2011 CDTI easytronic turbo sesi

Demekki ses turbodan gelmiyor. Başka bir sorun aramadılarmı araçta? Eğer turbodan derlerse yeniden değiştirsinler yenisini taksınlar.

Şu anki halini Opel Garage yetkilisi Hakan Bey e gösterdim...Sağolsun çok fazla ilgilendi, araçla test sürüşü yaptık ve şu anki halinin normal olduğunu ve turbonun o kadar ıslık sesi gibi ses yapacağını belirtti...Aslında servisin hiç düşünmeden turboyu değiştirelim deyip değiştirmesi de ne kadar doğru bir davranıştı bilmiyorum...Ama bir gerçek var ki yeni takılan turbo da sesin şiddeti bir nebze olsa da azaldı...Yine de telakkuzdayım eğer yine bir sıkıntı yaşarsam tekrar servise götüreceğim...Dizel araç çok kullandım ama ıslık sesi gibi ses çıkaran turbolu çalışan arabaya ilk defa biniyorum...Keşke test sürüşü yapsaydım...Benzinli araç olan bir sürü astra sürüp ona aldanıp aldım bu aracı, şimdiki aklım olsa asla almam...

şansızlıklar yakanızı bırakmamış ama böyle düşünmeyin. arabanız çok tutulan ekonomik ve konforlu bir araç. artık sorunları unutuf keyfini sürmeye bakın. garantili araba her ne olursa üretici hatalarından kaynaklanan sorunu çözmek görevleri. yeni bir sayfa açıp güle güle binin.

Herkese selamlar aranıza yeni katıldım. Bende aracımı yeni aldım ocak 20 de kontagı açtım 2000 km de daha.. opel astra h kasa hb 1.3 cdti manuel... Bu ıslık sesi bndede mevcut dikkatimi çektiği için araştırdım forumda ve bu başlığa kadar sürüklendim :) gaza basarken ve gazdan ayagımı çekerken ıslık sesi var ve rölantiye gelince araç kesiliyor ses... ne yapmam lazım şimdi bu sesi desibel ölçerle mi bakıcaz normal mi değilmi diye:) Ben pinpirikli bi adamım ve araçtan soğumamak için zor tutuyorum kendimi....

turbo değişsede büyük ihtimalle o ses gitmeyecek aynı sorun bi arkadaşımda vardı turbo değişti ama değiştiğine bin pişman oldu çok yere sorduk değiştirme dediler şimdi sesin yanı sıra arabada hantallaştı bende daha önce 2008 doblo vardı 1,3 aynı ses bende de gelmeye başladı hadi eyvallah dedim

Aynı ses ve aynı sorun J kasada da var desem =) Düşük viteslerde motor ısındıktan sonra yüksek devirlerde artık ıslıkta değil resmen yakarış :D

Bende 2011(Kasım 2010 trafiğe çıkışlı) var. 4500 km civarlarındayım.
Ses bende de var. Sesin varlığı bir sorun var demek anlamına gelmiyor kanımca.
Servisler, garanti süresi içerisindeki araçları gıdıklayarak, Almanya Opel'den,
garanti sonunda da araç sahiplerinden geçinmeye çalışıyorlar.
Maalesef memleketimizdeki durum bu şekilde. Bozulanın bozulup, bozulmadığını karar verecek tek merci servisler olunca, vaziyette böyle oluyor.
Biraz da binelim şu arabalara derim. Adeta, arabalarımızı forumlara üye olabilmek için alıyoruz.
Opel, söğüşlenmekten bezmiş olmalı ki, bazen ayan beyan ortada olan kronik sorunlardan bile kaçmaya çalışıyor.

Bende 2011(Kasım 2010 trafiğe çıkışlı) var. 4500 km civarlarındayım.
Ses bende de var. Sesin varlığı bir sorun var demek anlamına gelmiyor kanımca.
Servisler, garanti süresi içerisindeki araçları gıdıklayarak, Almanya Opel'den,
garanti sonunda da araç sahiplerinden geçinmeye çalışıyorlar.
Maalesef memleketimizdeki durum bu şekilde. Bozulanın bozulup, bozulmadığını karar verecek tek merci servisler olunca, vaziyette böyle oluyor.
Biraz da binelim şu arabalara derim. Adeta, arabalarımızı forumlara üye olabilmek için alıyoruz.
Opel, söğüşlenmekten bezmiş olmalı ki, bazen ayan beyan ortada olan kronik sorunlardan bile kaçmaya çalışıyor.

Servis konusunda haklı olduğunuz bir gerçek....Fakat size sesin normal olması konusunda katılmıyorum...Hayatımda ilk defa dizel araç ta sürmüyorum...Bu kesinlikle kronik bir sorun ve hatalı turbo üretimi...Turbo değişince ses %90 azaldı...Opel gibi bir firmaya bence yakışmıyor....Bu arada turbo mekanik bir parça olduğu için turbo değişince çekişi düştü diyen arkadaşlar bence psikolojik olarak öyle hissediyor diye düşünüyorum...Turbo değişti otobana çıktım 180 km hız yaptım hala zorlasam gidecekti ama ben zorlamadım daha fazla...Turbo 2 tane vida ve 2 hortumdan ibaret bir parça...Turbo değişti çekiş düştü demek bence ya değişim yaparken yapılan bir servis hatası veya yanlış boyutta turbo takılmıştır...

Geri