20w50 motor yağı astra g ye uygunmudur

• Konuyu Başlatan Konuyu Başlatan eros61ts
  • Başlangıç tarihi Başlangıç tarihi
çok mecbur kalındığı zaman...ilave olarak konulabilir....ama uzun vadede tavsiye etmem....çok kalın bir yağ....

Bu konuyu önceleri de yazmistim...
hic bir arac 20W5o kaldirmaz... bakin o yag kalin gelir motora zarar verir hele kis günü... sogukta sabah yag cubugunu cikar elinle kontrol et göreceksin bal gibi kalin... bu su demektir... motor calsitridiginda ilk 10 dakika yataklar yagi görmeyecektir ve motor muazam asinacaktir..bunun gösterkesi motor kisa zamanda isinacaktir... 90 sonrasi araclara en uygun yag 10w40 olacaaktir.... 5w40 daha iyi...

evet bencede traktör tyağı bence 20-50 10-40 yada 5-50 eksiltme durumuna göre

Bu gün bir arkadasım tavsiyesi üzerine motora petrol ofisinin açık yağından koydurdum fakat aklıma takıldı 20w50 bu motorlara olmazmış bu konuda yardımlarınızı beklıyorum.

Kendi arabammis gibi soylemekten CEKINMIYORUM .
Lutfen yaginizi bosaltin.
daha sonra.
UYGUN OLAN YAG SECENEGINIZI ARACINIZA KOYUN
10 DAKIKA CALISTIRIN ONU BOSALTIN VE TAM KORUMA SAGLAYACAK BIR YAG KULLANIN .

KISA ZAMANDA ARACINIZ TAMAMI ILE YAG YAKMAYA BASLAYACAK .
PARCALARINIZ KESINLIKLE YAGLANMIYOR
Bunu degerli HAKAN arkadasimizda herzaman der.
MOTORUNUZUN ILK CALISMA ESNASINDAKI SURTUNME NERDEYSE YAG ILE CALISMAYAN MOTOR ILE AYNI
GERISINI SIZ DUSUNUN .
IVEDI OLARAK PARAYA KIYIYORSUNUZ :)
SEVGILERIMLE

2 litre 20 50 2 litre 15 40 motor aşure gibi olur usta

Kasım 2008 den beri 4-5 kere daha değiştirmiştir bence. :)

Motorunuzu katletmek üzeresiniz .Damarlarınızda pıhtılı kan dolaşıyor gibi bişiy kalbi zorluyorusnuz yaglanmanın olmadıgı yagın çok düşük debiyle dolaştıgı yağ kanalları olacaktır

Yazık etmeyın gunah...Kızmayın ama bızım memleketin bir huyu var araştırmamak okumamak kulaktan dolma bilgiye inanmak.Yag uzmanıymış bide bunlar çıktı.
Yagı suzulmeden yag konytol eden adamlar fazla yag koymaya çalışan adamlara ne guvenıyorsunuz

Arabanıza asgari olarak 10 40 ve yarısentetık yağ koymanız lazım.Yarı sentetık yaglar bile bir nebze kalitesizler tam sentetiğe göre.

Şu an arabanız şahin anadol yağıyla yürüyor

Fazla yag basıncı keçelerinizi zorluyor

Valvoline 5-40 veya Mobil 1 koyun

Her tornavida alana usta her sakallıya da dede demeyin.YAGI YANLIŞ KOYMUŞ BİDEE FİLTREYI TAPAYI DA KOLPA TAKMIŞTIR O ZIHNIYET

İyi geceler

öncelikle yazık olmuş bu gibi sorunlar için eski usul motor temizleme yöntemi uygulayıp motoru temizlemek yag kanallarını acmak ve yagı tam boşaltmak için arac sıcakken yarım lt mazot dökun yag kapagından içeri aracı kontaga basın arac calışsın 30 sn sonra kontagı kapa 1 . 3 dakka bekle sora tekrar calıştır 1 dakika kadar ve yagı boşaltın son uygun yag koyun

Geri