Amortisör takoz sesi nasıl anlaşılır

• Konuyu Başlatan Konuyu Başlatan spike
  • Başlangıç tarihi Başlangıç tarihi
arkaya oturan kişiye daha çok belli oluyor, özellike arka sol lak luk vuruyor bozuk yolda çukura düşünce ve kasislerden geçerken daha çok hissediliyor

Abi işte arada kıllanıyorum :D elimde değil hehe

Bir kasise hızlı girdiğinde ses oluyorsa takozlar aşınmaya başlamış olabilir, erken teşhis hayat kurtarır derler :D.

Bir kasise hızlı girdiğinde ses oluyorsa takozlar aşınmaya başlamış olabilir, erken teşhis hayat kurtarır derler :D.

Benimkinde öyle bir sıkıntı yok ama arada tak tuk diyor :D o şekilde tüvden geçti ama :D

Benimkinde öyle bir sıkıntı yok ama arada tak tuk diyor :D o şekilde tüvden geçti ama :D

Arada sırada gelen ses önemli değildir, kedidir kedi :) (TÜV kontrol ettiyse demek ki ortada acil bir durum yok)

Arada sırada gelen ses önemli değildir, kedidir kedi :) (TÜV kontrol ettiyse demek ki ortada acil bir durum yok)

Eyvallah abim ;)

tüv deki eleman ne anlayacak takozun bozuk olduğunu, şahsen benim arkadaş sol patlak amortisörle geçti hiçde bilmediler dedi :)

Antalya'da TÜV işleri fazla sıkı olmayabilir, ben İzmir'de TÜV muayenesi yaptırıyorum, araçta tespit edilenler iğneden ipliğe ne varsa forma yazıyorlar. Egzos çıkışı eğri diye krom uç taktırmıştım, orijinal çıkıştan daha geniş olduğu için her seferinde hafif kusur olarak kayda geçiyorlar :).

Antalya'da TÜV işleri fazla sıkı olmayabilir, ben İzmir'de TÜV muayenesi yaptırıyorum, araçta tespit edilenler iğneden ipliğe ne varsa forma yazıyorlar. Egzos çıkışı eğri diye krom uç taktırmıştım, orijinal çıkıştan daha geniş olduğu için her seferinde hafif kusur olarak kayda geçiyorlar :).

yo buradada aracın altına girip heryerine bakıyorlar inceliyorlar ama bir halttan anladıkları yok :D her girişimde sağ hüzmeli far hatalı demekten başka kusur bulunmuyor onu bile doğru ölçtüklerinden şüpheliyim

benim vectra b de de sağ önden geliyor luk luk sesi.ön amortisörler(gm) ve takozlar (bu takozlarında orjinali yok galiba) değişti hala ses geliyor. amortisör kulesinden (kimi çanağı diyor) olabilir mi?

Geri