o konuda haklısın tabikide...ama hadi biz uzun süre kullanmadık bilmiyoruz diyelim uzun süre kullanan arkdaşlarımında hepsi asılsız suçlama yapıcak değildir ki arabanın zaten tek iyi yönü yakışıklı olması donanımıda o paraya göre fena değil ama işçilik,konfor,doğal olarak memnuniyet sıfır.
işçilik zaten ortada görünüyor sürpriz bir şey değil ki, özellikle gençler birincisi şekil şemal ikincisi de donanım için alıyorlar ondan sonra heveslerini aldılarmı arabanın cazibesi ortadan kalkınca çoğunun fikirleri değişmeye başlıyor.
o araba da her şey ortada sürpriz yaşanacak bir şey yok. donanım ortada, yakıt ortada ve başından beri belli, işçilik ortada 10 üzerinden 7 belli.
şekil şemal carizma 10 numara her kes aşık.
geriye ne kalıyor; yol tutuşundan her kes memnun şikayet edeni pek duymadım, baş ağrıtacak kronik arızaları yok. konfor dersen iyi.
sözün kısası Cruze de her şey ortada ve en az hayal kırıklığına uğranacak arabalardan bir tanesi.
ilk çıktığında arabanın daha ne olduğu belli olmadan alanlara bir şey demem ama bu kadar şey ortada ve belli iken bu arabayı alıpta şikayet eden ya ihtiyaç ve beklentilerini bilmiyordur ya da bir hevesle almış ve hevesi geçmiştir.
Cruze hakkındaki düşüncelerim bunlar.
her yorumu dikkata almam lafıma gelince;
benim beklentilerim ve olaylara bakış açım farklı o nedenle karar verirken her yorumu pek dikkate almam.
memnuniyet kişilerin beklentileri ile orantılıdır. dünyada en fazla müşteri memnuniyeti sağlayan marka Toyatadır. kullananların büyük çoğunluğu memnundur.
ancak bana sorarsan Toyota ve Honda motoru hariç verdiğin paraya baktığın zaman beş para etmez bir arabadır.
motorları on numaradır ama bunun haricinde kaporta yok, sessizlik yok, yol tutuş yok, güven hissi yok yok oğlu yok.
şimdi toyata, honda kullananlara sorsan % 90 nı benim için salak arabanın a sından anlamıyor der.
eee ne olacak şimdi; kullanaların büyük çoğunluğu harika araba diyor ben de kullandım ve mototru hariç beş para etmez diyorum.
kim haklı? her kez kendi penceresinden bakıp kendi beklentileri ile yorum yapıyor. Nasrettin Hoca hikayesi her kes haklı.
ben iki markayı aldım kullandım sattım, bu intibayı test sürüşünden ya da anlatılanlardan edinmedim.
beni taşısın sorun çıkarmasın bana yeter diyorsan alacağın ilk araba Toyata.
ama ben arabaya bindinmi önca güven verecek, yol tutacak, sağlam olacak vs. diyorsan bu saydıklarım da Alman da var.
ama onun da bir bedeli var, olur olmaz yerde role sensör arızası çıkartır, ikinci el aldıysan bir de bakımsızsa sanayi ile akraba olursun.
opel kasasına toyota motoru koy al sana evladiyelik bir araba. bakımını yap torunların kullansın.
misal adam canı çıkmış ben ölmek istiyorum diye ağlayan şirket ya da rentacar arabası kullanmış yorum yapıyor x marka araba şöyle kötü böyle rezil diye.
sonuç olarak ben bütün yorumları okurum, herkesin yorumuna saygı duyarım ama, başkalarının yorumlarının hangi tecrübe ile hangi bakış açısıyla ve hangi şartlar altında yapıldığına da bakarım.