Acil...kontak dönmüyor

Sykse_vectra

Kayıtlı Kullanıcı
Bilgi Girilmemiş
vectra b 2000 model aracımın konağı dönmüyor direksiyonda kitlenidi ne yaptıysam olmadıı anahtarı takıyorum kontak hiç bir şekilde dönmüyor ne olabilir.... kontağı yağladım wd 40 sıktım yine olmadı daha sonra kontağın ileir gitmesi için bir çekiç yardımıyla vurdum içeri doğru girdi ama yine dönmüyor yardım ederseniz çok sewinirim ne olabilir.....

kısa bi aratma yap forumda benzer sorunlar olmuştu.

kontağı tak direksiyonu sağa sola döndürür gibi yaptığında kontağın çalışması lazım çekiç filan vurma zarar veririsin

anahtarı kontağa tak. sol elinle çevrili vaziyette tut. iz bırakmayacay bir aletletle çok nazik bir şekilde tık tık tık diye vur. dönecek ve araba çalışacaktır. en yakın servise ya da anahtarcıya git.

yaptım

kontağın giriş teki yaylı parçası kırıldı.. fakat anahtar şimdi biraz daha fazla içeri giriyor biiib diye ses gelkiyor ama dönmüyor kontak göbeğinde çok yağwar o görünüyor kontak göbeğini çıkartabilirmiyim ....

direksyon kilitlenmiş. Direksyonu sağa sola oynatarak kontağı çevirseniz açılırdı bence. Ama sanırım çekiçle filan zarar vermiş olabilirsiniz.

Sanırım bilyeli tasarımdı bizim kontaklar.Bilyeler dağıldıysa dönmez.

Tunerrus Arkadaşımızından Dediği Gibi Sadece Direksiyon Kitlenmiş Sağa Sola Oynatıp Kontağı Çevirseydin Açılırdı

forumda benzer konular var.
göbeğin içindeki parçalar dağıldığından ötürü değil çekiç balyozla da vursanız düzelmez.
kontağın içinin yeniden dizilip yayının değiştirilmesi lazım.
tek çare bu ve kontağı yerinden sökmeden olabilecek birşey değil...

bilgi için çok teşekkür ederim arkadaşlar.. kontak nasıl sökülür pekii..

Geri