Araba yağ yakiyor

Merhaba.Aracın egzosunda sıcak motorda herhangi bir sıkıntı yok.Duman falan çıkmıyor.Normal.Yalnız aracın lpg kiti sıkıntılı.Ondan olabilirmi.Bir usta lpg nin düzensiz olmasından olabilir dedi.Ne kadar doğru onu bilmiyorum.

neden yag yakar

sekmanlar aşınmış hararet gördümü yag yakımı çogalır birde devamlı duman varmı yoksa gaz verdiginde kesik mi duman

Selam.Hararet olmuyor arabada.Normal çalışırken dumanda çıkmıyor.Bazı arkadaşlar yağın kalitesinden olabilir dedi.Ama GM marka yağ opel'in kendi yağı.Neden sıkıntı olsun?

Selam herkese.Aracım 2001 model opel vectra cdx.144.000 binde komple bakıma girdi.Şuan 148.000 de ve 4.000 km de 1 lt yağ eksiltmiş.
Satıp kurtulmak en iyisimi yoksa normal mi ?
Teşekkürler herkese iyi günler.
Masallah o kilometrede cok iyi bir veri sonucta 1000km 250ml.yag
hic birsey yapma aracina...üst kapaga bak yoksa birak kalsin güle güle kullan
birazda yagdan fark ediyordur iyi iyi masallah diyelim

Arkadaşlar bu araçlar yüksek ısıda çalıştığı için yağ yakar. Opel in GM yağı Türkiyede üretilmektedir.ben Mobil 10/40 kullanıyorum memnunum.

1000 km de 250 ml çok değil , bence takılma o kadar sonuçta doch motor yüksek devirler için tasarlanmış bir motor ve aynı zamanda yüksek ısıda çalışır yakacak tabi o kadar normaldir

Bu opel vectra lar geneli mi böyle acaba.Peki en iyi yağ markası hangisi.

Bu opel vectra lar geneli mi böyle acaba.Peki en iyi yağ markası hangisi.

:) iyi bir soru...
bu soruya öyle cevablar geliyorki:D opel sicak motoru sever yag yakar,yag yakan araba vs. vs.
neyse bir arac ilk 10000km de yag yakar,rotasyonu saglikli yaparsan 100000km ye kadar basin agrimaz...tabii bu arada 10000km yinede yag yakar ama miktar cok azdir...sonucta motor isiniyor bir kismi piston yataklarinda (gömlekte)film olarak kalir yanar bir kismi buharla kelebege(bogaza) gider ordan karisim ile yakilir...yani motorun yag yakmasi cok normal...yakmiyan marka varmi? :( bu 100000km den sonra cogalir sonucta piston yüzükleri gömlek arasi toleransdan olsun sibop yataklarindan olsun bir nevi kacirir yanma odasina...bu 100000km dedimse yeri gelir 130000km olur ama yakmaya baslar daha dogrusu cok yakmaya...simdi opel cok yakiyor derken biraz haksizlik ederiz...tecrübelerimle konusuyor ayni zamanda bakin mercedes,bmw ve VW toleranslarina...
gelelim senin arabana, yasina göre masallahi var..ben olsam ellemem ne zaman bu 1000km de 1 litreye geldi o zaman bakarim...

bendede opel astra var 2002 cabrio lpg li ara ara arkası efil efil duman atıo sonra birden kesio 107 bin de km motor sesi falan gayet normal ve yağ eksiltiyo hararet 90 ı geçmio ama sizce neden yapar ?

Geri