Alkol Kontrolü Hakkında yardım

• Konuyu Başlatan Konuyu Başlatan qsilver
  • Başlangıç tarihi Başlangıç tarihi
eyw. abi anladım ama 1 birayla 79 promil gerçeği bana pek inandırıcı gelmedi senelerdir içerim Neyse çarşamba günü sonuçlar belli olacak sonuçlara göre bişeyler yapıcaz artık.

Şu an tek merak ettiğim arabanın bağlanması normal mi acaba

alkollü araç kullanmak tabiki iyi birşey değil yapmıyorum diyemem ama 1 kadeh içerim sonrasında 1 2 saat birşey içmedikten sonra kullanırım. Bu arada öle durumlarda polis arkadaşlardan alkolmetreye üflemek için 20dk müsade isteyebilirsiniz böyle bir yasal hakkınız var ama sizin durumunuz biraz farklı araç içinde alkol alıyormuşsunuz. Eğer bir arkadaşınızı çağırsaydınız arabayı bağlamazlardı. Benim arkadaşımında başına geldi oda birini çağırdı arabayı bağlamadılar ehliyetine 6 ay el konuldu ve 500 küsür lira para cezası kesildi

Bilgiler güzel ama sanırım biraz eksik arkadaşlar. Biz cezaya itiraz ettiğimiz için aracı bağladılar. Eğer imzalayıp ehliyeti verseydik aracı ben alıp gidebilirdim. Adli tıpa gitmek isterseniz aracı bağlarız dediler bizde hakkımızı aramak için bağlayın dedik.Ayrıca Ben daha açmamıştım, ki zaten polise göstermedik biz elimizde alkolleri. Sadece yeni mi içtin dediler evet diyince oluyo bazen öyle ama üfledin artık yapılacak bişey yok dediler.

geçmiş olsun diyelim ozaman herşey tecrübe işte...

eyw. abi anladım ama 1 birayla 79 promil gerçeği bana pek inandırıcı gelmedi senelerdir içerim Neyse çarşamba günü sonuçlar belli olacak sonuçlara göre bişeyler yapıcaz artık.

Şu an tek merak ettiğim arabanın bağlanması normal mi acaba

Bence normal değil. Çünkü alkollü olduğu iddia edilen araba değil ki. Benim de bildiğim kadarıyla, araçta alkolsüz, ehliyetli biri varsa araç o kişiye teslim edilebilir veya alkollü sürücünün bir yakını çağrılarak araç ona teslim edilebilir. Çekme durumu böyle bir kişiye ulaşılamazsa veya araçta bir eksiklik varsa gerçekleşebilir.

Yediğimiz içtiğimiz bir çok gıda sonucu vücutta bir miktar alkol mutlaka var.Gerçekten içmeyen bir insanda bile beslenmedir vs. dir 10-20 promil hatta 25 promil civarında alkol bulunabilir ve yasal sınır 50 promilin esprisi de aslında budur.Malesef birçok kişi 50 promil sınır diyince azcık içebilirsin anlamında algılıyor durumu.
Bu durumda kandaki alkol oranın birazda metabolizmana bağlı , umarım 50 promilin altında çıkar ve sadece çekici-park ücreti ile tecrübe edinmiş olursun.
Araç bağlanması ise normal değil.Orada tanımasan bile bir tır şöförüne dahi imza attırarak teslim edilebilirdi aracın.
Geçmiş olsun.

siz adli tıp a gitmek istediğiniz için böle birşey yapmış olabilirler, hani madem bizi uğraştırıyosunuz bizde sizi uğraştıralım gibi. Kimsenin günahını almak istemem ama böle yaptılarsa yanlış bi davranış

cevaplar için teşekkürler arkadaşlar bende aracı bağlamamaları gerektiğini düşünüyordum bakalım yarın gidip alıcaz nasıl olacak

siz adli tıp a gitmek istediğiniz için böle birşey yapmış olabilirler, hani madem bizi uğraştırıyosunuz bizde sizi uğraştıralım gibi. Kimsenin günahını almak istemem ama böle yaptılarsa yanlış bi davranış
Bu zihniyetle aracı parka çektilerse gerçekten yanlış yapmışlar.

acaba bu duruma itiraz edebilir miyiz aracı da ruhsat sahibi olmadan vermiyolar parka çekmeden ziyade bağlamışlar bildiğin.

Geri