Açık alanlarda alkol yasağı Afyon ile başladı!

Durum
Üzgünüz bu konu cevaplar için kapatılmıştır...
Aslında bundan 15 sene kadar evvel büfe, bakkal gibi yerlerin önünde içki içme yasağı konmuştu. Durum iki ucu kirli değnek misali. Bu arada şunu da asla unutmayalım; Her alkol alan kadına kıza laf atmıyor, sübyanlara sarkıntılık etmiyor. Ayık kafayla nelerin yapıldığını da çok iyi biliyoruz. O nedenle her alkol alana sapık/maganda gözüyle bakamayız.

Zaten alkol yasaklansın mantığında değiliz abi,
Sadece umuma açık yerlerde insanların sigara gibi alkol kullanmasının yanlışlığını savunuyorum.İçki içen kendisini ilgilendirir ve kendi özgür düşüncesidir ama kimse alkol kullanan bir insanın yada topluluğun yanından ;yalnız yada ailesiyle geçerken tedirgin olmadığını söylemesin.İşin garip tarafı alkollü insanı karşınıza muhattap dahi alamıyosunuz.

Elbette bir ağaç altında, sota bir yerde alkol kullanan bir grubun önünden geçerken herkes tedirginlik duyar. Öyle bir şeye zaten hepimiz top yekün karşıyız. Nasıl dumansız hava sahalarından memnunsak başkalarına huzur veren her türlü yasaklardan da memnun olmalıyız. Bana kalırsa bu konudaki asıl tepki galiba valinin tutumunaydı. Neymiş efendim onu arayan herkes aldığı karardan dolayı tebrik etmiş? Peki valiyi aramayanlar neler düşünmüş olabilir? Herkes birşey yaparken bir değil birkaç kere düşünüp öyle eyleme geçmeli, doğruyu yanlışı tartmalı, devlet katında sık sık geri adım atmak iyi değildir.
Cezalar da biraz da eğiticili olmalı. Mesela ben yetkili olsam, sarhoşken işlenen bir suça (basit derecede) hapis veya para cezası vermem, örneğin 1-2 ay süreyle sokaklardan belli sayıda içki şişesi toplamasına karar veririm, en azında içtiği şişeyi sağa sola atarken daha dikkatli olur. Yada sigara izmaritin yere atanlara, kabuklu yemiş pisliklerini kaldırımlara atanlara oraları temizleme cezası veririm.

Bence bizim millet o saydıklarını yapmaktansa para yada hapis yatmayı yeğler...:D

______ÖZGÜRLÜÜÜÜÜÜÜÜÜÜÜÜK_________ :)

Kulağa en hoş gelen kelimelerden birisi.... İnsanın doğası nedeniyle sahip olmak istediği hak...

Günümüzde Çoğu konuda bunu elde etmek için ne; Özgür kız gibi dağ tepe "Ben Özgürüm " diye dolanıp, nede Braveheart gibi bağırıp kellemizin gitmesine gerek var...

Çoğu konularda da bırakın dağı tepeyi, milyonların kendilerini parçalayıp özgürlüklerini amaladığı konular var...

Umuma açık yerlerde Alkol kullanımı konusu ise bir özgürlük kısıtlaması değildir. Kısıtlamadan ziyade, zaten olmaması gereken bir fiilin, bilinçli bir şekilde uygulanarak, diğer tüm insanların özgürlüklerine müdehaleyi engelleyen hak savunmasıdır...

Tersi bür düşünce sadece aceleci, düşünmeden, empati kurulmadan ortaya konulan bir yanlıştır...

Buna benzer bir konuyu Öneriler bölümünde yazmıştım... http://www.opelim.net/forums/showthread.php?t=86237&page=2

Şahsi Düşüncem;

Ben bu yasağı destekliyorum... Tüm Ülkede uygulanması taraftarıyım...

Ben ilk yudumumdan itibaren 6 yıl, Barda, Meyhanede, Rock Barlarda, evde, Piknik alanında (genç ve toy iken), Umuma açık parklarda (yine genç ve toy iken) kullandım ve yıllardır ağzıma sürmüyorum. Bundan sonra da kullanmam...

Herkes, Üretimi, satışı, kullanımı yasal olan Alkolü kullanmakta sonuna kadar özgürdür...

Özgürlük: Başkalarının Özgürlüğünü Kısıtlamadan, Dilediğini Yapmaktır.

ve;

Kişinin Özgürlüğü, Başkasının Özgürlüğünün başladığı yerde biter...

Soru : Alkol nedir?

Cevap: Ülkemizde üretim kullanım ve satışı yasal ve ÖZGÜR olan yaşı 18'den büyük olan herkesin kolayca edinip, kullanıp, satabileceği, bir üründür... Kişiden kişiye değişeceği gibi tüketim miktarı belirli bir düzeyin üzerinde ise (Karşıdan bakmakla anlaşılamayan) kişinin hareket-refleks lerinde zayıflama, tutarsızlıklar, ruh halleri ve psikolojilerinde ani, sebepsiz değişimler, algılamada zayıflık ve yanlış algılama, saldırganlık-uysallık , kişinin Normal Şartlar Altında yapmayacağı, doğasına, düşüncelerine ayrıkı fiilleri sergilemesine, yapmasına neden olan, sihin ve sinir sistemini etkilediğinden dolayı, kişinin kendisine ve karşısındakine istemediği durumlar sergilemesine neden olan v.b. haller gösteren keyif verici ürünlerdir...

Soru: alkol kullanımı nerelerde yasak?

Cevap: il ve ilçe sınırları içerisinde veya meskun mahallerde, karayollarında, umuma mahsus yerlerde, umuma mahsus park ve bahçelerde, umumun istifadesine sunulan piknik ve ören yeri gibi alanlarda ve her çeşit taşıma araçlarının içinde, açıkta alkol içilmesi veya satışı' yasaklandı. Gar, otogar, meydan, cadde, sokak, tarihi ve kültürel mekanlar, ibadethane, terk edilen yapılar, inşaatlar, banka ATM’leri, köprü altları, mezarlıklar, gezinti yerleri, içerisinde çeşitli işyerleri olan (24) saat açık iş hanı merdiven boşlukları ve boş alanlarında...

Soru: Neden Yasak?

Cevap: Çünkü; yukarıdaki yerler kamuya, tüm insanlara açık yerlerdir. Çoğu yere girilmesi için özel izine gerek yoktur. Bayan, erkek, çocuk, yaşlı, genç, ırk, din, mezhep gözetilmeksizin, girilebilen herkesin (ortak) kullanım hakkına açık olan yerler veya etki alanı içindeki yerlerdir... Buraların koruma, bakım, güvenlik v.s. konuları devletin elindedir. istediği her yaptırımı insan haklarını gözeterek yapma hakkını kendinde saklı tutar...

Konu zaten açık ve nettir... Alkol kullanımı için, ev, işletmeler bulunmaktadır... İnsanlar Alkol Kullanımında Özgürdürler... Taki, bir başkasının hakkına girene kadar...

Düşünceme cevap yazacak olanların ilk olarak aşağıda ki soruyu cevaplayıp, düşüncelerini daha sonra yazmalarını rica ediyorum...
İstemem ama yaparım, ben farklıyım şeklinde cevap gelecekmi merak ediyorum...

Şimdide Kendimiz, Kendimize bir soru soralım.... Cevabı yine kendimizde...

Soru: Kendimizin, Eşimizin, kız kardeşimizin, çocuğumuzun, anne-babamızın, sevdiklerimizin, bir park, bahçe, boş alan, inşaat yanından geçerken, apartmanımızın bodrumunda, bahçesinde, Ailecek gidilmiş bir piknik, mesire alanlarında, yürüyüş yollarında,

KISACA; yukarıda yazılan sevdiklerimizin, yürüdüğü, kullandığı alanlar da alkol tüketimi istermiyim? Ben evimin balkonunda otururken, karşı parkta eşim çocuğumu oynatırken, yanlarında alkol tüketen kişi veya kişileri görürsem, gönül rahatlığı içinde içeriye geçip televizyon izleyebilirmiyim?

Cevap: ............................

Ben Kendi cevabımı vereyim; Ailemin gidebileceği umuma açık yerlerde kimsenin alkol kullanması istemem, kullanmam da... Balkondan da seyir edemem, zaten eşim hak ve özgürlüklerini kısıtlayıp çocuğunu alıp eve gelir... Ne hakları var??? işte cevap...

Belki parkta, piknik alanında v.s. alkol tüketenlere sorulsa, bir çoğumuzla aynı cevabı vereceklerdir... Biz kimseyi rahatsız etmiyoruz, kendi çapımızda sohbet ediyoruz, taşkınlık yapacak insanlar değiliz biz...

Belki gerçekten öyledir ama, diğer insanların kullanım haklarını kısıtlamaya, isanları korkutmaya, tedirgin etmeye kimsenin hakkı yoktur... Bu yasak özgürlük kısıtlaması değil, diğer insanların zaten sahip oldukları özgürlükleri koruma adına yapılmıştır... Saygılar...

Keyifli forumlar....

Son düzenleme:
dindar bir nesil yetişiyor

Mahmut Kemal bey, Üyelik tarihiniz ve mesaj miktarınızı göz önüne alarak forum emektarı diyorum sizin için,

ANCAK; Aynı cümleyi sizden bu ikinci duyuşum, farklı konularda... Burası din, dil, ırk, renk, cinsiyet gözetmeden herkesin fikrini, başlarının fikir, düşünce, inanış, ve alışkanlıklarını rencide etmeden yazabileceği özgür bir platform...

Konuyu başlatan @kaderaniz arkadaşımız siyasete girmeden yorum yapalım arkadaşlar diyerek bizleri uyarmış, yazısına ek olarak dini konulara da girmeyelim yazması mı gerekirdi.

Sizin bu konudan tek çıkardığınız sonuç, alkol haram, günah diye yasaklıyorlar olabilir, ancak daha düzgün kelimeleri bir araya getirip cümle kurabilme kabiliyetine sahip olduğunuzu düşünüyorum! bu durumu kırıcı olmadan da yazabilirsiniz! İlk aklına gelen yazılmak yerine, düşünülerek yapabilir bunu her insan!

Az önce 1 A4 sayfası yorum yaptım, siyaset ve dine girmeden...

Üyelerin, üyeleri uyarma hakkı yok forumda, yöneticiler uyarı yapabilirler ancak, benimki de şu anda sadece sitemdir, daha öteye geçmez, geçemez... Saygılar...

Son düzenleme:
yerinde bir karar alkol yüzünden trafik kazalarında hayatını kaybedenler aklıma geldikçe ....ama içenlerede bi lafım yok evinde içtikten sonra kimseye zarar vermedikten sonra

Bana göre anlaşılmayan, daha doğrusu göz ardı edilen nokta şu:

İki gün önce valilik böyle bir yasak getirirken bugün neden geri adım atılıyor.

Genelge önceden şöyle iken:

Genelgede, ’kamunun istifadesine açık park, bahçe ve üzerinde tesis bulunmayan açık alanlarda, il ve ilçe sınırları içerisinde veya meskun mahallerde, karayollarında, umuma mahsus yerlerde, umuma mahsus park ve bahçelerde, umumun istifadesine sunulan piknik ve ören yeri gibi alanlarda ve her çeşit taşıma araçlarının içinde, açıkta alkol içilmesi veya satışı’ yasaklandı.

Bugün nasıl oluyor da şu hale geliyor:

Vali Balkanlıoğlu, "Yasak, Kabahatler Kanunu kapsamındadır. Eski mevzuata göre piknik alanlarında alkol tüketmek yasaktı. Bu maddenin üzerini çizdim. Yani piknik alanlarında alkol tüketimi yasak değil. Her yer yasakmış gibi bir algılama oldu. Böyle bir şey yok. Piknik alanlarıyla ilgili tasarı önüme geldiğinde sadece onu çizmiştim. Yasak alanlar, üzerini çizdiğim halde kayıtlara öyle geçmiş. Onu düzelttim. Ruhsatlı yerlerde, kapalı mekanlarda alkol tüketmek yasak değil. Eskiden nerelerde serbestse yine serbest. Eskiden nerelerde yasaksa, yine yasak. Yasak sahalar içinde piknik alanları yok" diye konuştu.

Afyonkarahisar Valiliği’nin il sınırları içindeki ‘kamuya açık tüm alanlarda içki içilmesini süresiz olarak yasaklaması’ tepki çekince valilik geri adım attı. Valilik Özel Kalemi Metehan Zengin “Yalnızca şehir içinde, insanların oturup kalktığı parklarda yasakladık. Piknik yerlerinde bir yasak söz konusu değil. Araç içlerinde de sürücü dışındakilere bir yasak getirmedik. Kanun maddesindeki şekilden birebir geçirildiği için bir hata söz konusu. Her yerde yasaklamak yanlış bir uygulama olur” dedi.

Genelge neden çıkarıldı?

Eski halinden hiçbir farkı yoksa nedir mesele?

İnsanların nabızları mı tutuldu?

Eğer öyleyse, bizim forumda dahil insanlar çok mutlu görünüyor, neden geri adım atıldı?

Soru listesi uzar gider ancak uzatmayayım. Tek tip insan yetiştirme projesinin küçük yapıtaşları olarak görüyorum ben bütün bunları. Siyasete girmemek mevzusunda ise hata etmişim, mümkün mü arkadaş?

İmam Yellenirse @kaderaniz üyeler ne yapar kim bilir :)

Allah aşkına bu konunun ne dinle, nede siyasetle alakası var...

Bu durum farklı bir partiden çıksa böyle algılanmazdı... Bana ne partiden, ben sevdiklerimin tedirgin olamadan, parklarda, piknik yerlerinde, akşam vakti rahtaça dolaşabilmelerini, acaba ne kadar içtiler, bana bir zararları dokunurmu diye devletin kaldırımından yürümemelerini istiyorum...

Tek tip insan yetiştirme projesinin küçük yapıtaşları olarak gördüğünüz bu konu, sosyal bir sorundur... Sorun Objektif olmakta... alışkanlıklardan vazgeçebilmede...

Genelge bir kesim insanın keyfinin kısıtlanarak, diğer tüm kesimin özgürlüğü için çıkarıldı, tepkiler büyüdü daha sonra ne oldu??? YEMEDİ..... YEMEZDE ZATEN...

Toplum olarak bilinçli olmazsak, Demokrasi mi var özgürlük mü var tartışılır...

Eşimle çocuklarımla bir pazar pikniğe gittiğimde çevremde alkol tüketimi beni ve HERKESİ ziyadesiyle rahatsız eder... Geri adım atıldı, tükürülen yalandı...

Neden???

Objektif olamayanlar yüzünden... Ailesiyle piknikteyken, çevresinde alkol tüketiminden rahatsız olan fakat, sonrada din'di, siyasetti ortalığı bulandıran düşünceler yüzünden... Cahillik bitmedikçe kimse tam özgür olamaz...

Saygılar...

Son düzenleme:
şükürler olsun dinden zarar gelmez
Katılıyorum, dinden zarar gelmez, dini kullananlardan gelir dostum.

Durum
Üzgünüz bu konu cevaplar için kapatılmıştır...
Geri