Araba aynı anda hem benzin hem gaz tüketir mi?

sarizeybek1907

Kayıtlı Kullanıcı
Bilgi Girilmemiş
Arkadaslar 98 opel astra cd aracım var.Araçla gaz da giderken yol bilgisayarı örneğin range 100 km yazıyor gazda gitmeme ragmen sürekli düşüyor.Arabayı durdurup kapatıp tekrar açıyorum yine düşük halde.Sizce gazda giderken benzin de tüketiyor olabilir mi? Vereceğiniz cevaplar için şimdiden teşekkürler

Tüketir.Özellikle gazın yetersiz geldiği durumlarda standart motor hacimli araçlarda bu durum yüksek hızda ve yüksek devirde oluşuyor.
Motor hacnmine uygun gelmeyen lpg kitleri veya gaz enjektörleri buna neden olur.

bütün araçlar aynı problem yok

sağlıklı bir lpg sistemi ile tüketmez

şimdi ne yapmalıyım böyle bir problem varsa nasıl çözebilirim.Sanayide gaz sistemi takan ustaya söylediğimde olmaz diyor böyle bir durum.

tüketir ancak yüksek devirlerde lpgnin sinyal kaçırması sonucu benzin+lpg olur.ancak bu sürekli şekilde olmaz yani lpgdeyken seyir halinde benzindeymiş gibi düşmesi anormal.

lpg sisteminin markası ne?

fransız araclarında araç lpg kullansa bile bilgisayarı benzin harcadım sanıyor hem range azalıyor hem benzin ibresi azalıyor bir zaman sonra bakıyo benzin yok ama araba gidiyor oda şaşırıyor bunun üzerine depoyu yeniden kontrol ediyor ibre olması gerektiği yere geliyor.

volvolardada aynı durum söz konusu.

Ben de aynı sorunu yaşıyorum arkadaşlar, tabi sorun ise. Gazla giderken benzin az miktardaydı ve yol bilgisayarında azaldı, azaldı 0 a düştü range.

Ama araba gazda idi. Bunun nedeni ne olabilir?

menzil bende de azalıyor sürüş esnasında ama benzin azalmıyor... ;)
aslında bu da gayet normal... çünkü bilgisayar ortalama tüketim degeri ile menzili belirliyor. sonuçta bu arac yol alıyor yakıt harcıyor menzilin düşmesi doğal.. bilgisayarın kafası karısıyor kısaca.

aynı pistonda hem gaz hem benzin yanması imkansıza yakındır, çok saçmalar öyle bir durum olursa motor, patlatma dedikleri durum yaşanır... ancak kendi lpg sistemimden yola çıkarak söyleyebilirim ki motorun istediğiniz pistonunda benzin istediğinizde gaz yanmasını sağlayabiliyorsunuz. ama aynı anda tek pistonda hem gaz hem benzin yanmaz... örneğin 1-3-2-4 sıralamasından yola çıkarak sırayla bir pistonda gaz diğerinde benzin yakabilirsiniz 1gaz 2 benzin 3gaz 4 benzin yaparsınız ama o durumda km de 35 kuruş benzin yada 20 kuruş gaz yakan aracınızda 17,5 kuruş benzin ve 10 kuruş gaz yakarsınız ve toplamda 27,5 kuruşluk tüketiminiz olur... konuyla direkt olmasa da ilgili bir konu olduğundan yazdım,,, özetle araba aksi ayarlanmadıkça hem gaz hem benzin aynı anda tüketemez....

Geri