Amortisör

baticaliskan

Kayıtlı Kullanıcı
Bilgi Girilmemiş
Merhabalar,
Amortisörlerimin sanırım değişme zamanı geldi. Arabam kazık gibi oldu deyim yerindeyse.
Astra-G lerin orjinalindeki delphi amortisörler hidrolik ama şuanda ise piyasada sadece delphinin gazlı amortisörleri var. Acaba hidrolik daha iyi yoksa gazlı mı ? Değerlendirmelerinizi ve önerilerinizi bekliyorum.

hidrolik olanlar daha iyi tabii ki ama gazlı var piyasada..ben de çıkma falan baktım ama dördünün de aynı performansta olması gerekıyor dendı..vazgeçtik,olmazsa gazlı alıcaz takıcaz...

Gazlı amortisörler de yağlıdır.

Ben bu hafta başında önlere MONROE Reflex arkalara MONROE Original taktırdım. Şimdilik çok memnunum. Hatta 4 tane Original için gittim ancak amortisörcü önlere Reflex tavsiye etti. Arkalara Reflex yokmuş. 2 amortisörde 30 TL farkedince ben de taktırdım.

Gerçi benim arabam ASTRA F ama gitmeden önce burası ve bazı forumlarda okuduğum kadarıyla ASTRA G'lerin ön amortisörleri zaten gazlıymış.

Kaç yılda bir değişiyor amortisör arkadaşlar veya kaç km de bir? Ya da konfor bozuluğu zaman mı? Kendimiz mi karar vericez?

Kaç yılda bir değişiyor amortisör arkadaşlar veya kaç km de bir? Ya da konfor bozuluğu zaman mı? Kendimiz mi karar vericez?

Bir kaç yıl önce sağ arka amortisörden yağ aktığını gördük. "Değişmesi gerek" dediler ama ben bir kaç yıl öyle kullandım.

Geçen amortisörler takılırken de sol önde de yağ akıntısı gördüm. Zaten 4 amortisörü de değiştirmeye gitmiştim.

Arabayı aldığımdan beri 5 yıl aynı amortisörlerle kullandım. Ondan öncesini bilmiyorum. Bu nedenle 4 amortisörü birden değiştirdim. Bundan sonra değiştirmem gerekirse çift halinde değiştiririm.

Bir şey daha ekleyeyim; belki aradaki farkı bilmek isteyenlere yardımcı olur.

Amortisörler takılırken MONROE Reflex ve Original'e tek tek baktım.

Yağlı olan MONROE Original'de amortisörü içeri doğru ittirince önceki haline geri getirmek için kendim geri çekmem gerekti.

Gazlı olan MONROE Reflex'de ise amortisörü ittirince amortisör kendi kendini geriye topladı. Hız tümseklerinden geçerken bu fark çok rahat anlaşılıyor.

Merhaba arkadaşlar, benim arabanın direksiyonu hafif sola eğri diye servise götürdüm, sol amortisör değişmesi gerekiyor dediler. Eyvallah dedik değiştirdiler. Aracı teslim aldığımda düzelme vardı ama direksiyon yine de hafif solda duruyordu. Bu sefer rotçu ufak bi ayar çekti direksiyon tamamen düzeldi. Ondan sonra da bende bi kuşku uyandı, acaba gerçekten amortisör arızalı mıydı diye. Eskisi hala bende duruyo. Eskisinin sağlam olup olmadığını anlayabilir miyim kendim, yoksa bi ustası mı ancak anlayabilir? Eğer sağlam olduğu halde değiştirdilerse herhalde bir daha o servisin yanından geçmem. Teşekkürler...

Merhaba arkadaşlar, benim arabanın direksiyonu hafif sola eğri diye servise götürdüm, sol amortisör değişmesi gerekiyor dediler. Eyvallah dedik değiştirdiler. Aracı teslim aldığımda düzelme vardı ama direksiyon yine de hafif solda duruyordu. Bu sefer rotçu ufak bi ayar çekti direksiyon tamamen düzeldi. Ondan sonra da bende bi kuşku uyandı, acaba gerçekten amortisör arızalı mıydı diye. Eskisi hala bende duruyo. Eskisinin sağlam olup olmadığını anlayabilir miyim kendim, yoksa bi ustası mı ancak anlayabilir? Eğer sağlam olduğu halde değiştirdilerse herhalde bir daha o servisin yanından geçmem. Teşekkürler...

amortisörler değiştirildiğinde araca rot ayarı yapılması gerekir diye biliyorum.

Geri