______ÖZGÜRLÜÜÜÜÜÜÜÜÜÜÜÜK_________ 
Kulağa en hoş gelen kelimelerden birisi.... İnsanın doğası nedeniyle sahip olmak istediği hak...
Günümüzde Çoğu konuda bunu elde etmek için ne;
Özgür kız gibi dağ tepe "Ben Özgürüm " diye dolanıp, nede
Braveheart gibi bağırıp kellemizin gitmesine gerek var...
Çoğu konularda da bırakın dağı tepeyi, milyonların kendilerini parçalayıp
özgürlüklerini amaladığı konular var...
Umuma açık yerlerde Alkol kullanımı konusu ise bir özgürlük kısıtlaması değildir. Kısıtlamadan ziyade, zaten olmaması gereken bir fiilin, bilinçli bir şekilde uygulanarak, diğer tüm insanların özgürlüklerine müdehaleyi engelleyen hak savunmasıdır...
Tersi bür düşünce sadece aceleci, düşünmeden, empati kurulmadan ortaya konulan bir yanlıştır...
Buna benzer bir konuyu Öneriler bölümünde yazmıştım...
http://www.opelim.net/forums/showthread.php?t=86237&page=2
Şahsi Düşüncem;
Ben bu yasağı destekliyorum... Tüm Ülkede uygulanması taraftarıyım...
Ben ilk yudumumdan itibaren 6 yıl, Barda, Meyhanede, Rock Barlarda, evde, Piknik alanında (genç ve toy iken), Umuma açık parklarda (yine genç ve toy iken) kullandım ve yıllardır ağzıma sürmüyorum. Bundan sonra da kullanmam...
Herkes, Üretimi, satışı, kullanımı yasal olan Alkolü kullanmakta sonuna kadar özgürdür...
Özgürlük: Başkalarının Özgürlüğünü Kısıtlamadan, Dilediğini Yapmaktır.
ve;
Kişinin Özgürlüğü, Başkasının Özgürlüğünün başladığı yerde biter...
Soru : Alkol nedir?
Cevap: Ülkemizde üretim kullanım ve satışı
yasal ve ÖZGÜR olan yaşı 18'den büyük olan herkesin kolayca edinip, kullanıp, satabileceği, bir üründür...
Kişiden kişiye değişeceği gibi tüketim miktarı belirli bir düzeyin üzerinde ise (Karşıdan bakmakla anlaşılamayan) kişinin hareket-refleks lerinde zayıflama, tutarsızlıklar, ruh halleri ve psikolojilerinde ani, sebepsiz değişimler, algılamada zayıflık ve yanlış algılama, saldırganlık-
uysallık , kişinin Normal Şartlar Altında yapmayacağı, doğasına, düşüncelerine ayrıkı fiilleri sergilemesine, yapmasına neden olan, sihin ve sinir sistemini etkilediğinden dolayı, kişinin kendisine ve karşısındakine istemediği durumlar sergilemesine neden olan v.b. haller gösteren keyif verici ürünlerdir...
Soru: alkol kullanımı nerelerde yasak?
Cevap: il ve ilçe sınırları içerisinde veya meskun mahallerde, karayollarında, umuma mahsus yerlerde, umuma mahsus park ve bahçelerde, umumun istifadesine sunulan piknik ve ören yeri gibi alanlarda ve her çeşit taşıma araçlarının içinde, açıkta alkol içilmesi veya satışı' yasaklandı. Gar, otogar, meydan, cadde, sokak, tarihi ve kültürel mekanlar, ibadethane, terk edilen yapılar, inşaatlar, banka ATM’leri, köprü altları, mezarlıklar, gezinti yerleri, içerisinde çeşitli işyerleri olan (24) saat açık iş hanı merdiven boşlukları ve boş alanlarında...
Soru: Neden Yasak?
Cevap: Çünkü; yukarıdaki yerler kamuya, tüm insanlara açık yerlerdir. Çoğu yere girilmesi için özel izine gerek yoktur. Bayan, erkek, çocuk, yaşlı, genç, ırk, din, mezhep gözetilmeksizin, girilebilen herkesin (ortak) kullanım hakkına açık olan yerler
veya etki alanı içindeki yerlerdir... Buraların koruma, bakım, güvenlik v.s. konuları devletin elindedir. istediği her yaptırımı insan haklarını gözeterek yapma hakkını kendinde saklı tutar...
Konu zaten açık ve nettir... Alkol kullanımı için, ev, işletmeler bulunmaktadır... İnsanlar Alkol Kullanımında Özgürdürler... Taki, bir başkasının hakkına girene kadar...
Düşünceme cevap yazacak olanların ilk olarak aşağıda ki soruyu cevaplayıp, düşüncelerini daha sonra yazmalarını rica ediyorum... İstemem ama yaparım, ben farklıyım şeklinde cevap gelecekmi merak ediyorum...
Şimdide Kendimiz, Kendimize bir soru soralım.... Cevabı yine kendimizde...
Soru: Kendimizin, Eşimizin, kız kardeşimizin, çocuğumuzun, anne-babamızın, sevdiklerimizin, bir park, bahçe, boş alan, inşaat yanından geçerken, apartmanımızın bodrumunda, bahçesinde, Ailecek gidilmiş bir piknik, mesire alanlarında, yürüyüş yollarında,
KISACA; yukarıda yazılan sevdiklerimizin, yürüdüğü, kullandığı alanlar da alkol tüketimi istermiyim? Ben evimin balkonunda otururken, karşı parkta eşim çocuğumu oynatırken, yanlarında alkol tüketen kişi veya kişileri görürsem, gönül rahatlığı içinde içeriye geçip televizyon izleyebilirmiyim?
Cevap: ............................
Ben Kendi cevabımı vereyim; Ailemin gidebileceği umuma açık yerlerde kimsenin alkol kullanması istemem, kullanmam da... Balkondan da seyir edemem, zaten eşim hak ve özgürlüklerini kısıtlayıp çocuğunu alıp eve gelir... Ne hakları var??? işte cevap...
*** Belki parkta, piknik alanında v.s. alkol tüketenlere sorulsa, bir çoğumuzla aynı cevabı vereceklerdir... Biz kimseyi rahatsız etmiyoruz, kendi çapımızda sohbet ediyoruz, taşkınlık yapacak insanlar değiliz biz...
Belki gerçekten öyledir ama, diğer insanların kullanım haklarını kısıtlamaya, isanları korkutmaya, tedirgin etmeye kimsenin hakkı yoktur... Bu yasak özgürlük kısıtlaması değil, diğer insanların zaten sahip oldukları özgürlükleri koruma adına yapılmıştır... Saygılar...
Keyifli forumlar....