akü kutuplarını ters bağladık

canimcan06

Kayıtlı Kullanıcı
Bilgi Girilmemiş
selam ustalarım aracık opal astra 2000 g model
bugun arabanın aküsü tamamen boşalmıştı.takviye yapmaya kalktık yanlışlıkla artı eksileri karıstırdık ve bir kere marsa bastık durumu fark ettik düzgün bağlayarak aracı çalıstırdık.akü sarz ediyor fakat arabamın direksiyonu sertleşti ve abs lambası sabit yanmaya başladı hız kadranı ve km sayacıda çalışmıyordu hastaneye acil gitmem gerektiği için o şekilde gittim 1 saat sonra aracımı park ettiğim yerden aldığımda kontağı çevirdim ve aracımın tüm arızaları gittiğini fark ettim sevindim.daha sonra yarım (15 km) saat sonra yolda durdum ve lpg aldım tekrar kontağı çevirdiğimde aynı sorun yani direksiyon sert ve abs lambası sabit yanıyordu sorunun kaynağını bilen arkadaslarımdan yardım bekliyorum simdiden tesekkür ederim.

Bence konjektör gitmiş.

nasıl becerdiniz abi onu ya. girmemesi lazım kutup başları biri ince biri kalın. arıza kodu kaydetmiş olabilir araç. tech2 ile arıza kodu falan varsa silip tekrar bakın. belki direksiyonun servo motoruna zarar vermiş olabilir...

ya karanlıkta oldu bi hata iste aslında benim yapacağım hata değildi ama neyse
konvektör nerede sigortalara komple baktık sorun yok birde beyin olabilr diyorlar aslı varmıdır cevaplar için simdiden tskr ederim

takviye ile yaptıysanız 12 voltluk sisteme 24 voltuk enerji vermiş olursunuz yani kısaca iki aküyü seri bağlamışsınız yine ucuz kurtulmuşsunuz arıza muhtemelen büyük ama gerekli kontrol sistemleri var yani yüksek voltajda çalışmayan çalışıyorsa da çalışmayı kesen. sigorta kutusuna bakın derim öncelikle sırayla rölelere yine çözülmez ise tech2 ile bakar sorunu saptarsınız bu olaya çok dikkat edin enjektör yakmaya motor beyni yakmaya kadar gider bu

tehlikenin farkındayım teck 2 nedir anlamadım bugun bilgsayara soktum aracı birkaç ufak arıza varmıs onları silmişler zengin fatkir karısımı vs ama o kisiler bana beyin arızalı dediler ben pek sanmıyorum beyin arızası olduğunu sigortalar derken sağlamlar baska nereye bakabilirimki

Abs Beyni arızası gibi, hız göstergesi gidiyor, abs ışığı yanıyor vs. Arıza varken aracı cihaza bağlayın ve beyne girmeye çalışın.

beyne girememişler ama birkaç ufak hata sildiklerini söylediler beyne girememişlerse bu hataları silmeleri mümkünmü

arkadaslar bugun saat itibariyle 21.36 da dayanamadım arabanın yanına gittim gece karanlık ve soğukta tüm sigortaları tek tek elden geçirdim 23 numaralı abs servo sigortası sağlam gözüktügü halde değiştirdim (araç çalışırken) abs lambası söndü direksiyon normale döndü turladım defalarca stop edip çalıştırdım şu an için aracım normale döndü ilgilenen yardımcı olmaya çalışan arkadaşlara çok teşekkür ederim.bu gece rahat uyuyacağım

geçmiş olsun

Geri