Genleşme kabının hava alması bu kadar tehlikeli miydi yahu? Okuyunca endişelendim. Benim arabanın genleşme kabına giren boruların takıldığı imbiklerden biri kırılmış zamanında. Eritip yapıştırmışlar ama pürüzlü bir hale geldiği için kelepçe sıksa bile az su atıyordu uzun yolda 1 peçeteyi çok az ıslatacak kadar. Ayrıca oradan az hava kabarcıkları da çıkıyordu. Çok fazla su eksiltmediği için değiştirtmemiştim. Ayrıca uzun yolda kışın 85'i yazın 90 küsuru hiç geçmez. Acaba ben de değiştirmelimiyim genleşme kabını. 2 senedir böyle ama korktum şimdi.
bence değiştirin fazla pahalı bi parça değildir normalde fazla suyu kapaktan atar ama normalde delik vs varsa hava yapar sistem fan açmaz su kaynatır motor o yüzden bence değiştirin .. o kapak aynı termostat görevi görür termostat sıcaklıkla kapak hem sıcaklık hem basınçla yay tansiyonunu yener hava vs. yada fazla suyu atar atmosfere o yüzden kapak önemli parça belki önemsenmeyecek gibi geliyor insana ama önemli kapak yüzünden su kaynatan çok var... saygılar.