Alkol Kontrolü Hakkında yardım

• Konuyu Başlatan Konuyu Başlatan qsilver
  • Başlangıç tarihi Başlangıç tarihi
Tam benim içinde bulunduğum olaya emsal olacak bir olay yaşamışsınız geçmiş olsun.Gece 2 de cebim çaldı,karşı komşum eve 500 mt. kala çevrilmiş,dut gibi :) üfle demişler psikolojisi ben sarhoş değilim olduğu için üflemiş.Alkolmetrede sağlam bir promil olunca ehliyete el koymuşlar.Komşum bari arabayı almayın deyince arayın ayık birini gelsin alsın deyince beni aradı.Gittim klasik pijama,üst mont.Komşum polise dil döküyo abi eve geldik,ya idare edin diye.Dedim cihaza üfledin mi,dedi evet daha ne ağlıyorsun.Ehliyet kafadan gitmiş zabıt tutulmuş.Artık bildiğiniz gibi alkolmetrelerde gps'le merkeze bağlı ve ehliyet numaranı giriyorsun üflüyorsun olay merkezden bitiyor.Bana teslim edecekler ancak banada cihaz uzatılınca üfleyip sıfırlandım ve arabayı aldık.
Tekel bayinin yanından da geçseniz üflememe hakkınız var ve hastaneye sevk ediliyorsunuz.Olay anından hastanedeki ölçüme kadar geçen her saat için 10 promil ekleniyor.Arabanızı alkollü olmayan birine yönlendirme ve aldırma hakkınız var.Arabayı bağlamaları demek gece sansar dolaşan sivil çekici arkadaşlara ekmek kapısı olduğu için tercih edilen metod bu.Savaş abinin dediği gibi alkol her şekilde içtiğiniz limit ne olursa olsun aleyhinize oluyor.En son bildiğim kadarı ile artık promil limiti diye birşey kalmadı kalkmış olduğunu biliyorum.Ek olarak söyleyeceğim arkadaşım yani komşum alkollü olarak ehliyeti kaptırınca artık neyimi alacaklar diye alkole sığındı.Polis tekrar yakalanınca "aldınız ehliyeti demiş" check edip arabayı tekrar bağladılar cezasını kestiler eve geldi mutlu mutlu 85 tl ceza diye keyifliydi bilmediği ehliyete 2 sene el konulduğu ve 85tl değil 850 tl ceza olduğuydu.Ayrıca gece dolaşan çekici arkadaşın rızkıda çıkmış oldu.Geçmiş olsun diyorum.Sonucu merak ettim.

alkol almayan birine aracı teslim ederlerdi bağlamazlardı.
ayrıca siz cezayı kalub edip, sonra bireysel olarak bir hastaneye gidip kan testi yaptırıp sonucu alsaydınız ki 50 promilden daha az olacağını iddaa ediyorsunuz. o zaman hastaneden aldığınız rapor ile birlikte cezaya itiraz etme hakkınız var. ayrıca hastaneye sevk istediğinizde kanda çıkan değere bir miktar da polis abilerimiz ekliyor diye biliyorum, arada ki zaman farkından dolayı...

ayrıca dediğiniz gibi yarım kutu bira 50 promil yapmıyor dediğiniz gibi.
direksiyon başında alkol almak çok yanlış bir durum.
bir arkadasımın başına da şöyle bir durum geldi. 1-2 kutu biradan sonra şikayet üzerine çevirmeye giriyorlar... alkol testi yapılıyor ve arkadasım gözlerine inanamadığını söylüyor. 0 promil çıktı çok şaşırdım diyor.

acaba alet bozuk olmasın...

Ben bi duble vodka içtikten yarım saat sonra alkol kontrolüne girdim 24 promil çıktı ve polis 15 20 dk önce üfleseydin ehliyeti kaptırırdın dedi.Ve içtikten en az yarım saat sonra direksiyon başına geç eğer içip zaman geçmeden üflersen yüksek çıkar diye nasihat etmeyi unutmadı :D

arkadaşlar nefes yoluyla alkol kontrolünde ağzını birayla çalkalasan dahi belli bi miktar alkol çıkıyor. Hele ki yarım bira içerken yakalanırsan böyle 79 promil çıkabiliyor.Ağız alkolü durumunu bilsek 20dk bekleme hakkımızı kullanırdık zaten. Açıkcası bu cihazlara güvenmemek lazım Yarın adli tıp raporu belli olacak bizde ona göre itirazlarımızı yapıcaz tabiki. İçimde çok büyük bir his var muhtemelen 15-20 promil alkol ile kurtulacak arkadaşım bu işten

Herşeyden evvel ilk yapılması gereken; direksiyon başında miktarı ne kadar olur ise olsun asla ve asla alkol almamaktır. Bu tür tatsız olayları yaşamanızın tek nedeni direksiyon başında alınan alkoldür. Kendinizi görev yapan polisin yerine koyun, bir uygulama için aracı durduruyorsunuz, araçta alkol ürünleri mevcut, sürücü alkolmetreye göre alkollü çıkıyor, siz olsanız nasıl bir tutum içinde olurdunuz?
Diğer yandan; Allah korusun ölümlü bir kaza olsa, araçtaki bira kutuları yola yayılsa haberlerdeki ilk cümle alkollü sürücü yaptığı kaza sonucu hayatını kaybetti olacaktı. Ben bira almaya giderken bile boş şişelerin bulunduğu torbayı aracın içine değil bagajına koyarım. Sinek ufaktır mide bulandırır.

isteseler direksiyon basında, seyir halinde alkol aldığınız için bile mahkemeye cıkarırlardı sizi...

Yediğimiz içtiğimiz bir çok gıda sonucu vücutta bir miktar alkol mutlaka var.Gerçekten içmeyen bir insanda bile beslenmedir vs. dir 10-20 promil hatta 25 promil civarında alkol bulunabilir ve yasal sınır 50 promilin esprisi de aslında budur.Malesef birçok kişi 50 promil sınır diyince azcık içebilirsin anlamında algılıyor durumu.
Bu durumda kandaki alkol oranın birazda metabolizmana bağlı , umarım 50 promilin altında çıkar ve sadece çekici-park ücreti ile tecrübe edinmiş olursun.
Araç bağlanması ise normal değil.Orada tanımasan bile bir tır şöförüne dahi imza attırarak teslim edilebilirdi aracın.
Geçmiş olsun.

:good::good:

Bu zihniyetle aracı parka çektilerse gerçekten yanlış yapmışlar.

Normal şartlarda araç alkolsüz birisine teslim edilmesi gerekir doğrusu budur ama kimbilir. Belkide inatlaşma olmuş olabilir. Sonuçta yoldan geçen herkesin aracını bağlamıyorlarki.. Az bile olsa alkollü olarak ve elde bira kutularıyla aracaç kullanmamak en iyisi..Düşünün birkere ailenizle trafiktesiniz ve yanınızdan geçen aracın şöförü, elinde bira ile araç kullanıyor. Ne düşünürdünüz..!

Son düzenleme:
uğur serhan alıntı :Olay anından hastanedeki ölçüme kadar geçen her saat için 10 promil ekleniyor

ne demek tam olarak?

uğur serhan alıntı :Olay anından hastanedeki ölçüme kadar geçen her saat için 10 promil ekleniyor

ne demek tam olarak?

Ağız alkolü durumunu tam tersi oluyor. Nasılki bir yudum cektim 79 pormil çıktı diyorsa arkadaş. Aradan gecen süre boyunca promil kaybettiği varsayılarak 10 promil ekleniyor :)

Ağız alkolü durumunu bilsek 20dk bekleme hakkımızı kullanırdık zaten.

20 dk.hakkını ilk defa duyuyorum.Nasıl olacak.Memur saat tutup benim alkol durumumun normale dönmesini mi sekleyecek.Hangi kanun-yönetmeklikte var?bilen birisi açıklasın.Yolda ben diyecek yoookk olmaz memur bey 20 dk bekleme hakkım var ,beni bekle .O da tamam diyerek kenarda saat tutacak.Güldürmeyin arkadaşlar o sırada zaten zoktaen aracınız bağlanmış olur.:D:D

siz adli tıp a gitmek istediğiniz için böle birşey yapmış olabilirler, hani madem bizi uğraştırıyosunuz bizde sizi uğraştıralım gibi. Kimsenin günahını almak istemem ama böle yaptılarsa yanlış bi davranış

Bu zihniyetle aracı parka çektilerse gerçekten yanlış yapmışlar.

Abi yanlış yapmışlar desende açı gerçeklerden biri. Demekten utanıyorum ama tipik bi TÜRK zihniyeti.

Göktüğ sanada geçmiş olsun. Zamanında bu alkol çevirmeleri konusunu internetteki paylaşımlar olsun arkadaşlarımın girdiği çevirmeler olsun bir hayli araştırmıştım. 79 promil alkol çıktıysa üzülerek söylüyorum dönüşü olmayan tatsız bir yola girdin. Ne arkadaşlarım olsun ne netteki araştırmalarım olsun bu güne kadr 50 promil üzeri üfleyipte yüzü gülen hiç olmamış. Hatta senin durumunu yakın 63 promil alköl ile çevirmeye giren bir sürücü aynen senin yaptğın gibi hastanede alkol testi yaptırmış geçiken dakika hesaplamaları v.s 50 nin altını ispat etmiş. itiraz etmeiş gene olmamış gene olmamış. Mahkeme açan çok kişi var ama olumlu emsal teşkil edicek sonuçlanan dava hiç yok.

Bundan sonrası için ne kadar işe yarar bilmiyorum genede benim başıma gelen bir olayı paylaşmak isterim. Yaklaşık 2 sene önce altunizade capitol ün önünde alkol çevirmesine girdim kendimde alkol belirtisi yok ama alkollüyüm. polis üfletmeden önce sordu alkol varmı diye var abi 50 lin üzeri çıkmabilir ehliyet giderse yanarım işten bile atılabilirim dedim. evraklara baktı gönderdi. Tabi hiç içmemek en doğrusu.

Geri