ABD sözde soykırım için kararını verdi

• Konuyu Başlatan Konuyu Başlatan patriot1
  • Başlangıç tarihi Başlangıç tarihi
[FONT=Arial, Helvetica, sans-serif]Ermeni meselesi denilen ve Ermeni milletinin gerçek çıkarlarından ziyade dünya kapitalistlerinin ekonomik çıkarlarına göre halledilmek istenen mesele, Kars Antlaşması'yla en doğru çözüm şeklini buldu. Asırlardan beri dostane yaşayan iki çalışkan halkın dostluk bağları memnuniyetle tekrar kuruldu." [/FONT] [FONT=Arial, Helvetica, sans-serif]Mustafa Kemal Atatürk
1 Mart 1922 - TBMM Üçüncü Toplanma Yılı Açış Konuşması
[/FONT]
Yine bir ileri görüşlülük ve doğru tespit yapabilme örneği. 90 yıl öncesinden günümüzü söylüyor Atam!

Kars Anlaşmasıyla o günün şartlarına göre en doğru şeklini bulmuş ama işin içine mangır girince işler değişiyormuş demek ki!

Son düzenleme:
Yooo, yanlış anlama dedim ama en başta. Ermeni falan dediğim yok. :D

Yalnızca anlamak istiyorum senin gibi düşünenleri. Kaynaklarla doğruyu bulmaya çalışmak güzel de kaynaklarımızı her iki taraftan tarayalım. Söz gelimi aşağıdaki site bayağı güzel:

www.ermenisorunu.gen.tr

benim anlatmak istediğim noktayı şu arkadaş çok güzel özetlemiş:

"bundan 13 yil once yurtdisina ciktigim ilk gunlerde her yagiz turk genci gibi ermeniyle yunanla ilk kez tanisiyorum. bizim yurtta kalan mira diye ermeni bir kiz var, bayaa da fistik birsey... sucuk cacik derken muhabbetimiz derinlesyor, odasina gidiyorum bir gun, yatakta oturmus muhabbet ediyoruz, tabii benim aklim seyimde... neyse turk ermeni konusu aciliyor tabii, ben liseden kalma bilgilerimle diyorum ki hayir soykirim yapmadik, sizin bazilariniz bizi arkadan vurdu, biz de tehcir yaptik, goc ettirdik.. kizin verdigi cevap dun gibi aklimda:

- insanlari dogu anadolu'dan yuruyerek suriye collerine goc ettirmekle hemen oracikta oldurmek arasinda ne fark var ki?

iste turk tezinin tikandigi nokta, en zayif halkamiz... neymis adamlari tehcir etmisiz. iyi de sene 1915, dogu anadolu'nun koylerinden adamlari coluk cocuk toparla, iki bohca bir pantalonla baslat yurumeye, istikamet suriye colleri, arada yuzlerce kilometre yol var, hastalik var, aclik var, eskiya var, asker var, kurtler var, araplar var, teskilat i mahsusa var... sormazlar mi adama, ne bekliyordun diye? bir milyon ermeni sag salim suriye'ye varip orada mutlu mesut bir ermenistancik mi kuracakti yani?

yapilan is bu. adina soykirim diyelim mi? hayir demeyelim. tehcir diyelim. ama derken mira'nin bana 13 sene once yapistirdigi lafi da unutmayalim, cunku biz unutsak da birileri hep hatirlatacak: arada ne fark var ki?

Cumhuriyet'in ilanından sonra İstanbul'da bir kabul töreni verilir.

Tüm dünya ülkelerinin elçileri ve ataşeleri de davet edilir. Davet güzel bir şekilde devam etmektedir fakat İngiliz ataşesi olan binbaşının bakışları Mustafa Kemal'in gözünden kaçmaz.

Bütün davet boyunca kendisine dik dik bakmıştır ve bakmaya devam etmektedir.

Ne olduğunu öğrenmek için yaverini gönderir.

Yaver Mustafa Kemal'e şöyle der:
- Paşam kendisine neden ters bir tavır takındığını sordum, o da bana Mustafa Kemal'in Çanakkale'de babasını öldürdüğünü söyledi.

Bunun üzerine Mustafa Kemal şöyle der:

- Git sor bakalım babasının Çanakkale'de ne işi varmış?

Arada büyük benzerlikler var.

Ermeniler rahat durdular da biz de keyfimizden mi tehcir yaptık...

Ne yapsaydık yani? Gözlerinin önünde babası öldürülüp anasına tecavüz edilen Türk evladının ablasını da mı Ermeni'nin kucağına verseydik?

Uygulanabilecek en merhametli yol uygulanmıştır. Var mıydı başka yapılabilecek bir şey? Siz söyleyin...

Mira'ya şöyle cevap verseydi keşke arkadaşın:

- Dedesinin, ortalığı karıştırmak adına yemediği halt kalmazken, her türlü zulmü Türk'e yaparken; Osmanlı ona "Aferin" mi diyecekmiş?

Arada büyük benzerlikler var.

Ermeniler rahat durdular da biz de keyfimizden mi tehcir yaptık...

Ne yapsaydık yani? Gözlerinin önünde babası öldürülüp anasına tecavüz edilen Türk evladının ablasını da mı Ermeni'nin kucağına verseydik?

Uygulanabilecek en merhametli yol uygulanmıştır. Var mıydı başka yapılabilecek bir şey? Siz söyleyin...

Mira'ya şöyle cevap verseydi keşke arkadaşın:

- Dedesinin, ortalığı karıştırmak adına yemediği halt kalmazken, her türlü zulmü Türk'e yaparken; Osmanlı ona "Aferin" mi diyecekmiş?

dönemin şartların yapılması gereken yapıldı buna inak yok. en başta yazdığım gibi bütün olanların suçlusu en başta ermeni çeteleridir. ama şunu da inkar etmemek lazım ki yüzbinlerce suçsuz ermeni de zorla ölüme yürütülmüştür. bugünün şartlarında kandildeki 3-5 kansıza kızıp güneydoğu anadoluyu komple karadenize sürmek gibi bişeydir bu tecir. eğer ortada bi suçlu varsa sadece türkiye değil ermenilerdirde....

herşey yolunda toz pembe bir tablo var .ekonomi dış politika günlük güneşlik obama bizim kankamız tasalanmayın

sanılanın aksine yeni yeni ortaya atılan bir idda değildir. aynı yıl fransa ingiltere ve rusya bir bildiri yayınlayıp osmanlıyı kınamışlardır.
buda o kınama mesajı: (bazı arkadaşlar kaynak istediği için )

http://www.armenian-genocide.org/Affirmation.160/current_category.7/affirmation_detail.html

"dinime küfreden bari müslüman olsa"
o yukarıda ki adı geçen ülkelere hitaben...

bize b.k atacaklarına kendi pisliklerini temizlesinler;
Cezayir de müslüman soykırımını yapan soysuzlar, fransızlar değilde kim ??
Rus işgali ve ermeni isyanı nedeniyle 1914-1915 yılları arasında 800 bin Türk göç etmek zorunda kalmış ve bu göçte binlerce Türk'ün ölmüne sebeb olan soysuzlar, rus değilde kim ??
1. dünya savaşında ingilizlere esir düşen 16. Tümen'in 48. Alay'ına bağlı 15.000 vatan evladımızı 'Seydibeşir Usare Kampı'nda krizollu havuzlarda kör eden soysuzlar, ingilizler değilde kim??

yukarıda ki verdiğiniz örnek, batının tamamen ikiyüzlülüğünün örneği ve ispatıdır.
kısaca;
"maske yırtılmasa hâlâ bize afetti o yüz,
medeniyet denilen kahpe, hakikat, yüzsüz"

Hiç boşuna deşelemeye bile gerek yok.Hangi ülkeyle aramız iyiki.Yunanistan- Bulgaristan desen öyle , Rusya'sından İsrail'ine , hatta Ermeni'ler için Azerbeycan' la bile papaz olmuşuz.Dış ilişkilerimizin %90'ı bozuk.Ne tarihimizi , ne kendimizi anlatabilmişiz.Sağa sola gitmekle bitmiyor demekki bu işler.Van münit'le felan da olmuyor anlaşılan.Mevcut hükümet gibi birçok hükümette hep günü gününe yama politikalar ile sürükledi durumu.Oturup uzun vade dış strateji belirleyecek ufku geniş
beyinler lazım.Ve saygınlık çabalarına en önemli altyapı dış borç/dışa bağımlılık konularına eğilmek lazım.Buğday bile kotalı ama dışarıdan alıyor isek.Havayollarında kullanılan benzinden vergi indirirken (yanlış biliyor isem) , çiftçiye yılda yakacağı 3-4 varil motorinin vergisine göz dikiyor isek ;
Kimse kusura bakmasın.Hak verilmez alınır.Ve bu göstermelik hareketlerle de ciddi bir şekilde hakkımızın aranıldığını sanmıyorum.

Geri