AH OPEL yetkili servislerve Opel ARAÇLAR!!!!!

• Konuyu Başlatan Konuyu Başlatan tanerr22
  • Başlangıç tarihi Başlangıç tarihi
bi çok araba kullandım. servisleri, sorun çözmeleri, ikramları, ilgileri harikaydı öyleki verdiğim ücret ne olursu olsun canım yanmazdı.zaten sorunum çözüldüğü için mutlu oluyordum.ama ben ömrümde opel kadar ilgisiz, değil sorunlurı halleden arızayı bile tespit edemeyen, tek derdi müşterinin cebi olan, bir servis görmedim.açıkçası opeli çok şiddetli kınıyorum ve opel arabalarda aynı. kullanıcısına hiç saygısı yok. diğer arabalarım bana o kadar saygılıydıki inanın hiç saçma sapan arızalarla karşılaşmadım. şimdi opele binmeye ödüm kopuyor acaba nerde nasıl saçma bir arıza verecek diye kahretsin artık ambleminden bile nefret ediyorum.

size tamamen katılıyorum...

opelin en çok arıza veren kısmı elektroniktir..
formda detaylı bir şekilde araştırırsanız astra h model araçlarda bir çok elektronik arızanın meydana geldiğini görürsünüz ..
genel olarak saçma sapan arızalar..
örnek olarak ;bir çok astrada cim modülü arızası,dörtlülerin kendi kendine yanması ve aküyü boşaltması,farların kendi kendine yanması (2008 sıfır astra h aracımda meydana gelmişti sorun bulunamadı)v.b gibi bir çok elektronik arıza halen görülmekte..

bunlar başka marka araçlarda yokmu ?Var ama genel olarak ufak basit ve sebebi bir şekilde bulunan arızalar..
Ama bir çok marka araç kullandım gerçekten opel de gördüğüm arızaları hiç markada görmedim..

sonuç olarak opelin son yıllarda çıkardığı araçlarda bir çok donanım ,kalite düşüşü ,elektronik parçaların çok fazla olması ,servis memnuniyetsizliği
opelin adını kötülemektedir ..
ayrıca tanıdığım bir kaç opel bayisi 'nin söylediğine göre insignia,ve yeni astra satışları oldukça düşükmüş ..
sebebi ise fazla yakıt,bulunamayan arızalar ,servis şikayetleri...

Bir park sensörü için sabah 9 'a randevu veripte akşam 5'te alırsınız diyende Yetkili Servis ! :@

kardeş biraz eleştiriye açık ol artısıyla eksisiyle bu opel forumu her şikayetimizi paylaşabiliriz dimi.birincisi aracı izmirden aldım ve pek fazla kullanamdım çünkü hiç binmek istemiyorum. yani ağrının kötü yollarından değil yaşadıklarım.alır almaz lpg bozuldu usta sök at dedi 1500 tl ordan yedik. ikincisi aldıktan 5 ay sonra beyin bozdu 2000 tl ordan yedik üçüncüsü abs beyni bozuldu 2200 ordan yiyeceğiz. dördüncüsü egr valfi ateşleme bobinin değiştim boşa alınca stop ediyordu güya ondanmış 500 tl verdim ama sorun düzelmedi.beşincisi ön takım değişmek zorunda kaldım 500 tl ordan yedim altıncısı aracım halen düzelmedi boşa alınca stop ediyor çekmiyor.şimdi sen söle bakim eskiden opel hastasıydım ama şimdi gerçekten hasta etti beni psikolojimi bozdu.servisin tavırlarıda cabası.sölermisin sen yaşasaydın aynı şeyleri ne yapardın.erzurum ve van servisi ikisinide kınıyorum...... ikiside çok müşteriye karşı çok kaba zaten birşeyden anladıklarıda yok adamlar eğitim falan görmüyorlar direk sanayideki çırakları alıp işi ucuza kapıyorlar.ben bile onlardan daha iyi biliyorum

LPG bozuldu usta sök at dedi 1500 TL ordan nasıl yediniz yeni LPG sistemi mi taktırdınız? sadece sökme 1500 TL olmaz ki..

araç beyni 2000 TL olmaz ABS beyni 2200 TL hiç olmaz naptınız siz böyle hepsini sıfır mı aldınız onların tamiri var çıkması var..

LPG tamiri olsa olsa ya beyin değişir ya regülatör 200 TL olsun.
araç beyni çıkması ABS beyni çıkması ikisi toplam 800 TL olsun. (tamiri yapılsaydı daha bile ucuz olurdu ben kötü senaryo yaptım) EGR valfı diyen usta değiştirmeden önce kontrol etseydi ona da hiç para vermezdiniz. alt takıma bir şey demiyorum ona para verirdiniz ama toplam masraf olsa olsa 1000-1400 TL arası olurdu.

5700 tl ye şahin alınır arkadaşlar burada abartmalar var biz opelcileri soğutma operayonu arkadaşın ilk aracı opel çok arıza çıkarıyor ama yine opel alıyor çelişki var

valla sorun aracımda değil opel vectra 1.6 2001 model ve 62000 de.opellerin geneli problemli baksana başka hiç bi markanın böyle forumu yok.en iyisi satıp kurtulmak ama şimdi satacağım adama üzülüyorum.artı şu an abs beyni arızalı satamam.gül gibi tipom vardı zerre masraf çıkarmıyordu valla. servisini desen hepsi eşkiya gibi.
hepsinin forumu var hocam ben sana katılmıyorum tabi ki biniyosan bazı sorunlar olacak periyodik bakımlarla bunu aşarsın ve yetkili servise gitme benden sana tavsiye onlardan çok çok daha iyi opel özel servisleri var önemli olan işçilik + opeli kötüleyeni çok az duydum oturaklı arabadır OPEL

Taner Kardes,

Opel arabaniz konusundaki sanssizliginiza uzuldum..

Belli ki hor kullanilmis ve sorunlari zamaninda cozulmeyip biriktirilmis bir araci size yeterli bilgi vermeden satmislar. Ya da siz almissiniz..

62.000 km de bu denli sorunlar normal degil. Ama 10 yillik kotu kullanilmis bir arabada beklenen normal sorunlardir, hele km si silinmis bir arac ise, Allah bilir ne kadar cok sorunu vardir..

60 yasinda bir agabeyiniz ve 5 inci opelimi kullanan 40 yillik oto surucusu olarak servislerden ben de cok sikayetciyim. Ne yazik ki artik o eski esnaf ahlaki kalmamis gibi. Saglam, durust ve isini bilen ustalara pek az rastlaniyor. Ama raslaniyor.

Bu forumun bizlere en buyuk yarari bilgi ve deneyimlerimizi paylasarak daha az "öpülmemizin" yolunu açmakdır. Yeterki iste ve paylaş.

Sonucda size ve tum Opeldaslara onerim. iyi ve kotu deneyimlerinizi marka model ve / veya servisleri genellestirmeden yani tum camiaya maletmeden burada paylasalim.

Memnuniyetinizi ve aksini size araci satan kisi veya kurulustan baslayarak ismen afise ediniz.. Dunyamiza Kotuler hakim olmasin, iyiler arada kaynamasin. iyileri kotu olmaya terketmek yerine, kotulerin camiamizda yeri olmadigina inandiralim.

Saglicakla..

Son düzenleme:
bu aracın 62000 km bile olduğu meçhul bence bu km bir araç bu kadar sıkıntılı olmaz .
ayrıca lpg sıkıntılı olmasından opelin ne suçu var anlayamadım.alırken dikkat etmeyip fiyatı ucuz diye aldıysanız böle olur belki 750-1000 tl fazla verip başınız ağrıtmayacak bi araç alırdınız.bence tr de bu fiyatlara bu donanımda araçları ancak opelde alırsınız ve 10-12 yılldır opel kullanıyorum ( 93 vectra a otom-94 vectra gt-2003 vectra c comfort) sıkıntı yaşamadım desem yalan olmaz

Son düzenleme:
opel kullanmayın opele laf atın nasıl bir iş bu si toyatanızı iyi günlerde kullanın ve o aracın hepsi aynı araç arıza aynı bir kere

Geri