__Cruze__

• Konuyu Başlatan Konuyu Başlatan Fætih
  • Başlangıç tarihi Başlangıç tarihi
Bbence sınıfındaki araclarla kıyaslayın bakın bakalım fiyatları nasıl biri 70/80 lerde iken cruze 40/50 lerde sizce nasıl olurda o kadar fark vardır
ve acaba bu kadar farklık nesi var ??

LS 1.6 AT Benzin 1598 cc 124 PS/91 kW@6400 rpm 154 Nm@4200 rpm
174 g/km Euro V ş.içi 10,5 lt/100km ş.dışı 5,6 lt/100km ort. 7,4 lt/100km
Burda yazan yakıt değerlerini yakalamn mümkün değil. eğer şehir içinde kullanacaksan karma ortalama zaten seni ilgilendiren bir durum değil ancak en iyi ihtimalle 10 litreden aşağı yakmaz. LPG taktırırsan 10*1,17= 11,7 litre minimum yakacaktır.
Bu araçla birkaç ay önce bende ilgilenmiştim hatta başlık açmıştım ancak opelin bu konuda kesinlikle talimatı varmış servis garantili LPG takılmıyor. 124 hp olan motor yeni nesil motormuş. dolayısıyla dışarda olur olmaz ustalarla uğraşmak ve garantiyi bozmak istersen alabilirsin.
Kişisel fikrim bu araca 35 vereceğine 1.3 dizel otomatik punto evo al 37 bin tl. araç çok güzel :)

AVM de gezerken, bahsedilen araç, showroom da gösteriliyordu. Kendi aracımda aile olarak nereye oturuyorsak herkesi aynı şekilde koltuk ayarlarına varıncaya kadar yerleştirdim, anlatın bakalım dedim. Hanım arka koltuğun bizim araba kadar rahat olmadığını ve ayak mesafesinin sıkıştırdığını söyledi. Haliyle rahatına düşkündür hanımlar bilirsiniz hanımın gözünde puan alamadı. Oğlan sağ önde oturdu ı-ıh beğenmedim dedi. :(
Bende hem şöför tarafının konforuna ve ön konsolun kalitesine baktım. Bana da pek iyi gelmedi beğenemedim. Oysaki çok zorladım kendimi beğenecek birşeyler aradım. Çünkü aracın çizimi hoşuma gitmişti. Motor kaputunu kaldırdım, 1.6-124 beygir motor var dediler. Otomatik vites olanının yakıt sarfiyatı ne kadar diye sordum. 11 litre olduğunu söylediler ki; bu istanbul trafiğinde ne kadar artacagını sizde tahmin edersiniz. Hem performansı zevk vermeyecek, hemde nerdeyse benim aracıma yakın yakıt sarfiyatı olacak, ön konsolun malzemesi benim aracıma yaklaşamaz bile, konforunu ailecek beğenmedik zaten. dolayısıyla almaktan vazgeçtik...
Almış olduğu derecelere hiç bir şey diyemem, test edilmiş onaylanmış ama; benim testimden geçemedi. Almış olanlara hayırlı olsun derim alacak olanlara da bir daha düşünmelerini tavsiye ederim... :cool::cool::cool:

curuze konusunda çok forumda özellikle eski motorların çok yaktığı, otomatiklerin daha çok yaktığı ve gitmediği konusunda çok yorumlar okudum.
ancak arabanın yaramaz olduğu konusunda ilk defa burada bu kadar olumsuz yorumu bir arada okuyorum ve anladığım kadarı ile bunların hiç birisi cruze sahibi yada uzun süre kullanmış kişiler değil.
dolayısı ile ben bu tür yorumları pek dikkate almam. çarpışma testlerinden en yüksek paunı almış araba, makul fiyata gırtlağına kadar donanım dolu.
şekil şemal olarak yerli yerinde, yeni motorla yakıt 100 km.de 0,5 kg. düştü ve beygir arttı, ikinci eli az çok oluşmuş bir araba.
ama işçilik detayları opele göre zayıf bu bariz belli oluyor, bu paralara tercih edilebilir.
sıfır almak yerine nette 300-500 km. de arabalar var 3-4.000 tl. aşağıya bunlardan bir tane almak daha mantıklı. biraz kullanır beklediğinizi bulamazsanız hiç olmazsa satarken zarar etmezsiniz.
ikamet konusunda söylediğiniz olabilir ancak sizin ev olmaz çünkü orada siz kayıtlısınız. boş bir ev bulmanız lazım.
ayrıca buralarda genelde istedikleri okula kayıt yaptırmak için böyle bir yola gidildiğinden dolayı bu konu takip ediliyor ve yalan beyanda bulunanlara 600-700 lira ceza yazılıyor.
oralarda durum nasıl bilmem siz bir araştırın.

aracı uzun süre kullanmadık ama uzun süre kullanan arkadaşlarım mevcut.onun haricinde arabayı tanımak için uzun bi süreye gerek duyulsaydı test sürüşü denilen tanıma evresi olmazdı.saygılar

aracı uzun süre kullanmadık ama uzun süre kullanan arkadaşlarım mevcut.onun haricinde arabayı tanımak için uzun bi süreye gerek duyulsaydı test sürüşü denilen tanıma evresi olmazdı.saygılar

ben genel olarak yazdım, test sürüşünde genel kanı edinilebilir ama her şey öğrenilmaz. test sürüşü yapar genel beğeninizi alırsa o arabayı almayı düşünürsünüz ancak test sürüşünde her şey yeterince belli olsaydı herkes aldığı arabadan memnun kalırdı.
ben son arabamı 3 yıldır kullanıyorum bu süre içerisinde çok şey farkettim ve öğremdim.
bunlar çoğu kişinin bilmediği ya da farketmediği şeyler de olabilir.
olumsuz hiç bir şey yaşamadığım için baştaki fikirlerim değişmedi ama yaşamış olsaydım belki başında tavsiye ettiğim aracı bu gün sorsanız ben de şöyle sorunlar yaşadım bu nedenle değerdirirken bunları dikkate alın veya tavsiye etmem almayın derdim.

ben bayiden vazgeçtim alma kararından 124 hp olanlarına karar vermiştim.sonra tanıdık servis bu vectra yı çok ararsın dedi o yüzdn almadım.iyikide almamışım.Arabanın görüntüsü 10 numara ama aldanmamak lazım.

ben genel olarak yazdım, test sürüşünde genel kanı edinilebilir ama her şey öğrenilmaz. test sürüşü yapar genel beğeninizi alırsa o arabayı almayı düşünürsünüz ancak test sürüşünde her şey yeterince belli olsaydı herkes aldığı arabadan memnun kalırdı.
ben son arabamı 3 yıldır kullanıyorum bu süre içerisinde çok şey farkettim ve öğremdim.
bunlar çoğu kişinin bilmediği ya da farketmediği şeyler de olabilir.
olumsuz hiç bir şey yaşamadığım için baştaki fikirlerim değişmedi ama yaşamış olsaydım belki başında tavsiye ettiğim aracı bu gün sorsanız ben de şöyle sorunlar yaşadım bu nedenle değerdirirken bunları dikkate alın veya tavsiye etmem almayın derdim.

o konuda haklısın tabikide...ama hadi biz uzun süre kullanmadık bilmiyoruz diyelim uzun süre kullanan arkdaşlarımında hepsi asılsız suçlama yapıcak değildir ki arabanın zaten tek iyi yönü yakışıklı olması donanımıda o paraya göre fena değil ama işçilik,konfor,doğal olarak memnuniyet sıfır.

o konuda haklısın tabikide...ama hadi biz uzun süre kullanmadık bilmiyoruz diyelim uzun süre kullanan arkdaşlarımında hepsi asılsız suçlama yapıcak değildir ki arabanın zaten tek iyi yönü yakışıklı olması donanımıda o paraya göre fena değil ama işçilik,konfor,doğal olarak memnuniyet sıfır.

işçilik zaten ortada görünüyor sürpriz bir şey değil ki, özellikle gençler birincisi şekil şemal ikincisi de donanım için alıyorlar ondan sonra heveslerini aldılarmı arabanın cazibesi ortadan kalkınca çoğunun fikirleri değişmeye başlıyor.
o araba da her şey ortada sürpriz yaşanacak bir şey yok. donanım ortada, yakıt ortada ve başından beri belli, işçilik ortada 10 üzerinden 7 belli.
şekil şemal carizma 10 numara her kes aşık.
geriye ne kalıyor; yol tutuşundan her kes memnun şikayet edeni pek duymadım, baş ağrıtacak kronik arızaları yok. konfor dersen iyi.
sözün kısası Cruze de her şey ortada ve en az hayal kırıklığına uğranacak arabalardan bir tanesi.
ilk çıktığında arabanın daha ne olduğu belli olmadan alanlara bir şey demem ama bu kadar şey ortada ve belli iken bu arabayı alıpta şikayet eden ya ihtiyaç ve beklentilerini bilmiyordur ya da bir hevesle almış ve hevesi geçmiştir.
Cruze hakkındaki düşüncelerim bunlar.
her yorumu dikkata almam lafıma gelince;
benim beklentilerim ve olaylara bakış açım farklı o nedenle karar verirken her yorumu pek dikkate almam.
memnuniyet kişilerin beklentileri ile orantılıdır. dünyada en fazla müşteri memnuniyeti sağlayan marka Toyatadır. kullananların büyük çoğunluğu memnundur.
ancak bana sorarsan Toyota ve Honda motoru hariç verdiğin paraya baktığın zaman beş para etmez bir arabadır.
motorları on numaradır ama bunun haricinde kaporta yok, sessizlik yok, yol tutuş yok, güven hissi yok yok oğlu yok.
şimdi toyata, honda kullananlara sorsan % 90 nı benim için salak arabanın a sından anlamıyor der.
eee ne olacak şimdi; kullanaların büyük çoğunluğu harika araba diyor ben de kullandım ve mototru hariç beş para etmez diyorum.
kim haklı? her kez kendi penceresinden bakıp kendi beklentileri ile yorum yapıyor. Nasrettin Hoca hikayesi her kes haklı.
ben iki markayı aldım kullandım sattım, bu intibayı test sürüşünden ya da anlatılanlardan edinmedim.
beni taşısın sorun çıkarmasın bana yeter diyorsan alacağın ilk araba Toyata.
ama ben arabaya bindinmi önca güven verecek, yol tutacak, sağlam olacak vs. diyorsan bu saydıklarım da Alman da var.
ama onun da bir bedeli var, olur olmaz yerde role sensör arızası çıkartır, ikinci el aldıysan bir de bakımsızsa sanayi ile akraba olursun.
opel kasasına toyota motoru koy al sana evladiyelik bir araba. bakımını yap torunların kullansın.
misal adam canı çıkmış ben ölmek istiyorum diye ağlayan şirket ya da rentacar arabası kullanmış yorum yapıyor x marka araba şöyle kötü böyle rezil diye.
sonuç olarak ben bütün yorumları okurum, herkesin yorumuna saygı duyarım ama, başkalarının yorumlarının hangi tecrübe ile hangi bakış açısıyla ve hangi şartlar altında yapıldığına da bakarım.

Son düzenleme:
bızde almaya karar vermıstık opel odakta kendılerı dahı taksalar tupu yınede arac garantı dısı kalıyor dedıler ayrıca alan tanıdıklarımız hıc memnun degıl ıcerı ses alması vs her yerınden ses gelıyor dıyorlar kullanmadım baskasının yorumları

İnsanımız yorumları sadece beni ve diğerlerinide güldürüyordur eminim.Cruze'u kullanmanız lazım hem cruze hemde astra kullanıyorum bu 2 araç farklı araçlardır.Teker teker cevaplandırayım.
1-Lpg yi kesinlikle önermiyorum ya dizel alın yada şu araçları öldürüp lpg taktırmayın.Sonrasında şöyle sorun böyle sorun oldu diye binlerce yorum dolanıyor.

2-Balatalarında sıkıntı var ki bu astra ve insignia'dada görülen bir durum.Kendi aracımdada yaşadım.

3-Araçtan ahım şahım bir performans beklemeyin.Kasa ağır ve güç yetersiz kalıyor.Otomatik hiç tavsiye etmem.Ben düz vitesini kullanıyorum.Yeni kasadaki 10 Bg artış ahım şahım birşey ifade edermi bilmiyorum.

4-Motor sesi içeri geliyor deniliyor.Farkedemediniz sanırım aracın motoru bir nevi homurdanıyor.Bana göre bu ses bilinçli olarak bu seviyede tutulmuş,ki motor sesinin içeri gelmesi benim hoşuma gidiyor.

5-Otoban yada normal yollarda seyahat ederken araç içeri ses almıyor astra'm daha çok ses alıyor.

6-Aracın özelliklerini taşıyan daha ucuz bir marka bulun onu hemen alırım.Son 2 haftada tüm markaları gezdim bazı markalar 43Bin liralık araca kararan dikiz aynası bile koymamış.Bu özellikte bir aracı başka biryerde bulamazsınız.

Konfor sıfır denmiş bana göre konforlu bir araç.Kimileri işçilik aramış.Verdiğiniz para ortada neyin derdine giriliyor anlamıyorum.Cruze'un özelliğinde astra alsam en az 10Bin lira eklerdim heralde üstüne.

Ayrıca bir bazıları araca sığmamış.Boyum 2mt annem 1.65 ve rahatça arkamdaki koltuğa sığıyor.

Sözün kısası arkadaşlar yorum yaparken mantıklı yorumlar yapın.Kimi aracı 10 dakka sürmüş kimi araca oturmuş kalkmış kimi araca ailesini oturtmuş yorumlamışlar.Buraya bu konuyu açan arkadaş özellikle kullanıcı yorumlarını merak ediyor.O yüzden yazdıklarımıza dikkat edelim.Bu tarz yorumlar yüzünden eminimki bir çok insan alıcakları araçlardan vazgeçmiştir.

Geri