Yooo, yanlış anlama dedim ama en başta. Ermeni falan dediğim yok.
Yalnızca anlamak istiyorum senin gibi düşünenleri. Kaynaklarla doğruyu bulmaya çalışmak güzel de kaynaklarımızı her iki taraftan tarayalım. Söz gelimi aşağıdaki site bayağı güzel:
www.ermenisorunu.gen.tr
benim anlatmak istediğim noktayı şu arkadaş çok güzel özetlemiş:
"bundan 13 yil once yurtdisina ciktigim ilk gunlerde her yagiz turk genci gibi ermeniyle yunanla ilk kez tanisiyorum. bizim yurtta kalan mira diye ermeni bir kiz var, bayaa da fistik birsey... sucuk cacik derken muhabbetimiz derinlesyor, odasina gidiyorum bir gun, yatakta oturmus muhabbet ediyoruz, tabii benim aklim seyimde... neyse turk ermeni konusu aciliyor tabii, ben liseden kalma bilgilerimle diyorum ki hayir soykirim yapmadik, sizin bazilariniz bizi arkadan vurdu, biz de tehcir yaptik, goc ettirdik.. kizin verdigi cevap dun gibi aklimda:
- insanlari dogu anadolu'dan yuruyerek suriye collerine goc ettirmekle hemen oracikta oldurmek arasinda ne fark var ki?
iste turk tezinin tikandigi nokta, en zayif halkamiz... neymis adamlari tehcir etmisiz. iyi de sene 1915, dogu anadolu'nun koylerinden adamlari coluk cocuk toparla, iki bohca bir pantalonla baslat yurumeye, istikamet suriye colleri, arada yuzlerce kilometre yol var, hastalik var, aclik var, eskiya var, asker var, kurtler var, araplar var, teskilat i mahsusa var... sormazlar mi adama, ne bekliyordun diye? bir milyon ermeni sag salim suriye'ye varip orada mutlu mesut bir ermenistancik mi kuracakti yani?
yapilan is bu. adina soykirim diyelim mi? hayir demeyelim. tehcir diyelim. ama derken mira'nin bana 13 sene once yapistirdigi lafi da unutmayalim, cunku biz unutsak da birileri hep hatirlatacak: arada ne fark var ki?