Açık hava filtresi:Uygulama&Tecrübeler

• Konuyu Başlatan Konuyu Başlatan maxwell
  • Başlangıç tarihi Başlangıç tarihi

maxwell

Kayıtlı Kullanıcı
Bilgi Girilmemiş
Corsa C için açık hava filtresi uygulamak istiyorum.Açık hava filtresi bilindiği gibi motor sıcaklığını absorbe etmeyecek, temiz ve soğuk havayı kanallarından geçirerek motora ulaştırması gerekiyor.
Bu durumda filtreyi aracın motorundan uzak bir yere,mesela ön tampon ızgaraların arkasına yada sis farının civarlarına koymak mantıklı olur.
Bu durumda da yere yakın olduğundan toz kapma ve nemlenme olasılığı artacaktır.
Kullanılacak iletim borusunun malzemeside önemlidir ısıyı fazla üstünde tutmayacak ve dağıtacak bir malzemeden yapılmalıdır.
Ancak bu durumda artı bir performans beklenebilir.Corsa için en fazla +5 hp.Tabi hoş bir seste cabası devirlenmelerde.
Filtre konusu ile ilgilenen ve filtreye sahip olan arkadaşlar tecrübelerini yazarlarsa sevinirim.

0076158000000081284hv2.jpg

bence kutu içi daha mantıklı ama kutuda biraz oynama yapmak lazım hava girişi ve se çıkışı için kesmek gibi motorda çokta vafza şıcak hava almaz şimdilik ama yazı sakat 2. altanetif olan ızgara arkası soguk hava girişi için çok iyi ama toz nem ve sesin tampondan gelmesi gibi hiç hoş olmayan bi şey olacaktır.

derim ben peki hangi marka iyidir ömrü kç km dir 20 binmi

Ön tampondaki alt ızgaradan bir delik açıçaksın o delikten ısı yalıtımlı bir boruyla hava filtresinin ağzına takacaksın ozaman performans albilrsin.hava filtreye ulaşmadan ne kadar az sürede kaputun altında kalırsa o kadar iyi yani sen en iyisi hava filtresini tamponda açaçağın deliğin konumlandırdığın kadar yakınına koy ama dikkat et sudan uzak dursun motor su çekerse içine bitişin olur.Benim şahsi görüşüm ..

Benim 1.4'te K&N açık vardı, özellikle sabahları ilk çalıştırdığımda araç 3.000 devirin altında boğuluyordu.Yüksek devirlerde hem ses hem çekiş güzeldi.Şu anda Raid HpMaxflow'un Intake Kit'ini kullanıyorum ve her devirde oldukça başarılı.Yazın arabanın altından alıyorum havayı, kışın ön ızgaradan.Corsa için 5Hp biraz iddialı bir rakam olur.Ona en fazla 1-2 diyelim...

skyeye' Alıntı:
Benim 1.4'te K&N açık vardı, özellikle sabahları ilk çalıştırdığımda araç 3.000 devirin altında boğuluyordu.Yüksek devirlerde hem ses hem çekiş güzeldi.Şu anda Raid HpMaxflow'un Intake Kit'ini kullanıyorum ve her devirde oldukça başarılı.Yazın arabanın altından alıyorum havayı, kışın ön ızgaradan.Corsa için 5Hp biraz iddialı bir rakam olur.Ona en fazla 1-2 diyelim...

Resimleri var mı?

maverick35' Alıntı:

Çok kolay bir uygulama olmuş ve pratik.Mevcut boruya monte etmişsin.
Sağlıklı olup olmaması konusunda endiseliyim seninkinin.
Hava filtresi motorun üstünde kalmış sanırım,pratik olmuş ama...
Sen memnun musun,alt devirlerde boğulma yapmıyor mu.
Hangi marka kullanıyorsun..

skyeye' Alıntı:
Araba kazalı, serviste şu an.Bugün-yarın alırım, o zaman çekip koyayım.Ama montajsız hali şöyle birşey.

carbon-kit.jpg
Kit güzel görünüyor,fiyatı nedir bu kitin..
Metal boru pek tavsiye edilmiyor ama??

Geri