2012 astra sorun varmı

• Konuyu Başlatan Konuyu Başlatan tirbik
  • Başlangıç tarihi Başlangıç tarihi

tirbik

Kayıtlı Kullanıcı
Bilgi Girilmemiş
mrh. arkadaşlar aracımı 2 ay önce sıfır aldım. şöyle bir durum var. belli bir vites geçişlerinden sonra tekrar 1. vitese takmak için vites kolunu sola yasladığımda derinden bir tok sesi geliyor ancak her yaptığımda olmuyor. sanki bir parça yerine oturuyor gibi. bu durum normalmi. sizlerinkinde de oluyormu? yoksa bi sorun var mı. cevap için şimdiden tşk. ederim.

unutmadan aracım manuel vites 2012 astra h sedan 1.3 ctdı

arkadaşlar cevap yazan yok mu?

Yazacaklardır arkadaşlar.Bilgim dışında olan bir konu. Bilgi karmaşası da olmasın :)
Bilenler yazacaktır biraz zaman. :)

Vites geçişleri kemiklidir Opel'de, zamanla alışırsınız. Hareket halindeyken 1'e çok kolay geçmeyebilir, gelen ses o zorlanmadan dolayıdır.

Vites geçişleri kemiklidir Opel'de, zamanla alışırsınız. Hareket halindeyken 1'e çok kolay geçmeyebilir, gelen ses o zorlanmadan dolayıdır.

teker dönerken 1. ve geri vitese geçirmeye çalışırsan şanzıman buna direnç gösterecektir. bu durumda da garip sesleri duymanız normaldir...
bu sadece opellerde değil vw grubu araçlarda da ( daha evvel bora kullandım ) böyledir...

sanırım düzgün anlatamadım. araç ister hareket halinde olsun isterse dursun fark etmiyor. ayrıca vitesi 1 e atarken değil 1 e atmak için topuzu sola dayadığımda o tok ses çıkıyor sanki büyük bir demir kütle yerine oturuyor gibi derinden ve dikkat etmezsen duymayacağın bir ses. vites geçisinde problem yok. bana bu durum bu aracın normal özelliği gibi geliyo merak ettiğim aynı araca sahip olan arkadaşlardada böyle bi ses geliyormu.

bana normal geldi. sizcede normal degil mi. vites levyesini en sola dayiyorsun. bi yere dayaniyor ve orda duruyor haliyle daha gitmiyor. dayandigi yere de dayaninca ses gelir. bence hersey yolunda. insan poposunu bile koltuga dayadiginda koltuktan ses gelirken.. iki demir yan yana gelmis , `dikkat etsen duyamayacagin` diye tabir ettiginiz ses cikmis. cok mu?

soğuk havada normal benimde 3.vites kemikli geçiyordu wd-40 ile yağladım düzeldi

Ses gelmesi normal değil ama bi vuruntu hissetmeniz normal.Ben durmadan 1 e atmam + vites geçiş sürelerini uzatın özellikle geri vitese geçirirken 3 sn de geçirin diye kılavuzda da okumuştum.

Geri