motorun çalışması şart değil
Son düzenleme:
Sitemizi ana ekranınıza bir web uygulaması olarak nasıl yükleyeceğinizi görmek için aşağıdaki videoyu izleyin.
Not: Bu özellik bazı tarayıcılarda kullanılamayabilir.
ben olayı buldum.. bu lpg montajını yapan adam saçma sapan bi montaj yapmış borular karmakarışık, bi düzen yok. rasgele koymuş... nerde ne kadar sıvı geçen boru varsa hepsini söktüm, uçlarını biraz kesip yeni kelepçelerle iyice sıktırdım. boruları falanda daha muntazam şekilde yerleştirdim. şimdilik sorun yok tabi kullandıkça belli olcak durumun ne olduğu..
Kötü usta müşteriye ustalık öğretirhadi geçmiş olsun o zaman.
hala suyu boşaltamadıysanız kendi yöntemimi söylüyorum,
yedek su bidonuna giren 2 adet ince hortum var önden bakınca sağdaki hortumu çıkarın bu hortum camsuyu bidonunun oradan geçiyor oradan kurtarıp aracın dışına ön tampondan aşağıya sarkıtın yedek su bidonunu kapağını da açın tabi bu işlemler yapılırken motor soğuk olsun su akışının başladığını göreceksiniz su akışı kesildiğinde soğutma suyununu %90 civarı boşalmış olacak yedek su tankından üflemek sureti ile basınç uygulayarak kalan suyuda boşaltın,imkanınız varsa bahçe hortumunu yedek su tankına koyarak iyice sistemi yıkayın,yeni antifirizi dışarıda karıştırın örneğin 5 litrelik su bidonuna 3 litre antifiriz ve 2 litre SAF SU ekleyerek karıştırın imkan varsa bomometre ile ölçüp o şekilde aracınıza ekleyin..
her yiğidin yoğut yeyişşi farklıdır,benim yoğurt yiyişimde bu şekilde![]()
hala suyu boşaltamadıysanız kendi yöntemimi söylüyorum,
yedek su bidonuna giren 2 adet ince hortum var önden bakınca sağdaki hortumu çıkarın bu hortum camsuyu bidonunun oradan geçiyor oradan kurtarıp aracın dışına ön tampondan aşağıya sarkıtın yedek su bidonunu kapağını da açın tabi bu işlemler yapılırken motor soğuk olsun su akışının başladığını göreceksiniz su akışı kesildiğinde soğutma suyununu %90 civarı boşalmış olacak yedek su tankından üflemek sureti ile basınç uygulayarak kalan suyuda boşaltın,imkanınız varsa bahçe hortumunu yedek su tankına koyarak iyice sistemi yıkayın,yeni antifirizi dışarıda karıştırın örneğin 5 litrelik su bidonuna 3 litre antifiriz ve 2 litre SAF SU ekleyerek karıştırın imkan varsa bomometre ile ölçüp o şekilde aracınıza ekleyin..
her yiğidin yoğut yeyişşi farklıdır,benim yoğurt yiyişimde bu şekilde![]()
bu şekilde yapınca radyatördeki su boşalmıyor sanırım sadece depodaki ve motorun içinde geçen sıvıyı boşaltabiliyor olmanız gerek termostat kapalı olduğu için. bu yöntemi yapmak için aracın termostat açma sıcaklığına ulaşması gerek tabi o zamnda yanma riski var.
Magic_ksk;
Sizinde bu nedenle olsa gerek sadece 4 lt antifirzli su koyabildiniz çünkü aracınızın alması gereken miktar 6ltden fazla. Radyatörde 2 lt su kalmış olmalı
Ama radyatöre en alttan bağlı değil ki.. Termostatta kapalı olduğu için sizin üflediğiniz hava motora girip aynen ucunu çıkarmış olduğunuz borudan depoya dönüyordu, yani radyatörü bağlayan bir şey olmadı