2012 A16XER ilk marş

camel2019

Kayıtlı Kullanıcı
31-Hatay
Katılım
18 Ara 2020
Mesajlar
70
Tepkime puanı
17
Puanları
8
araç 2012 astra h a16xer. sabah veya gün içerisinde ilk çalıştırmada marş geç alıyor ve motor tam kendiliğinden stop edecek gibi olup normal çalışmaya devam ediyor. yine gün içerisinde aracı stop edip tekrar çalıştırmada böyle bir durum yaşanmıyor. sadece ilk marşta. forumdaki benzer konulara baktım ama bir fikir oluşmadı aklımda. sebebi nedir acaba ?
 
Peki ilk marsta dizel sesi alıyormusun
 
  • Beğen
Tepkiler: camel2019
dizel sesi var mı yok mu bilmiyorum tazyik subabını değiştirmiştim. değiştirmeden önceki ses yok.
 
rahatsiz edici bir ses yok @kannn
 
soğuk iken varmı sabah bir dene üstad
 
  • Beğen
Tepkiler: camel2019
@kannn 1 saniyelik bir hırıltı oldu
 
Bende buna benzer bir sorun yaşıyorum siz proplemi çözdünüz mü
 
  • Beğen
Tepkiler: camel2019
bu gun lpg regülatorüne baktığımda antifiriz sızdırdığını fark ettim 9 yıldır lpg takılı araçta daha önceki sahiplerinin bakım yaptığını sanmıyorum. regülatör tamir kiti alıp hem contaları değiştireceğim hemde diyaframı değiştireceğım ayrıca sızıntı plastik dirseklerin diplerinden oluyor dirsekleride metal olarak değiştirmekte fayda olacağını düşünüyorum. diyafram patlaksa eğer biriken lpg aracın ilk marşta boğulmasına sebep olduğundan bu sıkıntının geçeceğini düşünüyorum. sonuçları paylaşacağım.
 
aynı sorun bendede vardı çözdüm.
Aracınızı lpg vanasından kapatıp benzine alın daha sonra enjektör temizleyici alın benzin deposu yarımın altına hiç düşmesin 100 200 km benzinde kullanın,daha sonrasında lpg ye geçin ,lpg kullanırken bile benzin deponu yarımın altına düşmesin .
 
Geri
Üst