5. Viteste Hızlanma Sorunu

• Konuyu Başlatan Konuyu Başlatan invernus
  • Başlangıç tarihi Başlangıç tarihi
Aynı problemi ben daha kötü şekilde yaşıyorum. 4. vitese kadar iyi.. 4. viteste 120 kadar çıkıyor. Ama 5. viteste 160-170 i zor buluyo
zaten o aracın kadranı 210 km olması gerekiyor.çok sağlıklı bir motorlar o sürata ulaşmanız mümkün.ancak bu aracı ilk kullanıcısına da bağlı.her ne olursa olsun araçların rodaj dönemleri çok önemli.motoru iyi açılmış ve iyi bakımlı araçlarla sorun yaşanamazken maalesef böyle durumlar olabiliyor.
ancak şunu belitmek isterim ki ulaştığınız max. hız hiç de yabana atılacak bir hız değil ve gayet iyi bir rakam.
fazla irdelemeye gerek kalmadan hayırlı yolculuklar dilerim.

yakıtını değiştir motorda kurum olmadığından emin ol performans bujisi kullan gerekirse chip tuning yap:D

bence bagaja bi motor daha koydur o zman rahatlıkla 250 filan yaparsın astrayla:)))

Merhabalar
Arabam: 2001 Astra G
1.6 16V 85.000 Km
Arabamda 5. Viteste hızlanma sorunu yaşıyorum.
Durum şöyle ki; 1, 2, 3 ve 4. vitesler çok iyi hızlanıyor.
Hatta 4. viteste 170 km hıza bile ulaştım.
Ancak 5. viteste 190 km hızın yukarısına çıkmakta
inanılmaz bir zorluk çekiyor. Uzun yolda 200 km hızı
bile gördüm ancak çok uzun bir düzlük sayesinde ve
200'ün üzerine şu ana kadar hiç çıkamadım.
Acaba bir sorun var mı sizlere sormak istedim.
Teşekkürler.

BİDE ARABAMIZ NİYE FAZLA YAKIT HARCIYOR DİYORUZ:)

ee 1-2-3-4 deli gibi hızlanınca insan 5 tede devam etsin hatta hiç bitmesin istiyo 6 olsun 7 olsun :D
size lotus omega carlton tavsiye ediyorum :D 300 e kadar devam :D

bence bagaja bi motor daha koydur o zman rahatlıkla 250 filan yaparsın astrayla:)))

:)
Yaa ne biliyim
Bende 2 sene önce bi mazda vardı sedan
1992 model 1.6 16V
onunla 220 km yi gördüm ve
daha da giderdi 240 km olurdu yani
ama astrada olmadı, aynı motor sonuçta
onun için kafamı kurcaladı biraz

lpg var mı

büyük cesaret astrayla 200 bendede var araba 170i bulunca şirazesi kayıyo yerle bağlantısı kesiliyo hissediyorum resmen havada gidiyo lastikleri yeni olmasına rağmen

Yaa ne biliyim arkadaşlar yani sonuçta
4. viteste 170 yapan arabanın 190'ın
üzerine çıkamaması çok ilginç geldi bana.
radara girmedin herhalde hiç :D

yani ağzı olan konuşuyor lafı sanırım tam yeri.arkadaşımız ciddi ciddi bir soru sormuş.verilen cevaplara bak.
biraz ciddiyet lütfen.eğlence ve geyik muhabbeti için forumda ilgili yerler mevcut.
elbette sürat iyi birşey değil ve asla öenrmiyorum.ama aracın limitlerini bilmek herkesin hakkı.

Geri