95 oktan benzin yerine 97 oktan benzin aldım Arabanın düzeni bozuldu

efe topdemir

Kayıtlı Kullanıcı
Bilgi Girilmemiş
95 Oktan benzin yerine 97 oktan shell benzin aldım 100 km sonra arıza lambası yandı.Cihazda kötü benzin yüzünden oksijen sensörü hatası verdi.1500 km yaptım hala düzelmedi. Araba 2. viteste gaza basınca gaz yemiyor.kendiliğinden gaz veriyor.Ne yapmam gerekiyor, fikirlerinizi bekliyorum.

benzin deposunu temizletseniz iyi olur

95 Oktan benzin yerine 97 oktan shell benzin aldım 100 km sonra arıza lambası yandı.Cihazda kötü benzin yüzünden oksijen sensörü hatası verdi.1500 km yaptım hala düzelmedi. Araba 2. viteste gaza basınca gaz yemiyor.kendiliğinden gaz veriyor.Ne yapmam gerekiyor, fikirlerinizi bekliyorum.

Önce arizayi silmen gerek ki not programdan ciksin aku kaplosunu cikar sonra yeniden tak.... depoya da oktan tamamlayicisi Liqui% moli koy insallah düzelir..
gecmis olsun
selim

Aracının düzeni oktan dan değilde yakıtın kalitesinden dolayı bozulmuş gibi görünüyor.

Yakıt depondan numune aldır istersen.

Araç imal edenlerin önerilerinden şaşmamakta fayda var. Kulaktan dolma bilgilerle veya çok bilmişlerin yaptığı önerilere kulak asmamakta fayda var. Yakıt kalitesi ve araca uyumlu yakıt gerçekten önemlidir. Geçenlerde zorunlu olarak eski model aracıma 95 oktan kurşunsuz benzin (normalde eski araçlar için üretilen kurşunsuz süper benzin kullanıyorum) aldım. Peş peşe fazla gaz verince araçda ufak çaplı patlama veya yığılma oluşuyor.

benzin kapaklarında yazar hangi oktan benzinleri kullanabileceği
95 yazıyorsa 95 kullanın
diğer türlü bir yararı olmayaktır sadece psikolojik

ben benzin alırkene 97 koyalım dedi shel dekiler dedim 95 yazıo olsun fark yok aybı benzin biz ondan koyuyoruz dediler ???

Opel yetkili servisinin taavsiyesi ile aracımda 1 yıl kadar 97 oktan benzin kullandım ve en ufak bir sorun yaşamadım. Araçlarda benzin yüzünden çıkan sorunların tamamına yakını standartlara uygun üretilmeyen kaçak benzinler yüzünden yaşanmaktadır. Böyle bir sorun yaşadığınızda benzin fişi ve deponuzdan alınan numune ile birlikte polise başvurup benzin aldığınız bayiden şikayetçi olmanızı tavsiye ederim. Bu tür olayları engellemenin en kolay yolu da güvendiğiniz bayi dışında bir yerden zorunlu kalmadıkça benzin almamaktır...

Bu oktanlı benzinler ilk çıktığından bu yana hep 98 oktan benzin koydum şimdide 97 oktan ile devamediyorum.Zaten kullanma kulavuzunda da belirtiyor her zaman yüksek oktanı tavsiye ediyorlar.Ben kendi aracımda hissedebiliyorum.Gerci bir yıldır LPG aracım ama hala oktanı yüksek benzin depomda mevcuttur.Bence siz çok kalitesiz bir benzin almışsınız onun beraberinde de bu sorunu yaşamışsınız.Kayınbiraderim geçen hafta yolda almış olduğu benzinden sonra aracın pistonu delindi.Araç Subaru İmpreza ve ciddi bir maliyeti bulunmakta.Bizde şu anda hukuki olrak neler yaparız bunun araştırmasındayız.Bence ya depoyu boşaltın yada üzerine benzin ilave edin.Çok geçmiş olsun.

Arkadaşlar fikirleriniz için teşekkürler, sonradan öğrendiğime göre ben direk arabayı yetkili servise götürüp bozuk yakıttan dolayı tutanak tuttursaydım elimdeki kredi kartı slibi ve benzin bilgileri ile dava açabiliyormuşum, zaten dava açmadan da bayiyle irtibata geçtiğimde bayiden arabanın masraflarını alabiliyormuşum.

Geri