5.5 Litre yakıt tüketimi ...

• Konuyu Başlatan Konuyu Başlatan ern1402
  • Başlangıç tarihi Başlangıç tarihi
5,5 şehir dışıysa yüksek,ama şehir içi ise normal sayılır.benim izmir trafiğinde şehir içi 5-5,2 arasında gidip geliyor.

güle güle kullanın :):)

Tüketim hız-vites ilişkisine de bağlı.
80 km hız 6ncı vites için birhayli düşük, aynı hızı 5nci vites ile gitsen tüketimin daha düşük oluyor.

Ha yine de, pedalı öpülesi araçlar bunlar :)

Tüketim hız-vites ilişkisine de bağlı.
80 km hız 6ncı vites için birhayli düşük, aynı hızı 5nci vites ile gitsen tüketimin daha düşük oluyor.

Ha yine de, pedalı öpülesi araçlar bunlar :)
dizellerde yüksek vites, düşük devir ilişkisinden sakat çocuklar doğar. ;)
motor açarak kurum temizletme ile ilgili birçok konu var forumda..
anlık kısa vadeli yakıt tasarrufları, sanayide bekleyen ustaların cebine geri dönüyor bence,,,
sizin için değil denemek için demişsiniz zaten de sürekli yapanlar için iyi bişey değil...

dizellerde yüksek vites, düşük devir ilişkisinden sakat çocuklar doğar. ;)
motor açarak kurum temizletme ile ilgili birçok konu var forumda..
anlık kısa vadeli yakıt tasarrufları, sanayide bekleyen ustaların cebine geri dönüyor bence,,,
sizin için değil denemek için demişsiniz zaten de sürekli yapanlar için iyi bişey değil...

aynen öle katılıyorum bi dizel kullanıcı olarak. dizellerde devamlı düşük devirde kullanmak motorda "sağırlık" diye tabir edilen olaya yol açarki eğer bu olursa, araç hem gitmez hemde çok yakar.

352 km yol boyunca 17,2 lt. yakıt yaktım ben ve bunun yaklaşık 20-30 km si bursa şehir içindeydi. ortalama yanlış hesaplamadıysam 100 km. de 4,8 küsürlere denk geliyor.

Bugun gene 2.kopruden dönerken yol rahattı en sağ seritten yakıt testı yapdım 1.8 / 100 km gördüm

şehir içi 5.5 mükemmel bi rakam bence... ama ne kadar şehir içi oda var... uzun yolda 5 in altına inmeli bence...

Geri