnm ki 2000 km de 400 gr eksiltmişti ben sattım ama satma amacım yakıttan dolayı
 
hangi marka yağ kullandınız.? ayrıca aracınız gerçekten yağ yakıyorsa alan kişiye söylemeniz gerekir bence alan kişi ah etmesin yani..
 
markasını tam bilmiyorum gaziantep/teymurda yag koymuşlardı gri bir şişe artanını da vermişlerdi içinde bırakmıştım zaten en ufak azalmada uyarı veriyo
 
bende aynısı oldu. gm marka yağ kullanıştım devamlı eksiltiyordu değiştirdim castrol kullandım bu sefer şu an eksiltme yok. birde bor katkı malzemeleri var onlardan koy motora yağ eksiltmen geçer kesinlikle.
 
yag ile birlikte serviste motosilk koydularda sadece performans olarak biraz fark yaptı bide biraz aracın sesi azaldı başka fark göremedim genede azaltıyodu yagı...kuzenim de vw passat var 2.0 oda aynı vectra gibi sürekli yag eksiltiyodu
 
Araca gm 10-40 yağ kullanıyorum.Ustaya sordum.Sürekli yağını suyunu kontrol edersen sıkıntı olmaz dedi.Mobil ve katkı maddesi hiç kullanmadım.Faydası olur mu? Çoğu kişi katkı maddelerinin yararlı olmadığını ve hiç bir fark olmadığını söylüyorlar.
Teşekkürler.
 
gm yağı hemen değiştir ve bor katkı koy hiçbir sorun kalmayacaktır.
 
Yağ değişimine 6000 km var.Aklımda olsun.Ama opel in orjinal yağı gm.Neden değiştirmek gerekiyor.Bir usta da lpg'nin sıkıntılı olmasından da yağ yakar dedi ama ne kadar doğru onu bilmiyorum.Sizin araba 1,8 mi.Ne kadar yakıyor ş.içi / ş.dışı.
 
Son düzenleme:
aracım 1,6 bendede aynı sorun oldu yağ değişiminde düzeldi. gm yağı nın neden eksiltiğini çözemedim ama . az daha motor yapılacaktı yani.
 
Geri
Üst