akü boşalması

06 HK 256

Kayıtlı Kullanıcı
Bilgi Girilmemiş
arkadaşlar vectra b lerde araba çalışmazken akünün belli bi enerjinin altına düştüğünde elektriği kesen sistemi varmı, bu özelliğin adını bilmiyorumda açıklamaya çalıştım...

Öyle bir sistem hic bir aracda olmaz...

Öyle bir sistem yok.
Aracın elekrik şemalarında da öyle bi ünite yok.
Akü voltajı 8V a filan düştügünde araçta hiçbişeyin çalışmaması normal.
Buda kesintiden değil yetersizlikten kaynaklanan bi sorun.

arkadaşımda peugeut patner vardı teyp belli bi süre çalıştıktan sonra kapanıyordu, arabayı çalıştırdıktan sonra normale dönüyordu, bunu nasıl sağlamış olabilirler, benim aküden anfiye direk bağlantı çekmişler, araç çalışmaz haldeyken bi süre sonra akü arabayı çalıştırmayacak hale geliyo,,,,

Opelin orjinal teybi de aynı şekilde çalışır.
Kontak kapalı iken açık brakırsanız bi süre sonra koruma için kendiliğinden kapanır.
Teyplere akü ve kontak voltajı olmak üzere 2 ayrı voltaj kablosu gider.

Senin sorunun kontak kapalı iken kullandığımda anfi aküyü bitiriyor diyorsun anladığım kadarı ile.
Senin yapacağın yada o arkadaşının aracında yapılmış olabilir. Anfi için ikinci bi akü konulmuş olabilir. araç çalışınca şarj olur. kontak kapalı iken kendi aküsünden beslenir. aracım aküsüne zarar vermez.

Ha şuda yapılabilir. yazılımla elektronik bi devre hazırlanır ucuna röle baglanır 10V degerini gördüğünde röleyi çek denir.
röleyi çekince anfinin beslemesi kesilir.

sağol cengiz abi bilgilendirdiğin için, bahsettiğin devreyi nasıl elde edebiliriz

Buda işini görebilir bi görüş istersen.
11.4V demiş 11.4 e düşünce ikaz veriyor anladığım kadarı ile.
Ama akü zayıfsa çabucak 11.4 e düşer zaten.

http://www.prizmaoto.com/siparisurundetay.aspx?id=5008

Merhaba arkadaşlar benimde 2000 model CDX im var arabayı 3-4 gün kullanmadığımda veya yarım saat 45 dakika klimayı çalıştırıp arabayı durdurduğum da aküde hiç ceryan kalmıyor. 2 yıl içinde 2 akü, durum şimdi yine aynı yardımcı olabilirseniz çok sevineceğim. yoksa arabayı satmayı düşünüyorum.

Geri