akü kutuplarını ters bağladık

gecenlerde benım araba yolda kaldı abs ısıgı sabıt yanıyor aractakı gostrgeler bı gostrıyor bı asagı dusuyor ıcerdekı saat gostermıyordu felan motorun aracın sasesıne baglanan eksı kutubunu tutan yer catlamıs tam notr alamadıgından yapıyormus bunları eger devam ederse sızde ıl aramada motorun uzerınden aracın eksı kutubuna veya şase alabılecek bı yerıne kablo baglayıp deneyın derım belkı cozum bu olur.. ıns. tekrarlamaz arızalar

akü kutup başına takviyeyi şarj dinamosu çalışırken verdiyseniz ters akım çalışan dinamoya kısa devre etmekten daha beter etmiştir.Büyük ihtimal konjektör ,diyodlar zarar görmüştür.Sisteme stabil elektrik sağlanmadığından dolayı direksiyonun servo ünitesi ve abs beyni arada araza veriyor büyük ihtimal ,düzelmezse şarj dinamosunu revizyon etmekten başlayabilirsiniz.

arkadaşlar teşekkür ederim ilinizden dolayı ama aracım şu an şarj ediyor herşey normale döndü benim tek anlayamadığım 23 numaralı sigorta sağlam gözüktüğü halde değiştirdim ve düzeldi sigortanın gözükmediği yerden gitmiş olabilr belki keşke sigortayı atmasaydım içine iyice bakabilirdim belki az önce aracım 1 saat dinlendi tekrar marşa bastım sorun yok

Geçmiş olsun

Geçmiş olsun.

Geçmiş olsun...

Benim hanimda 2000 model megana ters baglanti yapmis. Aku ve arabanin beyini gitmisti. Bence ucuz kurtulmussun.
Gecmis olsun

Geri