Benim alışkanlığımın kime ne zararı var? Ailemle birlikte oturduğum masamda bira içerken size bir zararım dokunur mu? Yahut önceki sayfalarda HATAY örneğini vermiştim. Nedense es geçiliyor. Çünkü işe gelmiyor. Hatay oldukça uygar bir kenttir. İçki konusunda da öyledir. İçenler edebiyle içerler. Kimse de rahatsızlık duymaz. Hatta birbirlerini buyur ederler. Kim olursa olsun. Bu bir kültürdür. Asıl hoşgörü de burada yatar zaten. Sen içki içiyorssun o halde kötüsün, kakasın! İslam dahi bunu emretmez.
10 yıldır tek başına iktidar olan, istediğini istediği gibi yapan, ondan bundan emir almayan, hatta karşıt görüşlere bile kulağını tıkayan, dediğim dedik çaldığım düdük olan bir parti ve onun atamış olduğu vali neden bu kadar yararlı (!) bir genelgede geri adım atıyorlar? Bunu bana açıklayınız. Bir gün arayla birbirinin tersi olan iki görüş... Nedir bu çocuk oyuncağı mı?
Senin alışkanlığının kime zararı olduğunu 4 sayfadır yazıyoruz.. Bana zararı var.. İçmeyene zararı var.. İçerken yanından geçen tedirgin olan insanlara zararı var... Neden Anlamamakta ısrar ediyorsun ben de onu anlamıyorum.
Hatayın uygarlık meselesine gelirsek..
Uygarlık sokakta içmemektir.. İçen insanın tedirgin olan insanın hakkına saygı göstermesidir.. Eğer sokakta içki içebilmek uygarlıksa, Cahiliye dönemi arapları dünyanın en uygar insanlarıydı.. Onlarda sokalarda şarap testileri ile mutlu mesut gezerdi.. Ulu orta tuvaletlerini yapar, Kız çocuklarını kuma gömerlerdi...
İslamın bu konudaki görüsüşünü Tartışacak olursak şayet, sen yine zararlı çıkarsın... İslamiyet ve müslümanlar insanları günahı için yargılayamaz o yetki sadece ALLAH'ın dır. Kimse insanın niyetini bilemez.. Bu konuda hem fikiriz..
Peygamber efendimiz Hz. Muahmmet s.a. zamanın da bir kadın Efendimizin huzuruna gelerek, ben çok büyük bir günah işledim zina yaptım, ama pişman oldum cezamı çekmek istiyorum demiş. Efendimiz bunu kim gördü diye buyurunca, Hiç kimse cevabını vermiş. Bunun üzerine Efendimiz, evine git ve tövbe et demiş...
Şayet bu zinayı alalen başkalarına göstercek örnek olacak şekilde yapmış olsaydı, günahının cezası şeriata göre ölüm.. Senin evinde içmenle sokakta içmen arasındaki islamı kısas bu.. İslama göre günah işlemek serbest.. Ama bunu başkalarına örnek olacak şekilde yapmak ceza gerekterir.
10 yıldır iktidar olan bir hükümetin mensubu neden geri adım attı konusuda basit.. Burda bi idda bi savaş yok.. Kamu yararına bir uygulama, dolayısıyla türükürlmüş yada yalanan bişiyde yok. Kapsamı tekrar ele alınarak düzeltilmesi uygun görülen bir karar var. İnsanlar yanılabilen canlılardır.. Her zaman kusursuz kararlar vermezler.. Fakat sadece olgun ve aklı başında insanlar hatalarını, yanlışlarını kabul edebilme büyüklüğü göstererek kararlarını düzeltebilirler.
Bu olgunluktan yoksun olanlarsa 80 yıl sonra bile yıktığı yok ettiği ocaklar için pişmanlık duymadıkları gibi yaptıklarını savunma gafletine düşerler..
Buradaki uygalamanın şehir içindeki yerleri kapsamasının daha uygun olduğu düşünülmüş ve düzeltme yapılmış.. Bana sorarsan da düzeltilen hali benim adıma yeterli..