Eleştiren arkadaşlar konuya siyaysi bakıyor.. Konuyu açan arkadaş siyasete girmeyelim diye not düşmüş ama, amaç farklı diyerek siyasete kendi girdi...
Ben amacına, yapana uygulayana bakmadan önce işe bakarım.. Doğru bir uygalama mı? Evet bir çok gelişmiş ülkede uygulanan doğru bir uygulama..
Bir başkasının özgürlüğünün kısıtlama altına girdiği yerde diğerinin özgürlüğü biter... Sen sahilde içki keyfi yapacaksin diye.. Ben itin biriyle kavag etmekten çekindiğim için karımı alıp sahil kenarında dolaşamıyorsam.. Senin özgürlüğün benim kini engelliyor demektir..
Yasakla olamaz, azıtana ceza gelsin ne güzel.. Ben dağıtmıyorum içerim.. Tamam arkadaşım sen içmekten zevk alıyorsun yaşa özgürlüğünü umuma açık yerde..
Bende hız yapmaktan zevk alıyorum, Benim arabamın yol tutuşu ve frenleri şahinden daha iyi kasası daha sağlam.. ozman hız sınırı kaldırılsın.. ABS, EPS, Tc vs vs donınımlı arabalar yapıştırsın gezsin, şahinle doğanla dolaşanlara hız sınırı uygalansın.. Benim özgürlüğümü sınırlıyorlar.. ben duruyorum onlar duramıyor.. Ha bende duramaz çarparsam birine yazsın cezayı en ağırından ödeyim.. Olur mu? Varmı böyle bi ayrım yok..
Kaldıralım yasaklarıı.. Sen sokakta iç, ben sokakta sev..eyim, Öteki sokakta hız yapsın eeee? Okadar özgür olacaksak gidip dağada yaşayalım özgürce.
Apartmanda yaşamanın bile kuralı vardır.. Saat 21den sonra elektrik süpürgeni açıp evini temizleme hakkını kullanamazsın.. Yasaklar olacak. .Herkes uyacak.. Uymayan cezasını ödeyecek.. Toplumda yaşamanın kaidesi budur.
Yasaklar denetlenemiyor yada denetimde zaafiyet var diyerek.. Yasakları eleştirmek ne derece mantıklı.... ? Denetim mekanizmasını eleştir ozaman.. Denetim de aksaklık oluyor diye, kuralsız mı yaşıyacaz?