Açık hava filtresi:Uygulama&Tecrübeler

• Konuyu Başlatan Konuyu Başlatan maxwell
  • Başlangıç tarihi Başlangıç tarihi
vay be corsadan cıkıyo bu ses öylemi bide kayıt cihazı iyi degil
bence başarılı bi ses alımışsın :good:

skyeye' Alıntı:
Corsa B'lerin manifold yapısından dolayı gerçekten süper ses alınıyor, hele ki GSI'lardan...

Twinport motorlarda emiş sesi pek alınmıyor sanırım.1.2 olmasıda ayrıyetten bir neden olabilir elbette.Ama genel kanı twinport oluşu.

Corsa c 1.2 içinde böyle bir uygulama yapılabilir sanıyorum Corsa c için aynı bu şekilde bir uygulama ile uygun bir yer mevcut kaput altında.Belki kutu hava filtresini by-pass yapmak gerekir.
Ama denildiği gibi twinport motorlarda ses ve o 1-2 hp'lik performans alınmaz diyorlar.Bu durum twinportlarda(astra,vectra dahil) pek açık hava filtresine girilmez düşüncesine itiyor.:confused: :confused: :confused:

paylaşımınız için saolun arkadaşlarr

SERKAN_61' Alıntı:
paylaşımınız için saolun arkadaşlarr
Hava filtresi hakkında çok kararsız kalıyorum;
Nedenleri;
1.Tampon altı yaparsan toz ve su alma tehlikesi
2.Kaput altı yaparsan sıcak hava tehlikesi
3.Kapalı filtre yaparsan sportif ses alınamama
4.Sıcak havada (-) beygir etkisi
5.En fazla 1-2 hp alınacağı
6.Twinport motorların açık hava filtresi için pek uygun olmadığı
7.Air intake ile daha iyi performans ve ses alındığı
....

Ne dersiniz?Nerden başlamalı sizce?

maxwell' Alıntı:
Hava filtresi hakkında çok kararsız kalıyorum;
Nedenleri;
1.Tampon altı yaparsan toz ve su alma tehlikesi
2.Kaput altı yaparsan sıcak hava tehlikesi
3.Kapalı filtre yaparsan sportif ses alınamama
4.Sıcak havada (-) beygir etkisi
5.En fazla 1-2 hp alınacağı
6.Twinport motorların açık hava filtresi için pek uygun olmadığı
7.Air intake ile daha iyi performans ve ses alındığı
....

Ne dersiniz?Nerden başlamalı sizce?
maxveell arkadaşım yarın resim çekip koyacam benn bi bakk bende air intake alıcam ama sen benimkine bak bi süre benim gibi kullan motorlarımız aynıı yed marka hava filitremmm yarın bakarsın ondan sonra karar ver ben memnunum

SERKAN_61' Alıntı:
maxveell arkadaşım yarın resim çekip koyacam benn bi bakk bende air intake alıcam ama sen benimkine bak bi süre benim gibi kullan motorlarımız aynıı yed marka hava filitremmm yarın bakarsın ondan sonra karar ver ben memnunum

Nereye ve nasıl uyguladın ki?
Memnunum derken ,biraz açar mısın,ses ve alt devir ve visteslerde performans nasıl.
Devirlenmen de değişiklik var mı?3000 devir 5. viteste hızın nedir düz yolda mesela?

orjinal kutunun kapağını çıkardım filitre tam yerine oturdu kapak yok evdee sesde 3000devir ile 4000den sonra 2.vtes harika ses veriyoooo rölantide de gaza bastğımda havayı içene alıp bırakmasıında çıkan ses az da olsa tatmin verici.. bende 15 inç jant olunca 5vitesde fazla zorlamak istemiyom aracı çünküü 155 zor yapıyom bu jantlardaa eski janlarla 175

3000 devir 5. viteste hızın nedir düz yolda mesela?

buna hiç dikkat etmedim ama bakarım bundan sonra derim sana

Geri